Fyra lördagsspel till bra odds

Brasilien

Det spelas ett koppel högintressanta fotbollsmatcher under lördagen och vi har fastnat för fyra spel till riktigt bra odds. Vi är skeptiska till flera favoriter i såväl dam-VM som i Copa America och Superettan. Däremot kan vi inte blunda för att de nederländska damerna står på tur för en storseger. Lycka till!

Messi & Co favoriter i fara

Argentina och Leo Messi fortsätter jaga en stor mästerskapstitel. Man har varit i final i fyra av de fem senaste Copa America-turneringarna, men fallit i samtliga och inte fått lyfta bucklan på anmärkningsvärda 26 år. Som vanligt kommer Argentina med en trupp innehållande flertalet offensiva storstjärnor, men också en backlinje som det finns klara frågetecken för. Colombia har inte varit i final sen nationens enda Copa-titel år 2001, men gjorde bra ifrån sig i jubileumsturneringen för tre år sen där man knep bronspengen. Man gjorde ett starkt fjolårs-VM och har därefter övertygat i flertalet landskamper. Colombia har i spelare som exempelvis Sanchez, Cuadrado, Rodriguez och Falcao gott om kvalitet i samtliga lagdelar och tillhör en av de stora utmanarna till hemmafavoriten Brasilien.

Vi tycker denna match är jämnare än vad oddsen vill göra gällande och gillar skrälloddset 3.45* på det mer välbalanserade Colombia.

Kanada lär få slita

Kanada inledde VM med tre väntade poäng – men 1-0 mot Kamerun var ju lägre siffror än väntat. Mittback Buchanans hörnmål strax innan paus blev matchens enda och de stora chanserna radade inte direkt upp sig. Veteranstrikern Sinclair kändes inte jättepigg och ett Kanada som på sina håll blivit rätt rejält uppsnackat måste kunna betydligt bättre. Å andra sidan: Kanada brukar inte vara laget som ”krossar” utan 1-0 är ett gångbart resultat för laget.

Det blir inte lättare att ösa in mål på lördagen. Nya Zeeland har varit tämligen svårrubbat i många år – och det är samma visa nu. Klasslaget Nederländerna fick ju vänta ända in på stopptid för att sätta 1-0 i premiären och det var en rejält svidande förlust för Nya Zeeland, som rentav hade kunnat vinna den matchen. Hade ett par stora chanser. Nu är laget illa ute: förlust på lördagen och man kommer vara beroende av andra resultat för att lösa avancemang. En pinne här skulle dock skapa fint läge inför avslutningen mot Kamerun.

Hård match att vänta mellan två lag som har flera likheter och som spelade 0-0 i förra VM. Som lagen såg ut i premiären blir det enkelt att spekulera i trubbel för favoriten Kanada att producera mål på beställning.

Krysset vore ingen katastrof och vi är helt inne på sannolika under 2,5 mål till 1.68 i odds. Bra odds!

Nederländsk islossning?

Nederländerna har med gott fog höga förväntningar på sig i detta VM. Tillhör ju de nationer som tagit allra tydligast kliv sedan förra världsmästerskapet – och träffen kom ju redan i EM för två år sedan. Nederländerna spelade visserligen på hemmaplan men EM-guldet var ytterst välförtjänt och spelet imponerade långa stunder. Vi kan inte hålla laget som direkt svagare nu, snarare tvärtom – och mot den bakgrunden blev premiären oväntat svettig. Nu är Nya Zeeland förvisso inget lag man bara kör över men att Nederländerna fick vänta ända in på stopptid för att avgöra var ändå överraskande tufft.

Nåja, det blev tre poäng och nu kan Nederländerna ta sig an Kamerun med något ”lättare axlar”. Kamerun höll nere förlusten mot Kanada till 0-1 men framåt hände inte mycket och nu väntar ett motstånd med en mer spektakulär offensiv än senast. Det senaste året har Kamerun blivit överkört av både Frankrike (0-6) och Spanien (0-4) och nu väntar ett Nederländerna av liknande dignitet – det kan spricka för Kamerun på lördagen.

Nederländerna skulle må bra av stora siffror för att sätta sig i målmässig fördel gentemot Kanada inför avslutningen och vi säger jättebra chans för Martens & Co att fixa en rolig lördag med bra odds. Minst tre bollars marginal är fullt görbart och visst lockar Nederländerna med handikappet -2,5 till oddset 2.45*!

Vi försöker fälla succélaget

Varberg har gått som tåget i Superettan och det är verkligen en stor sensation. I en jämn serie låg det på lut att toppen skulle vara svårtippad men ifjol var Varberg ett bottenlag och nu spelar man strålande. Poängen har ramlat in i en rasande fart och två av kuggarna som imponerat är Lindner och Book. Nu är båda, liksom Modig, avstängda och det måste ses som stora minus för serieledaren.

Ingen enkel uppgift nu när tabelltrean Norrby kommer på besök. Även dessa har fått bra betalt och även insatserna har varit ojämnare än Varbergs så har det bara blivit en enda förlust efter elva omgångar. På resande fot har Norrby inte förlorat en enda match och trots att man har konstgräs på hemmaarenan i Borås så har gräsinsatserna varit positiva. Bara två insläppta mål på underlaget hittills och det kan absolut bli en ny poäng här.

Det är möjligt att Varberg löser även den här uppgiften men avstängningarna och motståndet gör att vi tycker att favoritskapet överdrivs. Vårt spelval blir just Norrbypoäng, dvs +0.5 till lockande 2.20* i odds. Bra Odds!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.