Darriga favoriter i dam-VM

Nadal vinner i London

Jarry var en ruskigt fin tennisvinnare igår då han vann i två raka set. Vi bjuder på ännu en gräsidé på onsdagen men givetvis ligger störst fokus på dam-VM. Där tror vi att favoriterna Tyskland och Sydkorea får tufft motstånd i sina matcher och vi letar andra lösningar än favoritspel.

Se upp för Nigeria

Det blev storförlust för Sydkorea i premiärmatchen i årets dam-VM. Det var en tuff uppgift på förhand men 4-0-nederlag mot Frankrike var ju inte vad koreanskorna hade tänkt sig. Det var en tafatt insats där man skapade på tok för lite trots att fransyskorna ofta gick framåt med mycket folk. Redan i genrepet mot Sverige tyckte vi att det såg uddlöst och tveksamt ut och lite vatten på vår kvarn fick vi onekligen i och med premiärsmällen.

Nu är motståndet av helt annat slag men vi vill inte räkna bort Nigeria här. Laget gjorde inte alls bort sig mot Norge då man hotade i omställningarna och inte var utspelat någon gång under matchen. Inget att säga om förlusten – Norge var minst sagt nöjt i tvåmålsledning och spelade mycket ”safe” efter 3-0. Totalt sett såg Nigeria potent ut framåt och även om det säkert blir något insläppt mål igen så lär man kunna hota det svajiga koreanska försvaret.

Ett överspel kan tänkas men bäst spelvärde ser vi halvgarderingen på Nigeria. Bra poängchans och vi klickar Nigeria +0.5 till oddset 1.74*.

Delad pott i klassigt möte?

VM-temperaturen stiger på tisdagen: Tyskland-Spanien i turneringens första riktiga tungviktsmöte. Ja, vi tycker att Spanien numera kan räknas dit. Har ju tagit stadiga kliv, inte minst på klubblagsnivå där Barcelona spelade Champions League-final i maj. Frammarschen är påtaglig och även landslaget har gjort allt bättre resultat och är nu i VM med ganska spännande outsiderstämpel på sig. Premiären mot Sydafrika blev en nervpärs men, delvis med hjälp av VAR, stod Spanien till slut ändå som 3-1-segrar.

Tyskland har till skillnad från Spanien tillhör bjässarna i hela VM-historien. På senare år har Tyskland fått det något tuffare att hävda sig – men det har snarare handlat om att andra lag tagit kliv, än att Tyskland har backat. Fortfarande är man en given guldkandidat, inget snack om det. Började VM men en ganska trevande insats men till slut kom ändå 1-0 mot ett väldrillat, svårspelat Kina. För att VM ska bli någon succé måste Tyskland kunna bättre – och det är vi övertygade om att vi kommer få se.

Efter premiärsegrarna sitter dessa lag nu redan bra till, som väntat. Detta blir ett intressant kvitto och vi räknar med en jämn match. Tyskland har fortfarande en annan hårdhet men skickligheten finns i lika hög utsträckning hos Spanien. 0-0 i träningsmatchen i höstas och oavgjort även på tisdagen gör att båda lagen i praktiken säkrar avancemang och sedan får gå en målskillnadsduell om gruppsegern.

Inget av lagen gråter över oavgjort och vi tar krysset till 3.45*!

Tiafoe trivs på gräset

Vi håller Francis Tiafoe som ett av ATP-tourens allra mest intressanta namn. Den 21-årige amerikanen rankas som nummer 35 i världen och den fortsatta klättringen är given. Kommer nu från en rätt seg grussäsong men det är ju också hans sämsta underlag, amerikan som han är. Tiafoe har en attityd som är lätt att gilla och är offensivt lagd, med en bra piska till serve. Stabil gräspremiär mot Sousa i första rundan (6-2, 7-6) och att Tiafoe trivs finfint på gräset bevisades redan i Wimbledon ifjol, nådde tredje rundan och hade där Khachanov på gaffeln.

Nu står Jordan Thompson för motståndet i andra rundan. Australiensaren slog en annan ung amerikan i första rundan, 2-1 i set mot Paul. Thompson är en stabil allroundspelare och avslutade grussäsongen i fin form. Gräs behärskar han också – men någon av den stolta australienska grustraditionens främsta fanbärare är han ändå inte. Har aldrig ens tagit set i Wimbledon och har inte riktigt serven som krävs för att bli riktigt konkurrenskraftig. Helt annan potential i Tiafoe och vi räknar med en bekväm resa för amerikanen.

Valet blir Tiafoe med -2,5 i gamehandikapp till 1.90*. Ett enda servegenombrott för amerikanen kan gott räcka för att detta spel ska sitta stabilt.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.