Dags för Champions League-finalen!

Champions League

Vi fortsätter att skörda de bästa frukterna ifrån Franska Öppna-tennisen under lördagen. Dagens höjdare är dock givetvis Champions League-finalen i Madrid. Det helengelska mötet ser Liverpool som favorit och det skriver vi under på alla dagar i veckan!

Fördel Liverpool i CL-finalen

En efter en har storklubbarna slagits ut och nu är vi framme vid den stora Champions League-finalen. De engelska lagen har haft oväntat svårt att nå ända fram på senare år men Liverpool tog sig till final ifjol och är nu i sin andra raka final. Den gången blev Real Madrid för svårt men nu är man förhandsfavorit mot PL-rivalen Tottenham. ”Spurs” har varit en överraskning och klarat sig strålande trots en del skador under våren. Nu är truppläget betydligt bättre men det finns stora frågetecken för framförallt anfallsstjärnan Harry Kanes form. Han bör vara rostig efter lång frånvaro och Liverpools forwardstrio känns klart vassare än Tottenhams anfall. Det är ingen tvekan om att Liverpool har varit det överlägset bästa laget under ligasäsongen och man har också lite mer rutin ifrån stora matcher. En sak vi inte får glömma är att denna upplaga av Liverpool släpper till färre chanser och även om det blir svårt att hålla nollan så är vi helt inne på att man gör minst två mål.

En härlig drabbning att vänta och vårt spel blir Liverpool över 1,5 mål till oddset 1.83*.

Fognini fortsatt het på gruset

Vi lyfte fram Fabio Fognini från start och hittills har bolltrollaren från Italien levererat: 3-1 i set mot både Seppi och Delbonis. Har haft ett par svackor i matcherna vilket inte är helt olikt Fognini – men den 12:e rankade Fognini har tagit sig samman och vunnit övertygande. Bilden av att Fognini har mognat och inte tillåter sig att ”ge bort” matcher på samma sätt som tidigare har förstärkts och kapacitetsmässigt vidhåller vi att Fognini har vad som krävs för att gå riktigt, riktigt långt. Tuffare motstånd nu i form av Roberto Bautista-Agut som legat kring 20-strecket på rankingen en längre tid och som fortsätter att göra stabila resultat. Särskilt övertygande har dock grussäsongen inte varit och 3-0 i set mot amerikanerna Johnson och Fritz hittills ska inte övervärderas. Helt annan typ av match nu, mot en av tourens mer utpräglade grusspecialister. Många långa dueller att vänta – där är Bautista-Agut stabil men Fognini har större variation. Han har dessutom 7-3 i inbördes möten, varav 2-0 på grus, och visst tar han hem det här.

Numera besitter italienaren ”skallen” för att gnugga till sig segrar i förmodat täta matcher som denna. Vi tar solklar ställning för Fognini till oddset 1.71*!

Ingen enkel match för Thiem

Dominic Thiem ser inte riktigt bra ut och har fått slita betydligt hårdare än väntat för att slå ut Paul och Bublik hittills. Mot Bublik senast var matchen på väg in i ett femte set innan Bublik slog bort sig. Thiem måste kunna bättre och så lär det bli men han har redan tvingats ödsla en del kraft och har överlag inte varit som bäst under grussäsongen. Nu väntar det på pappret solklart tuffaste motståndet hittills. Vi gillar veteranen Pablo Cuevas, en riktig grusräv från Uruguay. Körde över Janvier och hade sedan 2-0 i set mot Edmund innan britten gav upp. Cuevas är på uppgång igen och gillar de långa duellerna från baslinjen. Servar effektivt och slår sällan bort sig. Som Thiem har sett ut hittills har vi svårt att se detta gå enkelt för storfavoriten – kunde Paul och Bublik ta ett set (och nästan, nästan två) mot Thiem, ja då ska Cuevas ses med mycket bra chans att göra detsamma.

Över 3,5 set till oddset 1.74* håller vi som ett starkt spel och vi ser en lång match framför oss, där Cuevas absolut kan dra längst (och 3-2 i set till Cuevas till kittlande 10.25 ser inte heller dumt ut)!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.