Dubbla fotbollsfynd och brakvinnare i Paris!

Premier League

Söndagens allra bästa spaning hittar vi i Franska Öppna-tennisen där vi har synat lottningen med lupp. Vi har en ”brakvinnare” i den första rundan och kompletterar med två väl underbyggda fotbollsanalyser ifrån ett allsvenskt möte samt den italienska slutomgången. Lycka till med spelen!

Fabio Fognini har gjort en stark grussäsong och titeln i Monte Carlo tillhörde karriärens större framgångar. Han slog Zverev, Coric och självaste Nadal på vägen fram till finalen och Fognini har nu besegrat Nadal tre gånger på grus! Kapaciteten italienaren Fognini besitter skojar man inte bort men han har varit något av en ”humörstyrd strulpelle”. Känslan är dock att han mognat och vi är helt inne på att det blir kvartsfinal, där Djokovic lär vänta och sannolikt bli för tuff. Notera dock att vi får hela 51 gånger pengarna på att Fognini går hela vägen; det kittlar med tanke på att han är en av få som skulle ha skrällvibbar mot en Nadal i finalen. I första rundan ska det gå smidigt, mot landsmannen Seppi som inte kan någonting för dagen. Seppi har åkt ut direkt i samtliga sex grusturneringar 2019 – och inte vunnit en match sedan februari. 35-åringen sjunger på sista versen och dalar på rankingen. F

Detta städar Fognini av i tre raka set: 3-0 i set till Fognini är taget till oddset 1.95*!

Italienska Serie A spelar säsongens sista omgång och det finns en del att spela om både kring nedflyttningsstrecket och i kampen om Champions League-platserna. För Fiorentina ser det lovande ut men man är faktiskt inte helt klart för fortsatt Serie A-spel. Ett kryss skulle fixa den saken och det är faktiskt så att även gästande Genoa kan köpa ett sådant resultat. Det förutsätter förvisso att Empoli förlorar mot Inter men det är mycket sannolikt. Inter har fördel av hemmaplan och är högmotiverat då man jagar en CL-plats. Nära tillhands att det blir delad pott i Florens alltså men skulle Inter mot förmodan ha problem i sin match så måste Genoa gasa och då finns det risk för mål åt något håll.

Visst kan krysset klickas men det allra bästa spelet tycker vi är under 2,5 mål till oddset 1.62*.

Två allsvenska omgångar återstår innan junivilan och tabellen är fortsatt jämn. Ett lag som inte finns med på övre halvan är Kalmar men i våra ögon finns kapacitet för det. Laget har kryssat för mycket och inte lyckats knyta ihop säcken när insatserna flera gånger varit värda en seger. På hemmagräs har det sett klart bra ut och med Rasmus Elm tillbaka efter sjukdom är man redo för en fin prestation. Gästande Elfsborg dras med en del skadeproblem och handikappas rejält av att inte få spela på konstgräs. Den senaste insatsen var dessutom underkänd då man knappt skapade något trots att motståndaren Djurgården spelade med en man kort i hela 75 minuter.

Kalmar är det något bättre laget och med den stora hemmafördelen är 2.08* på ettan värt en slant.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.