Varning för Uruguay!

Brasilien

Copa America är i full gång nu och vi gillar verkligen att sätta tänderna i matcherna. Ett lag vi fastnat för inför turneringen är ”lilla” Uruguay – som ju är en maktfaktor i fotbollsvärlden. Favoritspel även i den andra ”Copa”-matchen medan vi tackar för det generösa oddset i dam-VM-mötet USA-Chile.

Enkelt – men ingen kross

Nog var 13-0 ändå imponerade av USA:s damer i VM-premiären men visst höll Thailand en klass som var långt under VM-nivå. Fixstjärnan Alex Morgan lade direkt en minst stark grund för att vinna skytteligan med sina fem mål och ytterligare en bunt amerikanskor fick komma in i målprotokollet och jobba upp självförtroendet direkt. USA har precis som vanligt ett material som definitivt kan räcka för guld men man ska ändå lugna sig något med hyllningarna redan nu – det var onekligen en mycket speciell match senast…

Nu väntar Chile som ju premiärspelade mot Sverige och gjorde det ganska bra. Den uppsnackade målvakten Endler levde upp till det goda ryktet men tvingades ju till slut kapitulera. Givetvis var Sveriges 2-0-seger rättvis men Chile föll ändå med flaggan med topp: visade stolthet i deras första VM-match någonsin och krympte ytor på ett tappert sätt.

Att nu freda sig mot USA blir ännu tuffare men Chile förlorade ”bara” med 0-3 och 0-4 i träningsmatcherna mot USA i höstas – och att hålla nere siffrorna på söndagen är av största vikt. Det finns en chans för Chile att gå vidare som grupptrea men då kommer det krävas god målskillnad – att undvika brakförlust här och sedan mangla Thailand är planen. USA har redan bevisat sig och tvåsiffrigt igen är bara att glömma… Fick en del kritik för sitt sätt att förnedra Thailand och vi tror faktiskt inte att USA slår Chile med särskilt mycket större siffror än vad Sverige gjorde.

Det är inte varje dag vi får 2.20* på under 4,5 mål i en fotbollsmatch – vi tar den lösningen.

Ogästvänligt Paraguay

Paraguayansk landslagsfotboll har haft ett par tunga år. Det började med den snöpliga missen i VM-kvalet där man i slutomgången föll mot avsågade Venezuela, och därefter har man haft svårt att övertyga i ett antal landskamper. Paraguay fick dock 2-0-vinna i Copa America-genrepet mot Guatemala, men utan att direkt imponera. Truppen är inte alltför märkvärdig och det skulle förvåna om man tar sig riktigt långt i årets mästerskap. Motståndet i denna inledande match är dock överkomligt då Qatar står för motståndet. Nationen tillhör ett av två specialinbjudna länder och det är första gången man medverkar i turneringen. Qatar skördade i vintras sin största framgång någonsin genom att överraskande vinna Asiatiska mästerskapet.

Väldigt mycket tuffare motstånd väntar i denna turnering för Qatar och vi är inne på att det starkare Paraguay inleder med tre poäng. Vi tar den starka  ettan till fullt godkända 1.74* i odds.

Fyndodds på vår idé

Uruguay är en riktig supermakt när det kommer till sydamerikanska mästerskapet Copa America. Efter att turneringen utökades och tog namnet Copa America har nationen vunnit fyra av 16 mästerskap, något bara Brasilien kan mäta sig med. Uruguay har kvar det gamla stjärngardet med spelare som Godin, Suarez och Cavani, kryddat med yngre stjärnor som Bentancur, Vecino och Gimenez – en stark utmanare om titeln! Ecuador har inte haft i närheten samma framgångar och bara tagit sig förbi gruppspelet vid tre tillfällen. Man har dock tagit klara kliv framåt under 2000-talet och i jubileumsturneringen för tre år sen tog man sig vidare på Brasiliens bekostnad. Truppmässigt är man däremot inte nära Uruguays stjärnglans. Det brukar bli jämnt när dessa båda drabbar samman. Elva raka möten har slutat antingen oavgjort eller med uddamålssegrar.

Vi tror dock det starkare och klart spetsigare Uruguay drar längsta strået och vinner komfortabelt denna gång. Ettan hämtas till 1.76* gånger pengarna, vilket får ses som ett fynd!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.