Högt odds i Nations League

speltips

Vi synar ett par klart tilltalande odds i Franska Öppna-tennisen men riktar även blickarna mot slutspelet i Nations League. Fyra lag har tagit sig dit och Portugal inleder hemma mot Schweiz. Vi håller inte med oddssättarna där och tycker att man får bra betalt på att favoriten ”bränner”!

Stormatch i Paris

Novak Djokovic har inte ens varit halvnära att släppa set på vägen fram till kvartsfinal och visst ser han övertygande ut, samtidigt som det bara är att konstatera att hans lottning hittills varit snudd på rekordenkel. Senast behövde han mest bara hålla i bollen mot Struff. Djokovic hade en liten svacka efter Australian Open-titeln men grusformen har varit stigande och visst är han ett hett bud till titeln – i så fall skulle Djokovic stå som mästare i samtliga fyra Grand Slam-turneringar!

I kvarten väntar dock motstånd av helt annan nivå än tidigare. Vi lyfter på hatten för Alexander Zverev. Det var lätt att tvivla på tysken inför turneringen, har slitit med formen en längre tid och har ju faktiskt aldrig lyckats fullt ut i någon Grand Slam-turnering. När han i måndags ställdes mot bolltrollaren Fognini i åttondelen vädrade vi trubbel och i första set såg det också svårvunnet ut. Zverev lugnade dock ner sig och spelade upp sig. Servade sig ur ett par svåra lägen och fick energi när Fognini blev trilsk. Visst fick Zverev jobba en del men till slut var han den klart kyligare spelaren. Det kändes som något av ett trendbrott för Zverev, har ju ofta själv varit den som ”tappat det” i dessa matcher.

Nu har Zverev säkrat gott betyg och att nu få kliva in som solklar underdog måste vara skönt, för ovanlighetens skull. Har 2-2 i matcher mot Djokovic och har som bekant gott och väl vapnen för att testa Djokovic rätt rejält.

Småläskigt för Djokovic att kliva upp så här pass mycket i svårighetsgrad och nu är det i alla dags för setförlust. Över 3,5 i set till oddset 2.00* tar vi absolut.

Supertalangen imponerar

Den regerande mästarinnan Simona Halep har växlat upp. Tappade set mot både Tomljanovic och Linette i de inledande rundorna men har sedan kört över Tsurenko och Swiatek. Det ska sägas att lottningen från start var småläskig, inga setförluster att skämmas över, och visst ser rumänskan bra ut. Senast mötte hon dock en Swiatek som inte alls var redo för denna stora scen – det är däremot onsdagens motståndare.

Amanda Anisimova är visserligen bara 17 år men den som följer tennisen har haft koll på amerikanskan (ryska föräldrar) i ett par. De flesta är överens om att detta är en blivande världsetta och Grand Slam-vinnare och Anisimova verkar växa med uppgiften. Gick långt i Australian Open i vintras och kom hit till Paris med en bra grussäsong i ryggen. Nu har hon snudd på manglat motståndet och inte tappat ett set. Fick jobba en del mot Begu näst senast men visade kyla och fick sedan precis som Halep en busenkel resa i åttondelen: 6-3, 6-0 mot Bolsova.

Att nu gnugga ner mästarinnan Halep i kvartsfinalen blir karriärens hittills största utmaning för Anisimova. Givetvis jättesvårt men yngligen har såväl attityden som tyngden för att göra match av detta, det är vi övertygade om. Halep är ingen stålkvinna – att hon darrar i skarpa lägen har vi sett många gånger – och nog är detta en lurig lottning för henne.

Någon utklassning tror vi inte på och liret blir Anisimova med +5,5 i gamehandikapp till 1.87*.

Nations League

Nations League är framme vid sitt första slutspel och där möts Portugal och Schweiz på den ena halvan. Det är Portugal som inleder hemma och favoritskapet är väntat. Man vann sin grupp före Italien och Polen – trots att man bara gjorde fem mål på sina fyra matcher. André Silva stod för tre av dessa och dessutom finns som bekant Ronaldo framåt – viktigt att den duon levererar. För schweizarnas del var det däremot ”full spruta” med hel 14 gjorda mål i gruppspelet. Island besegrades två gånger om och man lyckades även hemmaslå Belgien med hela 5-2 i det avslutande, avgörande mötet. Här får Schweiz tillbaka Schär, Shaqiri och Seferovic gentemot senast. Det är viktiga kuggar och vi varnar för gästerna här i den första Nations League-upplagans semifinal.

Schweiz +0.5 är ju samma sak som halvgardering X2 och vi får höga 2.30* i odds på att laget klarar minst oavgjort. Bra betalt!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.