Grand Slam-final!

Premier League

Fotbolls-VM för damer har kickats igång och vi kliver in på två franska arenor under lördagen. På ett håll tror vi på många mål medan det ser tightare ut i ett annat möte. Alla spel avgörs därmed i Frankrike då man förutom VM även arrangerar Franska Öppna. Barty har känts som numret större än överraskningen Voundrosova men det kan hända saker på nytt och notera särskilt att det är finaldebut i en Grand Slam… Haka på oss i helgen! 

Målrik VM-start för Norge? 

Trots att världens kanske bästa spelare Ada Hegerberg nobbar landslaget kliver Norge in i VM med hyggliga förhoppningar, under svenske Martin Sjögrens ledning. Att man i höstas smet förbi Nederländerna i slutomgången och tog hem gruppen var jättestarkt och under 2019 har Norge svarat för ett antal lovande prestationer. Valde att genrepa mot Sydafrika för att få känna på afrikanskt motstånd – och det slutade med 7-2-seger! Rosengårds Utland och veteranen Herlovsen levererade och ett något ”bortglömt” Norge blir spännande att följa i VM, även om 90-talets glansdagar förstås är avlägsna. 

I premiären väntar Nigeria som länge varit Afrikas starkaste bidrag – har faktiskt deltagit i varenda VM-turnering. För fyra år sedan började Nigeria med 3-3 mot Sverige i en riktig rackarmatch där Nigeria visade gott om ”skills”. Åkte sedan ändå ut i en jättesvår grupp men även denna gång kommer Nigeria med viss outsiderstämpel. Svenske förbundskapten Dennerby mönstrar en trupp med fart och fysik – tveksamt om Dennerby lyckats sätta organisationen men Nigeria har absolut vapnen för att skapa oro i de flesta motståndarförsvaren. Norge är matchens givna favorit men inte alls fel att höja ett varningens finger. 

Kul match på gång mellan två lag som vi håller som starkare offensivt än defensivt – vi menar att över 2,5 mål är ett starkt VM-spel till 1.64* i odds.

Kinesiska muren rasar inte hur som helst 

En av damfotbollens giganter äntrar VM-scenen och som gruppfavorit får Tyskland förväntningar på sig direkt då Kina, laget som många tippar trea i gruppen, står för motståndet. Kinesiskorna lär inte falla ur ramen. Man orkar ta de löpningar som behövs och är defensivt drillade. Notera att Kina bland annat har fyra raka segrar emot Sydkorea som vi såg göra VM-entré igår kväll. Kina är starkare och stabilare men däremot saknas spetsen framåt och risken finns att man blir ”uppkäkat” av Tyskland på sista tredjedelen. Vi har det senaste året fått se ett Tyskland med tufft presspel och snabba bollförflyttningar. Det är inte helt olikt det spel Kina vill prestera men visst ser tyskorna betydligt tyngre ut framåt med Marozsan i spetsen. Nu är favoritoddsen inget som lockar odds utan det bästa spelvärdet finns i under 2,5 mål. Tyskland lär vara spelförande medan Kina inte ”tullar” på något i defensiven. 

Ja, vi är inne på att Tyskland håller nollan men det lär inte regna in bollar i Kinas mål. Under 2,5 mål spelas till oddset 2.07*. 

Rolig skrällfinal utan given utgång

Det har bara varit en tidsfråga innan Ashleigh Barty skulle få till det i en Grand Slam-turnering och nu har det smällt till. På fredagen var Barty illa ute i semifinalen mot Anisimova. Tappade första set i tiebreak och hamnade under med 0-3 i andra. Australiensiskan Barty, rankad åtta i världen, är dock verkligen inte typen som ger upp eller börjar tveka. Visade fin attityd och inte helt oväntat darrade Aninismova till slut. Barty vände upp till 6-3 i andra set och gjorde sedan samma siffror i avgörande set. Kanoninsats mot Keys i kvarten och överlag en dunderturnering av Barty. 

Att Marketa Vondrousova slagit sig fram till finalen är onekligen en större skräll. Den 19-åriga tjeckiskan har tveklöst varit en spelare att hålla ögonen på i ett par år och på gruset har han tagit gott om snygga skalper – men visst är detta ändå med råge karriärens hittills största framgång. Har faktiskt inte tappat set på hela turneringen – men väldigt små marginaler mot både Martic och Konta. Vill man vara ”småtråkig” går det onekligen att hävda att Vondrousova haft en relativt snäll lottning på väg fram till finalen. 

Första finalen för båda i en Grand Slam men ändå given fördel Barty på erfarenhetskontot – och som sagt, vi gillar Bartys attityd skarpt. Samtidigt imponerar Vondrousovas säkerhet och hittills har hon inte darrat i skarpa lägen, snarare tvärtom. 

Hamnar Barty i en svacka kommer Vondrousova att ta betalt. Barty får favoritnicken men inte utan problem och vi ser absolut en tuff, ganska lång final. Spelvalet blir Ö 21,5 games i matchen till oddset 1.83*! 

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.