Måndagsfynd med Japan i spetsen

odds

Efter en mycket lyckad vecka med speltipsen så drar vi igång en ny. Måndagens VM-favoriter ser riktigt vassa ut då både Japan och Kanada håller hög klass. Grästennisen är som bekant igång och vi vilar inte på hanen när vi får så pass dugliga odds på hemmaspelaren Haase. Ny vecka, nya vinnare!

Japan släpper loss

Argentinas damer har spelat sex matcher i VM-historien och deras facit är inte särskilt muntert: sex förluster, 2-33 i målskillnad… Nu har det gått ett bra tag sedan senast (deltog 2003 och 2007) men det går inte att förvänta sig någon större förbättring denna gång. I kvalet hit blev det storförluster mot både Brasilien och Chile men Argentina fick en tacksam playoffchans mot Panama vilken förvaltades. Flera direkt svaga resultat i träningsmatcherna under 2019 och väldigt mycket talar för att Argentina lämnar även detta VM poänglöst. Då kliver Japan förstås in i turneringen med helt andra ambitioner. Vann ju sensationellt men välförtjänt VM-guldet 2011 och följde upp med final för fyra år sedan. Sedan dess har Japan tappat ett snäpp eller två i den stegrande konkurrensen och i OS 2016 fick japanskorna inte ens vara med. Fortfarande håller man dock fin klass, vilket bekräftas av att man under 2019 kryssat mot USA, Tyskland och Spanien. Vi räknar med ett väldrillat, bollsäkert Japan och här ska man ses med toppchans att trötta ut Argentina och förr eller senare få fin utdelning.

Målskillnad kan mycket väl bli en faktor i denna grupp och Japan har nytta av att köra över gruppens givna slagpåse. Man bör vinna med minst tre bollar – vi tar Japan -2.5 till oddset 2.00*!

Klasskillnad

Kanada har förutsättningarna för att bli ett av VM:s stora utropstecken. Kanadensiskorna visade upp en ramstark defensiv i förra VM och sedan dess har anfallsspelet vässats till avsevärt och den offensiva uppsättningen tillhör världens bästa. Labbé är en minst sagt god ersättare till skadade målvakten MacLeod och trots svåra Holland i gruppen bör Kanada sikta på förstaplatsen. I premiären väntar till synes överkomligt motstånd i Kamerun. Dessa är rankat så pass lågt som 46:a i världen och har ett fåtal spelare av hög klass. Ingen av dessa finns i backlinjen, som lär få stora problem att klara av premiärmotståndarens vassa offensiv. Den som minns skrällen mot Schweiz i förra VM vill kanske inte gå emot Kamerun men utvecklingen har stagnerat sedan dess och ska man ta poäng i VM så blir det nog i avslutningsmatchen mot Nya Zeeland.

Vi tror att Kanada trampar gasen i botten direkt och tvåmålsledning i halvtid är inte alls så långsökt som oddsen visar. Trevägshandikappet Kanada -1 3.10 i första halvlek kittlar!

Haase utnyttjar blottorna

Franska öppna är över och därmed är det dags att flytta över till gräset! En helt annan typ av tennis, som passar vissa betydligt bättre än andra. En som nog är tacksam över det nya underlaget är holländaren Robin Haase, som hade en tuff grussäsong. På gräset passar Haase ganska bra, med en stark serve och en vilja att komma fram på nät. I hemmaturneringen i Hertogenbosch vill Haase förstås lyckas och i första rundan har han fått en bra lottning. Fransmannen Ugo Humbert är visserligen aningen före Haase på världsrankingen (61:a mot 67:a) och trivs bra med snabbt underlag. Grussäsongen var inte alls kul. Det är på hardcourt, inte minst inomhus, som Humbert nått sina största framgångar. Gräserfarenheten är dock mycket begränsad. Han spelade challengern i Surbiton förra veckan och flög direkt mot Troicki efter att ha tappat serven fem gånger – det är onekligen för mycket på detta underlag.

Nej, vi håller hemmaspelaren Haase som rejälare och pålitligare. Bra favorit till 1.66*!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.