Bästa spelen i finalerna!

speltips

Vi vänder oss till ett brittiskt möte i damernas fotbolls-VM och i övrigt har vi de bästa spelen i finalerna i såväl Nations League som Franska Öppna. Den ena favoriten får se upp men den andra tar vi – återigen – rygg på, utan större tvekan. Härlig sportsöndag med spelvärda vinnare! 

Repris i reprisen! 

Roger Federer gjorde länge en riktigt, riktigt bra insats i semifinalen – ändå var han till slut helt chanslös mot den otrolige Rafael Nadal. Vi hade lirat 3-0 i set till spanjoren vilket satt ganska smidigt och nu är han alltså återigen framme i final i sin favoritturnering. Nadal går för sin tolfte titel i Paris och efter en något beskedlig start på grussäsongen ser han nu så oslagbar ut som bara Rafael Nadal kan göra. Precis som ifjol heter finalmotståndaren Dominic Thiem. Den österrikiske världsfyran började turneringen trevande men har vuxit och i grund och botten är ju finalplatsen för Thiem inte särskilt förvånande. Semifinalen mot Djokovic blev dock en stökig historia, som inleddes på fredagen men sedan bröts ett par gånger och till slut fick avslutas på lördagen efter nya avbrott och stor dramatik. Jättestarkt av Thiem som var den bättre spelaren – men att semifinalen blev som den blev var ju inte direkt optimalt, att nu direkt ladda om för final mot tidernas grussuverän blir en dunderutmaning. 

Det var överkörning i fjolårets final (6-4, 6-3, 6-2) och vi är helt och hållet inne på samma visa denna gång. Precis som i semifinalen tar vi 3-0 i set till Nadal, denna gång till goda oddset 2.00*, och det är ett av de bästa spelen under dagen! 

Brittisk VM-entré 

Damernas VM-turnering är i full gång och nu kliver de brittiska representanterna in. När England och Skottland möttes i EM-premiären för två år sedan stack England ifrån direkt och vann med 6-0. Det var överraskande stora siffror och när lagen nu möts även i VM-premiären räknar vi med en betydligt tightare affär. England har visserligen fortsatt sin positiva utveckling, mycket tack vare att den inhemska ligan stärkts, men laget som öser in mål är man inte. Under våren har det faktiskt blivit 0-1-förluster mot både Kanada och Nya Zeeland (genrepet) – skarpt läge nu och en helt annan sak men likväl något oroväckande. Många spelare är kvar i Skottlands lag sedan mötet 2017 och räkna med att dessa INTE tänker låta sig förnedras av ”storasyster” på samma sätt denna gång. Skottland gjorde ett starkt kval, riktigt bra gjort att lugga Schweiz på gruppsegern, och har presterat bra resultat under 2019. Både Danmark och Brasilien har 1-0-besegrats. Även duktiga Japan finns med i denna grupp och för att Skottland ska kunna gå vidare vore det ruskigt nyttigt med en pinne i premiären. Det blir förstås tufft att lösa för Skottland – men en helt annan match än i EM är sannerligen att vänta. 

England får slita för utdelningen mot ett äregirigt Skottland och vår givna lösning blir under 2,5 mål i matchen till oddset 2.05*.

Första NL-finalen någonsin 

I herrarnas Nations League har vi kommit fram till den första finalen någonsin och där möts Portugal och Nederländerna. De förstnämnda har som väntat fått ett klart favoritskap och visst finns det faktorer som talar för. Man har en dags längre vila, spelar på hemmaplan och så har ju de flesta portugiser spelat en rad stora matcher av minst lika hög dignitet som denna Nations League-final. Mot ett stundtals naivt nederländskt lag – som gärna spelar med små marginaler på egen planhalva – lär det finnas chanser att straffa. Däremot tror vi att även motståndarna kommer att få sina lägen för visst såg spelet lovande ut mot England långa stunder, med Ajaxstommen i spetsen. Rent taktiskt bör det passa bra att få ha en del boll mot ett defensivt, i våra ögon, överskattat Portugal. Där handlar mycket om Ronaldo när det kommer till målskyttet och det fick vi ju se senast. 

Han kan mycket väl sänka Nederländerna också men det lär hotas ifrån det andra hållet också och det här blir en härlig final. Att ”båda lagen gör mål” ger fina 1.83* i odds – klickläge! 

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.