Gott om torsdagsfynd – fyra spel klickas!

odds

Vi ”sjöar” vidare i Franska Öppna och på torsdagen finns det såväl grus- som servespecialister på vår spellista – fina odds erbjuds och det är givet att klicka. I fotbollen har vi en bestämd åsikt om Svenska Cupens finallag och det saknas verkligen inte argument för vårt val. Ta rygg direkt!

Det nya formatet i Svenska Cupen har lyft turneringen rejält. Lagen får matcher som gäller något redan i försäsongens gruppspel och alltjämt finns en Europa League-biljett i potten. Extra kittlande för årets finallag Häcken och – framförallt – AFC Eskilstuna. De förstnämnda har numera en hög status i fotbolls-Sverige men AFC är ju en jätteknall i dessa sammanhang. Gästerna har haft det tufft under våren och trots cupskrällarna innan serien så är det ingen överraskning för oss. Defensiven sitter okej men man har inte samma spets som många av konkurrenterna och de senaste insatserna har varit undre all kritik. Rejäl bättring krävs om man ska störa här i finalen och det blir inte lätt. Häcken har ju faktiskt hemmaplansfördel då finalen avgörs på Bravida – som om Häcken hade behövt den hjälpen… Med lagets breda trupp är det täta spelschemat inga problem och att sticka emellan med en torsdagsmatch lär bli jobbigare för gästerna, som alltjämt saknar nyckelanfallaren Avdic.

Form, klass, hemmaplan, erfarenhet och matchning – det mesta talar onekligen för göteborgarna här. Vi tror på seger med minst två bollar och Häcken -1.5 spelas till 1.91* i odds.

Dominic Thiem har en finalplats att försvara i Franska öppna men toppformen sitter inte riktigt där och han kan förlora en bunt games mot storservaren Bublik på torsdagen. Österrikaren Thiem är ju en mycket fin grusspelare och det bevisade han ju verkligen förra året då det alltså blev final här i Paris. Världsfyran har levererat skapligt på gruset även i år: Vann i Barcelona och nådde semifinal i Madrid. I genrepet i Rom flög Thiem dock direkt mot veteranen Verdasco och förlusten mot Lajovic i Monte Carlo var också en negativ överraskning. I måndags slog Thiem som väntat Paul här i första rundan men det var på väg att bli riktigt svettigt. Han tappade andra set och var på vippen att torska även det tredje (kom tillbaka från 0-4-underläge i tiebreak och sedan gick det lätt). Inget gnistrande formbesked och motståndaren, unge kazaken Alexander Bublik, såg ut att trivas här i Paris då han i måndags enkelt slog ut tyske dundertalangen Mölleker. Bublik drog in anmärkningsvärda 30(!) ess och där har han ett vapen som kommer ge några smidiga gamevinster även mot Thiem.

Vi får 1.80* på Över 27,5 game i matchen – för att det ska sitta behöver Bublik bara vinna 10 games och det löser han med den vassa servens hjälp. Bra spel!

Pablo Cuevas tillhör tennisens mest utpräglade grusspecialister och 2019 har hittills varit lyckat för ”räven” från Uruguay. Han har spelat massor med grustennis vilket givit två Challenger-titlar samt en finalplats i ATP-turneringen i Estoril. I måndags började han Franska öppna med att köra över Janvier i tre raka set och som Cuevas ser ut för dagen är han verkligen en grusspelare av hög klass. Han är mycket stabil från baslinjen och kan ”gnugga ut” de flesta. Här väntar britten Kyle Edmund som gick en rysare i första rundan: Efter drygt fyra timmar slog han ut den storservande hemmaspelaren Chardy, via 7-5 i femte set. En hygglig skalp men det var ingen grusspecialist han mötte och mot bättre grusspelare har Edmund stått sig slätt denna vår. Han har åkt ut snudd på direkt i varenda grusturnering och när Edmund nu ställs mot en av tourens riktiga grusveteraner så har vi jättesvårt att se honom utmana.

Uruguayanen är en stark vinnare som släpper max ett set om han kommer i närheten av sin högstanivå: Cuevas spelas med -1,5 i sethandikapp till generösa oddset 2.00*.

Ivo Karlovic är en fascinerade spelare. 40 år gammal besitter han fortfarande tennistourens kanske absolut bästa serve och visst biter den hyggligt även på gruset: 35 ess smackades in när han i första rundan vann veteranduellen mot Lopez med de typiska Karlovic-siffrorna 7-6, 7-5, 6-7, 7-5. Gruset är ju egentligen Karlovics sämsta underlag men det går ganska snabbt på underlaget i Paris i år och att bryta Karlovic är fortfarande extremt tufft. Nu har han fått en ganska tacksam lottning i form av australiensaren Jordan Thompson; verkligen ingen utpräglad grusspelare. De segrar han plockat på underlaget har främst kommit på den enklare Challenger-touren. I genrepet i Geneve förra veckan torskade han direkt mot Kudla. Att Thompson i måndags gjorde 3-0 i set mot Davidovich Fokina var överraskande men motståndaren svarade för en usel match med otroligt många misstag. Detta blir någonting helt annat för Thompson. Att möta Karlovic är otroligt frustrerande och vi tvivlar på att Thompson hittar de servegenombrott som kommer att krävas.

Gubben Karlovic servar och slicar – det räcker en bra bit mot en begränsad spelare som Thompson. Grus må vara den sämsta grenen men vi måste ta rygg på Karlovic när vi får goda 2.25* i odds!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.