Federer i farten

Nadal vinner i London

Söndagens starkaste fotbollsvinnare hittas i Skåne medan vi tror på spännande matcher i Franska Öppna. Vi har bland annat hittat ett mycket spelvärt odds i legendaren Federers match och Paire – som vi ju lyckats bra med hittills – är återigen inblandad i ett fint ”klick”. Lycka till med spelen!

Ojämna lag i derbyt

Allsvenskan tar snart några veckors ledigt men först ska ett prestigefyllt derby avgöras i Skåne. Helsingborg tar emot serieledande Malmö FF och de sistnämnda har verkligen visat sin styrka på sistone. Nu har man fått en liten lucka i toppen och vi har faktiskt svårt att se någon komma riktigt nära på sikt.

Motigare för nykomlingen Helsingborg som fortsatt får klara sig utan nyckelmittfältaren Alexander Farnerud. Allt tyder även på att lagkaptenen Andreas Granqvist tvingas till mer vila, vilket givetvis är ett stort minus. Det hade behövts ett optimalt läge för att störa den skånska rivalen men så är ju inte alls fallet. Tittar vi på formen så känns det tveksam i HIF:s fall. Man borde visserligen ha vunnit senast – sett till chanser och matchbild – men det var mot bottenlaget Falkenberg. Innan dess visade inte laget något av värde mot beskedliga AFC och det här blir för tufft trots hemmaplan.

MFF kan ibland ha problem med konstgräs men nu är det vanligt gräs och en kort, behaglig resa till Helsingborg och Olympia. Vi tror på komfortabel MFF-vinst och 1.62* på tvåan är bra betalt.

Federer får slita

Roger Federer har gjort jobbet hittills men lottningen har varit tacksam. Sonego, Otte och Ruud är onekligen snällt på vägen fram till en Grand Slam-åttondel. Mot Ruud senast tappade Federer skärpan i tredje set, när Ruud blev mer offensiv. Federer hade setboll emot sig där och på söndagen kan 37-åringen leva småfarligt.

Leonardo Mayer är förvisso också en rätt schysst lottning på den här nivån men Mayer är en typ av spelare som hotar vem som helst en bra dag. Argentinaren är ingen typisk ”grusargentinare” – Mayer är mer offensivt lagd, med vass serve och en vilja att komma fram i banan. Att slå ut landsmannen Schwartzman var starkt och sedan höll han som klar favorit mot Mahut, efter att bland annat ha dragit in 29 ess.

Skönt läge för Mayer nu och vi är övertygade om att han kommer ha bra perioder i denna match, där Federer kommer hamna under press. Vi väntar med de största Federer-hyllningarna och här vädrar vi setförlust – och kanske någonting ännu värre…

Över 3,5 set i matchen till 2.25* gillas och Mayer med +1,5 i sethandikapp till 3.95* ser också lockande ut.

Paire sprattlar i början?

Kei Nishikori har fått kämpa för segrarna och det är inte särskilt förvånande för oss. Grussäsongen har varit okej men inte mer och som vi tidigare slagit fast är Nishikori ännu inte tillbaka på sin toppnivå. Skador har ju stoppat upp japanen de senaste åren. Oerhört starkt att resa sig och till slut besegra den duktige serben Djere senast: 8-6 i femte efter fyra och en halv timme.

Nu väntar den formstarke Benoit Paire, som vi med framgång har lyft fram. Efter rysaren mot Herbert näst senast fick Paire det lite lugnare mot Carreno-Busta senast: efter att Paire gått fram till 2-1 i set kastade Carreno-Busta in handduken. Skönt med lite gratisvila för Paire som ju matchat otroligt hårt på sistone: vann ju genrepet i Lyon veckan innan Franska öppna.

Det har svängt om båda dessa spelare hittills och även här kommer initiativet skifta. Paire har en grym toppnivå men har fortfarande lite svårt att hålla i – speciellt över fem set mot en klassmotståndare som Nishikori. Över 3,5 set till 1,66 håller vi som mycket troligt. Sedan kryddar vi läckert med spelformen ”1:a set/match”. Paire har kommit ut strålande hela veckan och mot en Nishikori som kan vara trögstartad efter tuff match i benen är det bra chans för Paire att vinna första set. Nishikori är dock ändå tveklöst den tryggare spelaren, med solklart störst erfarenhet av långa matcher på denna scen. Att han, som i de tidigare matcherna, kommer tillbaka och till slut vinner blir trots allt tipset.

4.65 på att Paire vinner första set men att Nishikori vinner matchen måste testas!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.