Sverige kliver in i VM

speltips

Äntligen är det dags för de svenska damerna att göra sin entré i VM-turneringen. Man gör det som storfavorit mot Chile men vi tror att Sverige kommer att få slita för segern. Chilenskt även i tennisen där vi tror att Jarrys grässpel räcker långt mot italienska jättelöftet Sinner. Vi kryddar med regerande europamästarna, som ser ut att ha hittat storformen till VM. Ta rygg på spelen!

Jarrys erfarenhet avgör

Nicolas Jarry flyttar över till gräset efter en stark grussäsong. Chilenaren tog ett antal snygga segrar och den största framgången kom i Geneve, där han nådde final och gav Zverev en jättefight (brände matchboll). Sedan hade Jarry lite otur som drog Del Potro redan i första rundan i Franska öppna. Jarry vann första set men sedan var Del Potro för bra. Att Jarry nu fått lite vila behöver dock inte vara fel – och han känns spännande på gräs, där han gjort några vettiga matcher de senaste åren. Nu har han tagit ytterligare kliv, rankas som nummer 60 i världen, och han har ett offensivt spel som absolut bör kunna bita på gräset. Servar jättebra och det lägger ju alltid en stark grund för gräsframgångar.

I första rundan i Hertogenbosch ställs Jarry nu mot den italienske ynglingen Jannik Sinner, blott 17 år gammal och definitivt ett namn att lägga på minnet! Har fått känna på allt tuffare motståndare det senaste åren och visat att han redan är redo att utmana bra. Som grässpelare är Sinner dock en färsking: detta är hans första ATP-turnering någonsin på underlaget. Kvalade in hit via segrar mot Lacko och Fabbiano vilket imponerade så smått men nu är det ändå minst en nivå upp på motståndet, det finns utan tvekan fler växlar i Jarry än i kvalmotståndarna.

Gräset kräver erfarenhet och här förutspår vi en klart bra chans för Jarry att smidigt tysta Sinner. Till 1.64* är Jarry en fin gräsfavorit.

Övermäktigt för NZ

Nederländerna har ett av de damlandslag som har kommit starkast på senare år. Det stora genombrottet kom i EM där laget gick hela vägen. Den succén kom på hemmaplan men fransk mark är inte långt borta och mycket talar för en ny, framgångsrik sommar. Man slutade visserligen bakom Norge i kvalet men det är ingen skam och det finns mer att ta av här. Defensiven är inte tokig men det är framåt vi kommer att få se mycket av lagets storhet. Premiärmatchen ska klara av utan större bekymmer då motståndet ser skralt ut. Nya Zeeland har höjt sig lite på senare år men det säger inte mycket då man aldrig har vunnit en VM-match och blivit gruppspels-jumbo i de tre senaste turneringarna. Man sprattlade till mot England nyligen men när det verkligen gäller så räcker inte Nya Zeeland till mot de större damfotbollsnationerna.

Knappast någon ”kross” att tala om men holländskorna slår ogärna av på takten. Man besegrade nyligen Chile med hela 7-0 och starka Australien med 3-0. Mycket troligt med ny flermålsseger här och vi rekommenderar Holland -1.5 till oddset 1.78*.

Målsnål svensk premiär?

Dags för Sverige att kliva in i VM-fotbollen! Med tre VM-medaljer i bagaget tillhör Sverige av tradition tungviktarna i damfotbollen men det går inte att blunda för den kraftigt ökade konkurrensen. Medalj den här gången vore faktiskt en stor överraskning och känslan är att det inte riktigt har ”gått fram” i stugorna… Nåja, visst håller Sverige fortfarande bra klass och sedan Peter Gerhardsson tog över har det varit rätt bra vibbar. Tomrummet efter Lotta Schelin ekar dock fortfarande i våra öron. Höga förväntningar på Stina Blackstenius längst fram men någon regelrätt världsanfallare är hon ännu inte. Asllani har inte gjort någon succévår och Rolfö har sällan fått ut max i landslaget – vi sätter vissa frågetecken för spetsen framåt.

Premiärmotståndet heter Chile som gör sin första VM-match någonsin. Att kvala in från Sydamerika är ganska enkelt, ingen jättekonkurrens där, men givetvis ändå bra gjort av ett Chile som sedan dess stärkt sina aktier några snäpp i ett antal vettiga träningsmatcher. I genrepet stannade förlusten mot Tyskland vid 0-2. Chile ska inte snackas upp för mycket men målvakten Endler tillhör faktiskt världens bästa (lirar i PSG) och mycket stolthet är att vänta i denna historiska match. Givetvis ska Sverige lösa segern men någon promenad i parken räknar vi INTE med. Vi har ett antal gånger sett Sverige få slita för utdelningen i dessa ”enkla” matcher och med viss offensiv oro och mot en världskeeper kan det bli samma visa denna gång.

1-0 eller 2-0 ligger nära tillhands och det bästa valet är utan större tvekan blir under 2,5 mål till 2.20*.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.