Spelvärt i VM-fotbollen

odds

Vi har fastnat för två favoriter i damernas VM och det känns mycket spelvärt i båda fallen. Torsdagens hetaste skrällbud hittas i tennisen där gräsälskande Brown är underskattad!

Retat Australien studsar tillbaka

Efter 1-2 mot Italien i premiären är Australien under press inför tisdagens möte med Brasilien. Förlust och Australien kan mycket väl vara ute – i så fall kan man som bäst bli grupptrea och då får man hoppas att seger mot Jamaica och bra målskillnad räcker, vilket dock på intet sätt är givet. Nej, Australien gör bäst i att leverera mot Brasilien och allra helst givetvis i form av seger. Förlusten mot Italien sved verkligen. Hade 1-0 i paus och det var bud på mer. 1-1 kom ganska tidigt i andra – Australien var sedan närmast att avgöra men 1-1 var ändå okej. På djup stopptid var man dock passivt i straffområdet och Italien kunde avgöra. Slarvigt! Vi vill ändå inte toksåga: insatsen var inte så dum och det ska sägas att man mötte ett Italien som gjort stora framsteg.

Brasilien började VM med 3-0 mot Jamaica efter hattrick av Cristiane, en av de gamla stjärnorna som fortfarande spelar en stor roll i ett Brasilien som haft jätteproblem med återväxten. Brasilien har i många mästerskap klivit in med höga förväntningar på sig men den riktiga fullträffen har aldrig kommit och denna gång kan vi faktiskt inte se laget nå medaljspel. Tiden har i ganska hög utsträckning sprungit ifrån denna brasilianska upplaga. Marta är fortfarande med men dras med skadebekymmer (stort frågetecken här) och är en skugga av sitt fornstora jag. Brasilien kom faktiskt till med VM med nio raka förluster i bagaget! Visst, har matchat mot stornationerna men det är ju ändå en notering som säger en hel del…

Vi har inga som helst problem att numera kalla Australien för det bättre laget, vilket också bekräftas av fyra raka segrar för Australien i inbördes möten, och efter den bittra premiären räknar vi med ett frustande Australien nu; då viker sig Brasilien. Vi tar Australien till 2.10* vilket är mycket spelvärt!

Stormvarning!

Alexander Zverev kliver på tisdagen in på gräset efter en lång grussäsong. Fick godkänt för Franska öppna där han nådde kvarten. Väl där var han dock chanslös mot Djokovic och överlag var grussäsongen lång och tuff för Zverev, som slitit mest hela 2019 och inte riktigt kunnat ta ”nästa kliv”. Har inte givit något harmoniskt intryck alls.  Nu handlar det alltså om gräs, hans första match på underlaget sedan förlusten mot Gulbis i Wimbledon förra sommaren. Zverev passar helt okej på gräs men någon expert är han verkligen inte, är inte helt bekväm vid nätet. Efter månader av grustennis blir detta onekligen en omställning – och mot läskigt motstånd, dessutom.

Landsmannen Dustin Brown gnetar på och har med sin look och attityd varit en profil i många år nu. De stora framgångarna har uteblivit men Brown har massor med tennis i sig och slår till snyggt med ojämna mellanrum. På gräset trivs Brown utmärkt – exempelvis slog han ju ut självaste Nadal i Wimbledon 2015. Är nu redan bra igång på underlaget då han kvalade in till denna turnering genom att slå Istomin och Barrere, för att sedan slå Millman i första rundan. Brown har inte tappat set och har hållit serven i 31 av 32 servegame. Drog in 16 ess på två set mot Millman senast.

Nej, detta blir läskigt för Zverev och vi tvivlar på att de långa benen hänger med. Gräs är speciellt och Brown kommer bättre till sin rätt än Zverev. Brown med +1,5 i sethandikapp till 1.80* är vårt förstaval här men skrällen till 3.60* är inte heller dum.

Sydafrika kammar noll igen

Det blev inga poäng för Sydafrika och Kina i lagens VM-premiärer men det var inget snack om vem som såg bäst ut. Sydafrika hade som väntat stora problem med Spanien och att man var med i matchen så pass länge speglade inte matchbilden. Det var en tidsfråga innan spanjorskorna skulle avgöra och det blev uppenbart att Sydafrika – i samtliga lagdelar – saknar spetsen som behövs. Kina inkasserade också en väntad förlust men här måste vi sätta stora plus i kanten. Laget ställdes mot starka Tyskland och även om förlusten till slut kändes rättvis så störde man tyskorna rejält. Defensiven hölls ihop finfint långa stunder och framåt var attackerna farliga och Tyskland fick slå ifrån sig en del.

Under året har Sydafrika släppt in hela 2,7 mål i snitt och nu stöter man på ett lag som ligger hela 33 placeringar före på FIFA-rankingen. Kina brukar räcka långt när man slipper de större fotbollsnationerna.

Här tror vi att Kina visar vilka som bestämmer ifrån start. Kina leder i halvtid och håller undan, dvs alternativet 2/2 på ”halvtid/fulltid”, till goda 1.95* i odds.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.