Göteborgsderby mot rivalen Gais!

speltips

Inför säsongen trodde vi mycket på Örgryte och räknade laget som en av de hetare toppkandidaterna. Våren har dock inte blivit som man önskat – sällan dåliga insatser men inte heller övertygande. Nu har man dock två raka segrar och den senaste – 1-0 borta på Brages konstgräs – satte vi stora plustecken för.

Nu väntar Göteborgsderby mot rivalen Gais och den här klassikern är alltid en fröjd på Ullevi. Gais ser hyfsat stabilt ut men det lossnar inte alls framåt. Målskyttet är ett stort problem och toppstrid kan laget redan glömma.

Senast hade man ett ypperligt läge att ta tre pinnar mot topplaget Varberg då men fick spela med två(!) spelare mer under matchens sista 20 minuter. Istället för segermål lyckades man dock släppa in en boll och det var en blytung 2-1-förlust.

Örgryte saknar ett par ordinarie spelare och har frågetecken för offensivt viktige Ludwigson efter sjukdom. Gais har för sin del flera tunga namn på skadelistan och det är bara Andersén som låter optimistisk till någon speltid.

Knappast någon ensidig historia men det mesta talar i nuläget för Öis. Kommer Ludwigson till spel är det en bonus men även utan honom gillar vi Örgryteseger (klicka asian -0.5) till oddset 2.22*!

Lockande kryssodds i VM!

Vi gnuggar händerna nu när Copa America dragit igång och i dagens match varnar vi för att regerande mästarna från Chile överskattas. Rolig lösning där och det är ganska höga odds även på våra speltips i tennisen och dam-VM. Vårt VM-klick kittlar då vi får ett fint kryssodds!

Finfint spelläge i gruppavslutningen

Kina och Spanien gör på måndagen upp om andraplatsen i VM:s Grupp B – men tredjeplatsen kommer också att innebära avancemang och det leder till givna tankar här. Kina började med hedersam 0-1-förlust mot Tyskland innan man sen gjorde jobbet mot Sydafrika. Segern stannade vid 1-0 men visst vann Kina rättvist. Det saknas onekligen en del spets för att Kina ska räcka i riktigt tuff konkurrens men laget är bollskickligt och välorganiserat – absolut en motståndare att respektera.

Samma poängfacit för Spanien hittills: seger mot Sydafrika men förlust mot Tyskland. Den förlusten var sur men visst var det ändå en prestation som bekräftade att Spanien tagit kliv och närmat sig den absoluta toppen – redan nu håller vi Spanien som ett lag som kan gå riktigt långt i denna turnering.

Spanien är före på målskillnad och för att Kina ska kunna passera behöver man alltså vinna – men krysset räcker också. Då landar ju Kina på fyra poäng och det kommer att räcka för att bli en av de bästa grupptreorna. För Spanien funkar krysset alltså också finfint, då blir man tvåa – och att vinna gruppen är ju redan omöjligt.

Redan i grunden hade vi räknat med en ganska tight och jämn match mellan dessa lag och när förutsättningarna nu ser ut som de gör luktar det ju kryss lång väg. 2.90* är ett strålande kryssodds och oavgjort måste plockas!

Chardy visar gräsklassen

Den franske veteranen Jeremy Chardy gör på måndagen säsongsdebut på gräset men ska inte behöva någon längre startsträcka för att känna sig bekväm. Chardy är en finfin grässpelare, det visade han verkligen förra säsongen med flera starka segrar. Nådde exempelvis final i Hertogenbosch och semifinal i Queens. Chardy har ett ganska enkelt spel och tillhör eliten när det kommer till att serva – en utmärkt grund för gräsframgångar, som bekant.

Kazaken Mikhail Kukushkin är snäppet före Chardy på världsrankingen men inte alls en lika vass grässpelare. I Hertogenbosch förra veckan slog han bleke grässpelaren Sonego innan han var utan chans mot Gasquet. Noterbart är att Kukushkin på dessa två matcher totalt svarade för ETT serveess – anmärkningsvärt fattigt och det duger ju ingenstans för att nå framgångar på detta underlag. Kukushkin har inte mycket till gräsmeriter och kommer dessutom från en jättesvag grussäsong.

Vi säger toppchans för Chardy och räknar med två raka och smidiga set. 2-0 i set till Chardy gillas till 2.45*!

Japan kan störa mästarna

Det regerande mästarlaget Chile har vunnit Copa America vid två tillfällen, vilket också råkar vara de två senaste turneringarna. Att man nämns som en titelutmanare även denna gång är därmed förståeligt, och visst har Chile fortfarande ett kapabelt lag.

Dock har man efter den senaste turneringsvinsten dragits med rejäla inre stridigheter och dessutom missade man ju VM i Ryssland. Därtill har man ett antal spelare som börjar bli till åren och storstjärnan Alexis Sanchez är inte vad han en gång varit.

Japan tillhör en av turneringens två specialinbjudna nationer och gör sitt andra gästspel i Copa America. Japanerna kommer från en relativt färsk finalförlust i Asiatiska mästerskapet där man överraskande föll mot Qatar. Nu höjs svårighetsgraden men Japan visade så sent som i fjolårs-VM att man kan utmana de stora drakarna.

Vi blir inte helt förvånade om Japan här ställer till med en liten skräll och tar poäng. Krysset till höga 4.45* i odds framstår som ett bra skrällspel.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.