Dubbla tennisidéer och skånsk favorit

Nadal vinner i London

Vi fortsätter att hitta finfina tennisdrag i Franska Öppna. På tisdagen går vi emot besvikelsen Tomic och tror att en toppspelare kan förlora set som storfavorit. Dessutom en riktigt stark favorit i Allsvenskan där vi tycker det är toppchans för ett kraftigt hemmagynnat lag. Häng med!

Bernard Tomic fortsätter att slänga bort sin tenniskarriär – orkar knappast prestera mot formstarke Fritz på tisdagen. Ja, amerikanen Taylor Harry Fritz börjar se klart spännande ut och tillhör de större överraskningarna denna grussäsong. Fritz har en mycket bra serve men har visat en betydligt bredare repertoar än så de senaste månaderna. Grussegrar mot spelare som Schwartzman, Pella och Bautista-Agut skojar man inte bort och så sent som förra veckan såg Fritz mycket bra ut i Lyon. Nu börjar han mot den märklige australiensaren Bernard Tomic. Han slog igenom tidigt och pekades ut som en framtida världsetta – men nej, det har Tomic helt enkelt inte haft lust med. Han har öppet pratat om hur less han långa stunder varit på tennisen och det brukar minst sagt vara tydligt. Tomic ryckte upp sig några snäpp förra året men nu är det dystert igen; usel grussäsong och i genrepet i Lyon gav han upp i klart underläge mot mediokre Diez. Fritz visar karriärens bästa form och är en typ av spelare som lär få Tomic att tappa intresset ganska kvickt.

Australiensaren ska snabbt vara slagen och då rinner detta iväg. 3-0 i set till Fritz spelas till 1.95*!

Populäre, kapable Juan Martin Del Potro är på gång igen men vi håller Nicolas Jarry som en läskig motståndare i första rundan av Franska Öppna. Ömtålige Del Potro hade nyligen ett längre uppehåll igen och hans grussäsong har varit kort. I Madrid flög han direkt mot Djere innan det såg klart bättre ut i Rom, där han ju faktiskt hade matchbollar mot Djokovic. Ett lovande formbesked men det finns sällan några garantier gällande Del Potro, vars fysiska status ju hindrat honom från en riktig superkarriär. Att han nu ska vara redo för stordåd på det tunga gruset i Paris känns avlägset. Det kan gå illa direkt i öppningsrundan mot Nicolas Jarry, som är en spelare på kraftig frammarsch. Hans nuvarande 58:e-plats på rankingen kommer att förbättras ytterligare. Chilenaren servar bra och är såväl effektiv som stabil på gruset. Visade kanonform i genrepet i Geneve förra veckan, där han nådde final och till slut förlorade en riktig rysare mot Zverev

Jarry är en spännande högoddsare men vi väljer att gå på över 3,5 set i matchen till goda 1.74*!

På tisdagskvällen är det s.k. ”hängmatch” i Malmö när Gif Sundsvall kommer på besök emellan omgång 11 och 12 i Allsvenskan. Det här är två lag som har haft vitt skilda kurvor det senaste året. Medan Malmö FF såg det som ett misslyckande att sluta trea så var ”Giffarna” de stora överraskningarna 2018. Nu är vi dock tillbaka på ruta 1: MFF toppar tabellen medan gästerna har stora problem. Det är en jämn tabell men sett till det svaga spelet har vi aningen svårt att se laget lyfta särskilt mycket framöver. För Malmös del lär man dock vara i toppen för att stanna. Senast fick vi se prov på den oerhört breda truppen när Rosenberg m fl saknades. Man besegrade ändå AFC Eskilstuna med hela 5-0 och det var verkligen ett styrkebesked. Härligt att nu få spela hemma igen och det lär bli gasen i botten ifrån start. Håller man koll på skicklige Batanero och Giffarnas anfallsstjärna Hallenius så ska det lösa sig då bortaförsvaret normalt inte räcker till här nere.

Bra chans till fler målsseger och vi rekommenderar Malmö FF -1.5 till oddset 1.86*.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.