Heta fredagsidéer i Paris!

ATP-slutspelet

På fredagen väntar flera högintressanta möten i Franska Öppna-tennisen. Kejsaren Nadal möter ingen duvunge och i övrigt tar vi rygg på en underskattad hemmaspelare samt en f.d. toppspelare som visar gryende form efter en jobbig period. En rolig fotbollshelg väntar men först blir det tennis för hela slanten och snacka om heta fredagsdrag!

Rafael Nadal har två lägen på gruset: antingen är han extremt svårslagen – eller så är han helt enkel omöjlig. Den här våren har han varit det förstnämnda, vi har inte fått se den ”oslagbare” Rafa. Har förlorat mot Fognini, Thiem och Tsitsipas – inga förluster att skämmas över men onekligen inte likt Nadal. Växlade upp i genrepet i Rom där han manglade Djokovic i finalen och nu har man som väntat städat bort tyskarna Hanfmann och Maden. Vi tycker ändå inte att Nadal varit som allra bäst, fick slita en del mot Maden, och nu är det ny nivå på motståndet. Belgaren David Goffin är ju en före detta topp-10-spelare som nu är på uppgång igen. Avslutade 2018 i förtid och började 2019 svagt men han börjar röra på sig och har fått jobba upp självförtroendet här i de inledande rundorna, har bollat bort Berankis och Kecmanovic. Goffin är en fin grusspelare med lurigt register och visst kan Nadal få jobba en del. Visst vinner Nadal men har han formen för att fullständigt mangla klasspelaren Goffin? Det tvivlar vi på.

Över 27,5 game i matchen till oddset 1.90* innebär att Goffin bara behöver plocka tio game för att spelet ska sitta – det tror vi definitivt att belgaren fixar!

Benoit Paire överlevde en riktig pärs mot landsmannen Herbert i onsdags. Paire hade 6-2, 6-2 och 5-4 med egen serve – men var på väg att tappa allt. Torskade tredje set med 5-7 och fjärde i tiebreak, efter att ha bränt matchboll. I femte set var han sedan på vippen att torska matchen men Paire redde ut krisen och  vann till slut ett marathonset med 11-9. Att matchen blev lång överraskade inte oss och det är ganska typiskt Paire, som blandar och ger under matchernas gång. Att formen är kanon råder ändå inget snack om: har spelat hem två grustitlar under våren. Paire fick jobba i fyra och en halv timme i onsdags – betydligt smidigare gick det för Pablo Carreno-Busta, som på knappt två timmar städade av De Minaur i tre raka. Carreno-Busta såg bra ut, precis som mot Sousa i första rundan, men trots allt en ganska tacksam lottning. Spanjoren har annars haft en bedrövlig grussäsong: åkt ut direkt i fem raka turneringar. Nu är Carreno-Busta på gång och rimligtvis har han lite fräschare ben här – men vi måste ändå gilla läget för Paire, som slog Carreno-Busta ganska smidigt i Barcelona för en månad sedan och som varit den klart hetare spelaren under våren.

Paire har ett brett register och detta blir någonting helt annat för Carreno-Busta jämfört med de två inledande omgångarna, där han fått styra och ställa. Paire gillas skarpt till 2.30* i odds!

Det har tagit lång tid men nu vågar vi påstå att Stanislas Wawrinka på allvar är tillbaka. Rasade ju på rankingen efter stora skadebekymmer och diverse strul – men trenden har nu varit försiktig positiv en tid och oj vad Wawrinka imponerade senast! Garin förväntades utmana rejält men icke, Wawrinka vann 6-1, 6-4, 6-0. Tappade inte serven på hela matchen och hade ruskigt skön bollträff. Vann titeln här 2015 och spelade final 2017 – vi kan lätt se en nytänd Wawrinka gå en bra bit även i år.

Grigor Dimitrov är en annan spelare som vill tillbaka efter jättebekymmer. Bulgaren har rasat till plats 46 på rankingen och har med enstaka undantag varit iskall i över ett år nu. Därför är avancemanget hit till tredje rundan klart positivt – men det har kostat. Höll på att sumpa bort det direkt mot Tipsarevic där han tvingades till fem set innan Dimitrov drog längst i en rysare mot Cilic i onsdags. Efter fyra och en halv timme stod Dimitrov som segrare och visst var det en bra skalp. Samtidigt mötte han en ganska kall Cilic som spred bollarna. Tufft för Dimitrov att nu orka med ytterligare en kanon – som Wawrinka såg ut senast håller vi faktiskt Dimitrov som snudd på chanslös. Wawrinka slog Dimitrov i både Wimbledon och US Open ifjol och på gruset håller vi schweizaren som solklart starkare.

En mör Dimitrov ska enkelt besegras: Vi tar Wawrinka med -1,5 i sethandikapp till 1.60* i odds. Den mer vågade kollar även på 3-0 i set till 2.55*.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.