Fransk touch på fredagens utbud

Klara Premier League-segrar

Idag tror vi att formen avgör på såväl svensk som fransk fotbollsmark. Det mesta talar faktiskt för våra vinnare och som lök på fredagslaxen levereras även en vass fyndidé från tennisens värld. Franska Öppna avslutar sitt kval på fredagen och vi har ögonen på en spelare som rentav kan bli en obehaglig överraskning i de inledande omgångarna i huvudturneringen.

Dijon var ett av utropstecknen i franska Ligue 1 förra säsongen. Nu har man haft det tuffare och det lutar åt att man efter tre år i ”finrummet” tvingas spela i andradivisionen igen. Än är dock hoppet inte ute då en seger i fredagskvällens ligaavslutning kan räcka till kval. Man har inte ödet i egna händer men lär göra allt för att avsluta med vinst. Hemmaspelet har varit positivt på slutet med 7 poäng av 9 möjliga och gästande Toulouse längtar mest efter semester. Dessa har gått riktigt trögt på slutet och sedan januari har det bara blivit 2 poäng på 7 bortamatcher. Inför 2-5-förlusten senast hade lagets skyttekung Gradel gått mållös ifrån hela tio raka matcher och det ser svalt ut på många fötter.

Här talar form, hemmaplan och motivation för Dijon-ettan som rekommenderas till oddset 1.54*.

Det börjar röra på sig för regerande svenska mästarlaget AIK. Nu är man uppe i fyra raka segrar och därmed är ”Gnaget” ett av lagen som skuggar serieledande Malmö FF. På fredagen drar man till Sundsvall och om det varit ifjol hade vi kallat det för en riktigt knivig bortauppgift. Nu ser dock inte fjolårets friska fläkt Gif Sundsvall särskilt bra ut och man har problem med såväl försvarsspel som offensiv. Lagets målspottare Linus Hallenius har inte hittat rätt på slutet och kan AIK förlänga hans måltorka så är mycket vunnet. Sviten på fyra raka stämmer bra in även på hemmalaget men här är det istället förlusterna som radas upp – inga bra vibbar där då man dessutom kämpar med en ekonomisk kris. Skilda världar för klubbarna just nu och AIK ser bättre ut över hela planen.

Med en Elyounossi i toppslag ordnar gästerna tre pinnar och AIK -0.5 (detsamma som bortavinst) betalar goda 1.97* i odds.

Tennys Sandgren är en begåvad amerikan med galet passande förnamn. Han har övertygat i Franska Öppna-kvalet: 6-2, 6-4 mot Watanuki följdes av 6-2, 6-2 mot Moraing. Superstabilt rakt igenom och Sandgren servade klockrent senast. Han har hållit igång bra på gruset under våren och är definitivt i bra skick. 87:e-platsen på rankingen kan förbättras och nu väntar en lämplig uppgift mot beskedlige Mathias Bourgue. Fransmannen är 237e-rankad och något av en ”avstannad talang” som blivit kvar på Challengertouren. Han har haft ett litet uppehåll och matcherna i Paris har varit hans första för året på grus. Fransosen har tvingats till jobbiga tresetare och fick senast jobba hårt för att ta ner Milojevic via 7-5 i avgörande set. Betydligt värre emot nu vi tror inte att han orkar skrälla i den tredje tuffa matchen på fyra dagar. Nu ställs han dessutom mot en motståndare som hanterar de fysiska påfrestningarna bra.

Vi gillar trenden och uppgiften för Sandgren och visst får vi se Tennys i huvudturneringen – stark favorit till fina 1.61*!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.