Vassa lösningar i kvartsfinalerna!

Årets sista SHL-omgång

Slutspelsdags i hockey-VM! Det spelas fyra fräna kvartsfinaler på torsdagen och vi hittar spelvärda odds i tre av dessa. Förutom en björnstark favorit och en rolig skrällidé lyfter vi fram ett starkt spel i Tre Kronors klassikermöte med Finland!

Kanada inledde VM med en oroväckande klen insats mot Finland och hade svårt att övertyga även i matcherna därpå – bland annat kom avgörandet mot Slovakien med blott sekunden kvar. Sedan dess har Kanada växlat upp och avslutningen av gruppspelet var övertygande. Vi har ändå svårt att tro på någon enkel resa i kvartsfinalen mot det svårspelade Schweiz, som definitivt är ”äkta vara” även denna gång. Nådde ju finalen ifjol efter att ha slagit ut just Kanada i semin – och årets schweiziska upplaga är INTE sämre. Ett bra lagspel och rejäl aggressivitet kombineras med riktigt vass spets och helheten gör Schweiz till en mycket bökig motståndare. Utmanade både Sverige och Tjeckien rejält i gruppspelet och är definitivt redo även för Kanada.

Vi förväntas oss en stenhård historia och plockar krysset till höga 5.55*!

Tjeckien tillhörde de stora plusvarianterna i gruppspelet. Rivstartade turneringen med att, fullt rättvist, besegra Tre Kronor med 5-2 och har spelat med härligt engagemang. Tjeckerna har ett mäktigt stöd på läktarna och det har verkligen smittat av sig på isen – fixstjärnan Voracek brinner (15 poäng) men han är långtifrån ensam om att leverera i detta underskattade tjeckiska lag. Nu väntar Tyskland, som avslutade gruppspelet med att skrälla mot Finland efter att storstjärnan Draisaitl avgjort. Ett defensivt inriktat Tyskland är inte helt lätta att bryta ner men som Tjeckien sett ut hittills har vi ändå svårt att se någonting annat än smidigt avancemang för tjeckerna.

Tjeckien med -1,5 i HCP till oddset 1.62* är en stark lösning!

Sedan har vi förstås Finland-Sverige, en klassiker i dessa sammanhang och återigen högintressant. Det har funnits vissa frågetecken kring Tre Kronor och kollapsen mot Ryssland var allt annat än lugnande. Den stjärnsmällen tar vi dock som en garanti för ett helskärpt Tre Kronor på torsdagen; med två raka VM-guld och en massa NHL-spets ska det ändå finnas självförtroende att leverera i skarpt läge. Finland blev en ”snackis” tidigt i turneringen och Kaapo Kakko var spelaren på allas läppar. Både han och hela laget har dock svalnat och att Finland i slutomgången slarvade bort gruppsegern via förlust mot Tyskland var direkt svagt. Nej, vi vill inte inte snacka upp detta begränsade Finland och har inga problem att slå fast klasskillnaden i svensk favör…

21-0 i NHL-spelare ska ta ut sin rätt och vi litar på Sverige till goda 1,58* i odds.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.