Vi tror på underhållande Europa League-final!

Europa League

Underbara Franska Öppna fortsätter och vi har som vanligt de bästa tennisspelen. Onsdagens kandidater är båda överspel, d v s att matcherna ska bli längre än oddsättarna tror. Det stora evenemanget är dock onekligen Europa League-finalen mellan Londonrivalerna Arsenal och Chelsea. Det kan bli en underhållande match och även där är det ”över” som gäller. Häng med!

Precis som i helgens Champions League-final är det helengelskt i onsdagens Europa League-final. Chelsea-Arsenal avgörs i Baku (Azerbajdzjan) och det omdiskuterat av många anledningar. Den största är enligt oss att Arsenals armenier Mkhitariyan inte spelar då man inte har kunnat garantera hans säkerhet. Bedrövligt! Matchen har alla förutsättningar att bli en höjdare rent sportsligt och den betyder mycket för båda lagen. Chelsea har redan säkrat CL-spel till hösten men det allmänna omdömet är att managern Sarri borde ha lyckats ännu bättre. För Arsenal kan vinst eller förlust göra enorm skillnad: Tar man titeln så får man en CL-biljett men annars finns risken att man blir ifrånsprunget av toppkonkurrenterna hemma i England. Lagens styrkor ligger främst i offensiven – framförallt Arsenals. Laget gjorde hela 73 mål i Premier League och hela sju stycken i dubbelmötet med Valencia i semifinalen. Chelsea har för sin del gjort mål i samtliga Europa League-matcher och lagens ligamöten har varit väldigt chansrika den gångna säsongen. Med spelare som Aubameyang och Hazard i spetsen lär det skapas chanser även nu och det är mot en mållösning vi blickar.

Det här klassikermötet har stora chanser att bli målrikt och vi tror på över 2,5 mål till oddset 1.87*.

Ett annat ”derby” spelas i Paris där fransmännen Benoit Paire och Pierre-Hugues Herbert drabbar samman i Franska Öppna. Vi räknade med en enkel resa för formstarke Paire i måndags och visst blev det så. Tappade visserligen lite snöpligt andra set mot Copil i tiebreak – men sedan avslutade Paire med 6-0, 6-1! Paire vann genrepet i Lyon förra veckan och så länge han orkar hålla ihop både fysiskt och mentalt är han en mycket farlig motståndare för vem som helst. Pierre-Hugues Herbert är främst känd som en stark dubbelspelare men har gjort framsteg även som singelspelare: är uppe som 43:a på världsrankingen, riktigt bra gjort. Hade en mycket tuff lottning i form av Medvedev i första rundan och var på väg ut, låg under med 0-2 i set. Lyckades dock urstarkt vända mot en Medvedev som inte såg helt hundra ut. Herbert är en effektiv servare och besitter en stark forehand som straffar spelare som hamnar i svackor. Inget snack om att Paire har högst kapacitet men Herbert kommer att gnugga och det kan absolut ge resultat mot den lynnige Paire. Känslan är att ”momentum” kommer att skifta fram och tillbaka i denna match och vi tänker oss definitivt en lång tillställning mellan två spelare som båda kommer hålla serven enkelt många gånger.

Varning för att Herbert kan stå emot bra och över 38,5 games i matchen till 1.76* känns starkt!

Kei Nishikori är uppe som sjua på rankingen igen men fortfarande tycker vi inte att japanen är helt och hållet tillbaka efter skadeproblemen. Ganska tveksam grussäsong hittills, i genrepet i Rom var han chanslös mot Schwartzman. Franska öppna är verkligen ingen favoritturnering för Nishikori och här kan han knappast gilla lottningen.

Jo-Wilfried Tsonga rankas visserligen bara som 82:a men kapacitetsmässigt är han ju klasser bättre än så – har som bäst varit femma på rankingen och var länge en stabil topp-20-spelare, minst. Skador har stört och den stora kroppen ser stundtals lite väl tung ut. Har nu ändå börjat jobba upp formen, gick smidigt mot Gojowczyk i första rundan, och här i Paris är fransmannen förstås dundermotiverad. Har nått semifinal här två gånger och känslan är att den populäre inspirationsspelaren Tsonga gör någonting riktigt bra på onsdagen, med publiken i ryggen. Vi har jättesvårt att se Nishikori få någon enkel resa här och visst tar Tsonga minst ett set.

Över 3,5 set till 1.66* är fint och Tsonga-vinst till roliga 3.55* är inte heller fel att testa!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.