Premiär i Copa America!

Brasilien

Förutom att VM dundrar vidare så gnuggar vi på med vår tennisexpertis och gillar verkligen läget under grässäsongen. De kommande veckorna blir det dock även fullt fokus på Copa America. ”Sydamerikanernas svar på EM” brukar vara en höjdare på många sätt och vi har en spelidé redan i premiärmötet – natten mot lördag – mellan värdnationen Brasilien och Bolivia. Nu kör vi!

Argentina ner på jorden

Att Argentina höll 0-0 distansen ut mot Japan var en rejäl överraskning för oss och många andra – men på fredagen blir det betydligt tuffare att stå emot när motståndet heter England. Visst skulle Argentinas försvarsinsats berömmas men samtidigt mötte man ett märkligt passivt, trubbigt Japan. Att ”stå rätt” räckte en bra bit för Argentina i en överlag väldigt trist historia. Vid sina tidigare VM-deltaganden har Argentina varit en riktig slagpåse – nog ser man lite bättre ut nu men vi väntar ändå med hyllningarna…

För England var det skarpt läge direkt, mot ”lillasyster” Skottland. En ganska farlig motståndare men England fick en flygande start då tilltänkta skyttedrottningen Parris fick smacka in en straff. 2-0 kom också och det såg stängt ut. Skottland hittade ändå en reducering och det blev småspännande men totalt sett ändå en rättvis och ganska övertygande seger för England. Att man sedan fick se Japan tappa poäng var en skön bonus och gör England nu bara jobbet här mot Argentina är det toppchans till gruppseger. England har haft en bra trend en längre tid och här får man chansen att jobba upp det offensiva självförtroendet ytterligare.

Detta blir spel mot ett mål – och den här gången spricker Argentina. Kommer att ställas mot en betydligt rakare, tuffare offensiv denna gång och vi räds inte att söka klara siffror för England.

Nollan bakåt bedömer vi som råstark och framåt ska England göra minst tre. Vi tar England med -2,5 i HCP till oddset 1.87* och räknar med en enkel resa.

Gräsligt svår uppgift

Milos Raonic är på gång igen och då finns det få spelare som passar bättre på gräset än den store kanadicken. Rankas som nummer 18 i världen men har ju varit så högt upp som trea och får han vara frisk är det snart topp-10 som gäller igen, garanterat. Raonic tillhör alltid toppen när det kommer till servande och att det biter extra bra på gräset är ju välbekant. I Wimbledon nådde han final 2016 och vid ytterligare tre tillfällen har han nått minst kvartsfinal i det stora testet på gräs. Efter att ha stått över grussäsongen ser Raonic nu direkt ganska fin ut på gräset. Har slagit ut Popyrin och Tsonga – båda matcherna avgjordes i tiebreak i avgörande set men där var Raonic obeveklig. Totalt 55 ess på dessa två matcher är svettigt.

Nu ställs Raonic mot ungraren Marton Fucsovics som etablerat sig på en hyggligt hög nivå. Rankas kring 50-strecket och det tycker vi stämmer väl överens med hans kapacitet. Grussäsongen blev dock ingen hit, avslutade med fyra raka förluster, och att det nu är gräs som gäller är ingen större plusfaktor för Fucsovics. Slog ut beskedlige grässpelaren Basilashvili i onsdags efter att ha bjudits på mycket – var ändå nära att gå snett, räddade tre matchbollar. Fucsovics är ingen storservare och får inte alls lika mycket gratis som gräsexperterna, typ Raonic.

Dessa båda möttes faktiskt här i Stuttgart ifjol. Mycket enkla 6-2, 6-4 till Raonic den gången efter att Fucsovics inte ens varit nära att hitta någon breakboll. Visst har Raonic fortfarande en del att bevisa formmässigt men det går åt rätt håll och en repris på fjolåret ser troligt ut. 2-0 i set till Raonic till oddset 2.00* är en bra deal!

Fin Copa America-lösning

Brasilien står som värd för årets Copa America och går in i turneringen som favorit före Argentina. Efter turneringsvinsterna -04 och -07 har man därefter inte haft någon lycka med sig och på tre försök faktiskt inte nått förbi kvartsfinal. I det senaste Copa America blev det rejält fiasko med respass redan i gruppspelet och det är en rejält revanschsugen hemmanation som kickar igång årets mästerskap.

Man gör det som storfavorit mot ett Bolivia som har en enda vinst på sina 16 senaste landskamper och är ett av världens allra mest hemmabetonade landslag. Brasilien får klara sig utan skadade fixstjärnan Neymar men har en stark nog trupp för att bekvämt lägga ett mediokert Bolivia på rygg. Gästerna kommer få lägga mycket krut på försvarsarbetet i denna match och bör få svårt att skapa målchanser.

Brasilien lär ta tag i taktpinnen på en gång och vi tror mycket på att man petar in en eller två bollar innan halvtid. Vi gillar oddset 1.60* på att det görs 1-2 mål i första halvlek. Mycket troligt!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.