VM-semifinaler i fokus på lördagen!

Årets sista SHL-omgång

Lysande utfall på speltipsen de senaste dagarna med bara ett enda förlustspel och krysset i Schweiz-Kanada som guldkornet till hela 5.55 i odds. På lördagen är det återigen fokus på hockey-VM och vi har vassa idéer i båda semifinalerna. Därtill en allsvensk lösning som känns stark!

Hatten av för Finland. Segern mot Sverige var en uppvisning i lagmoral och klassisk ”sisu” då man inte gav ett på pappret bättre Tre Kronor en lugn stund. Finlands trend har annars varit dalande men mot Sverige brann det till på alla cylindrar igen. Starkt av ett NHL-löst Finland att nå semi men här väntar de troliga världsmästarna. Ryssland har vunnit åtta av åtta och levt upp till förväntningarna. Truppen beskrevs tidigt som den bästa på många år och det finns inte mycket att klaga på. Många hade nog förväntat sig högre produktion av exempelvis Ovechkin och Malkin men där finns ju sparkapital – och showen av firma Kucherov/Gusev räcker en bra bit. ”Bara” 4-3 mot USA i kvarten men ändå mycket stabilt långa stunder. Ryssland träningsspelade mot Finland inför turneringen och fick faktiskt stryk – man är således förvarnat och redo att leverera någonting HELT annat nu när det är blodigt allvar.

Den finska finaldrömmen ryker och vi spelar att Ryssland gör över 3,5 mål till oddset 1.74*!

Kanada var blott fyra tiondelar(!) ifrån att åka ut mot Schweiz i kvarten – nu tar det stopp i semifinalen mot Tjeckien istället! Visst gick det att hävda att den kanadensiska kvitteringen mot Schweiz var men det var givetvis också ett turligt avancemang. Kanadas unga lag har hög högstanivå men det vimlar ändå inte av spelare som per automatik kliver fram i skarpt läge. Vi är måttligt imponerade av Kanada och menar tveklöst att Tjeckien har övertygat mer. Rycket dröjde i kvartsfinalen mot Tyskland men det blev hela 5-1 till slut inför en fanatisk publik. Tjeckien har ju snudd på hemmais här i Slovakien och det har man dragit nytta av. Laget är välkomponerat och toppkedjan med Voracek i spetsen är en av turneringens stora attraktioner.

Tjeckernas driv ser hemskt jobbigt ut att hantera och Kanada är en favorit i uppenbar fara. Till 3.15* är Tjeckien vårt givna val!

Malmö FF-AFC Eskilstuna är, precis som många trodde inför säsongen, en match mellan toppen och botten. Malmö darrade lite i de inledande omgångarna men nu ser det klart bra ut och man har gjort starka insatser trots att en del kuggar har saknats. Nu är lagkaptenen Rosenberg borta och det försvagar givetvis lagets spets framåt. Kanske ingen målfest att vänta men vi är helt inne på att det blir en trygg hemmaseger. MFF har hållit nollan två gånger i rad på slutet och totalt i 4 av säsongens 10 seriematcher. Gästande AFC har för sin del haft svårt att vinna matcher och det är inte helt oväntat. Skadade Nalic och Avdic är tunga minus offensivt och nu har nykomlingen bara gjort två mål på de sex senaste omgångarna. Senast var spelet mycket knackigt i hemmamötet med Helsingborg och nu väntar en betydligt svårare uppgift. Mot HIF hade man stor fördel av hemmaplan på konstgräset men nu är det MFF – för övrigt en motståndare av annan kaliber – som har fördel av spel på sitt gräs.

AFC lär få oerhört svårt att skapa chanser mot det starka hemmalaget och att Malmö vinner och håller nollan ger goda 1.76* i odds.


*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.