Fognini frälser på nytt

Premier League

Vi har gång på gång tjatat om Fognini och hittills har det givit bra ”deg” i plånboken. Vi tar rygg på honom igen och kompletterar med högkapable Del Potro samt en finunderdog i svenska fotbollen. Ny spelvecka nu – ta rygg på våra spelförslag och lycka till med måndagens begivenheter!

Fognini-tåget dundrar vidare

Fabio Fognini ser lika spännande ut som vi räknat med. Seppi, Delbonis och senast Bautista-Agut har alla besegrats med 3-1 i set. Mot svåre Bautista-Agut senast slet Fognini långa stunder med serven – men att han vann andra set trots vedervärdiga 29 procent förstaservar in säger mycket om spelet i övrigt. Fognini har verkligen formen på plats och att han i april vann titeln i Monte Carlo efter att bland annat besegrat Nadal har gjort uppenbart gott.

Där besegrade han även Alexander Zverev – och vi tvivlar starkt på att Zverev nu kan ta revansch. Som så många gånger förr har Zverev svårt att övertyga i Grand Slam-sammanhang. Hade jätteproblem med Millman i första rundan. Gick lätt mot Ymer men sedan strulade han igen, mot Lajovic. Ingen dålig motståndare men Zverev slet uppenbart med det egna spelet. Sättet på vilket han slängde bort fjärde set var inte vackert. Tog sig samman i femte men nej, Zverev är INTE på topp och det har han inte varit på hela grussäsongen.

Ingen nyhet att Zverev sliter med nerverna och att då ställas mot Fogninis fina händer och ”dryga aura” blir jättesvårt att hantera för den unge tysken. Fognini till 1.90* är taget!

Argentinsk fördel i Paris

Det fanns som alltid viss osäkerhet kring Juan Martin Del Potro inför Franska öppna men argentinaren har lämnat lugnande besked. Visst kan han se sävlig och tung ut men det är Del Potros stil – verkar i alla fall inte plågad av sina skadeproblem. Har tappat set mot småkluriga duon Jarry och Nishioka men ändå löst det smidigt till slut och senast fick han en mycket enkel resa mot Thompson.

Tuffare emot nu, mot elfterankade Karen Khachanov. Ryssen har dock haft stora problem att leva upp till den rankingen under 2019, inte minst på gruset där han började rent uselt. Lite bättre har det blivit men att han nu löst tre rundor här i Paris går inte att snacka upp: Stebe, Barrere och en mör Klizan har varit en riktig drömväg. Fick slita hårdare än väntat mot Barrere och när Khachanov nu kliver upp några mil i svårighetsgrad har vi ruskigt svårt att se honom duga. 3-0 i matcher till Del Potro och som spelarna ser ut för dagen har vi jättesvårt att se Khachanov ”hitta” sin första seger mot den argentinske bjässen.

Del Potro släpper max ett set: Vi spelar Del Potro med -1,5 i sethandikapp till oddset 1.95*!

Öster trampar vatten

Öster har inte vunnit någon hemmamatch den här säsongen och även om man är självklar favorit nu så tycker vi att det är bortaoddsen som lockar. Öster var positivt i Svenska Cupen och fick höga förväntningar på sig men seriespelet har inte lossnat. Det är redan långt upp till topplagen och en minikris får man säga att laget genomgår. Nu väntar dessutom en ganska tuff hemmamatch mot Brage, som är ett klart dugligt lag. Gästerna är starka på fasta situationer men har visat sig behärska många delar av spelet. Ändå är känslan att de inte har kommit upp i sin högstanivå och att överhuvudtaget ranka Brage efter Öster känns tveksamt. Vi köper inte alls att hemmalaget blir så här stor favorit och minns bland annat den svaga Österinsatsen mot J-Södra nyligen. Brage saknar Hindrikes som är avstängd men det finns bra täckning och det vore en stor bonus om Kouakou återkommer gentemot senast.

Vi får höga 2.05 i odds på Brage +2.05 (vilket ju är detsamma som halvgardering X2). Fynd!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.