Tre måndagsspel – Hurkacz är inte urkass

ATP-slutspelet

Efter god utdelning förra veckan laddar vi för en ny spelvecka med tre måndagsspel. På måndagen kliver Nadals störste utmanare Djokovic in i Franska öppna och han gör det som dunderfavorit men vi småvarnar för att Hurkacz kan få serben att svettas. I övrigt lyfts en formstark hemmaspelare fram i turneringen medan vårt fotbollsgrävande har resulterat i en rolig allsvensk lösning.

Novak Djokovic är överlägsen världsetta och kan öka ut ytterligare här i Paris: gick ”bara” till kvartsfinal ifjol. Efter en helt galen andra halva av 2018 inledde Djokovic 2019 med att vinna Australian Open – men sedan dess har det bara varit okej, med serbens mått mätt. Han åkte på ett par överraskande förluster under våren och i genrepet i Rom blev han smått förnedrad av Nadal i finalen. Nu heter öppningsmotståndaren alltså Hubert Hurkacz. Den 22-årige polacken är ännu tämligen okänd men ska definitivt räknas som ett av tourens mer spännande namn. 2019 ser verkligen ut att bli ett rejält genombrottsår. Han har redan tagit flera snygga segrar och klättrat till plats 43 på rankingen – inget snack om att Hurkacz är en blivande topp-10-spelare. Vi kan absolut se Hurkacz hänga med bra i ett set eller två och detta är INTE någon snäll öppningsrunda för Djokovic.

Bra chans till över 29,5 games i Djokovic-Hurkacz till oddset 1.95*!

Benoit Paire är en formtoppad hemmaspelare som nu kliver in i Franska Öppna. I lördags spelade han hem titeln i genrepet i Lyon efter flera snygga segrar längs vägen. I finalen mot Auger-Aliassime var Paire överlägsen och han vann även titeln i Marrakech i april. Fransosen har hittat nyvunnen stabilitet och verkar definitivt ha fått bättre koll på skallen. Efter att ha matchat tufft förra veckan vill Paire nu gärna städa av första rundan kvickt och det har han toppchans att klara. Rumänen Marius Copil är nämligen ingen grusspelare att räkna med. Han kommer med statistiken 1-4 på underlaget denna säsong och även innan grussäsongen inleddes visade Copil upp en oroväckande svag trend. Rumänen har en bra serve men den får han ändå svårt att utmana en stekhet Paire med – och i de längre duellerna ska Paire vara överlägsen.

God chans för Paire att stänga detta i tre raka och vi spelar 3-0 i set till 2.10* i odds!

Örebro har inte fått den starten man önskat men i den jämna tabellen är det ingen fara på taket rent poängmässigt. Man har en handfull lag bakom sig och närmast jagar Sirius, bara en pinne efter. Nu kommer dessa på besök och man gör det med ett par positiva insatser i bagaget. Man är ödmjukt på så sätt att ingen har förväntat sig något annat än kamp i tabellens nedre skikt. ÖSK har lite större press på sig utan att vara så mycket bättre och vi betonar att lagets vinster har kommit mot ”krislagen” Gif Sundsvall och Östersund. Sirius har faktiskt haft halvtidsledning i hela 5 av sina 10 matcher medan Örebro har gått till pausvila i ledning blott en gång. Vi sticker ut hakan lite och menar att den första halvleken känns näst intill vidöppen. Galet med så pass klar hemmafavorit således och här ska ett tidigt Siriusmål jobbas in.

Spelet blir Sirius +0 asian i första halvlek till 2.38*. (Det innebär insatsen tillbaka vid X i halvtid.)

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.