Gott om speltips på tisdagen

Brasilien

Tisdagens bästa favorit hittas i Copa America men det finns en rolig lösning i den andra matchen. En hel del lockande odds i utbudet även i övrigt där vi har fastnat för två tennisherrar och inte minst för ett målrikt alternativ i damernas VM-Fotboll. Välj och vraka bland våra speltips!

Veteranen levererar

Att gå emot Fucsovics i ATP-tennisen förra veckan var klokt: som vi trodde torskade ungraren i två raka mot Raonic i Stuttgart. Förlusten skrevs till tämligen väntade 4-6, 4-6 efter att Fucsovics knappt ens varit nära att bryta. Vann innan dess två matcher men det var mot svaga grässpelare (Munar, Basilashvili). Fucsovics har etablerat sig på bra nivå, kring 50-strecket på rankingen, och är tämligen allround – men gräset är i alla fall ingen favorit, har få segrar att skryta med på underlaget. Servar okej men inte mer än så och har inget märkvärdigt volleyspel.

37 år gammal tillhör Feliciano Lopez tourens riktiga veteraner. Har fallit utanför topp-100 på rankingen och säsongen har inte alls varit märkvärdig. Nu handlar det dock om gräs och en sista chans för Lopez att skina: till skillnad från den stora merparten av sina spanska landsmän älskar ju Lopez gräset! Är en av de tydligast utpräglade grässpecialisterna, med klassiskt serve- och volleyspel. Volleyn är en av tourens finaste, vilket ju också lagt grunden för en bra dubbelkarriär. Tre av karriärens sex titlar har kommit på underlaget och Wimbledon är den Grand Slam-turnering där Lopez lyckats bäst. Har nu matchat igång helt okej denna sommar. I Challengern i Surbiton torskade han mot Karlovic, en annan gräsgubbe, efter tiebreak i avgörande set. Kvalade sedan in i Stuttgart men torskade mot duktige Pouille – också det efter tiebreak i avgörande set, där Lopez hade ett par matchbollar.

Vi tycker att Lopez visat att grässpelet fortfarande är vasst och underlaget ger honom en jättefördel mot en spelare som Fucsovics. Stark chans för Lopez och bra favoritspel till 1.68*!

Skrällvarning!

Visst kan Juan Martin Del Potro spela bra grästennis men meritmässigt är det ändå hans sämsta underlag. Har faktiskt aldrig nått någon gräsfinal och i Wimbledon har det blivit semifinal (2013) som bäst. Gjorde det bra i Wimbledon ifjol då formen var fin, fick ge sig mot Nadal i en tuff kvartsfinal. Nu gör Del Potro sin första gräsmatch sedan dess och som så många gånger förr finns det en del frågetecken kring argentinarens skick. Såg inte hundra ut när han flög mot Khachanov i Franska öppna och visade ovanligt dåligt humör. Del Potro servar blytungt men söker ju sig ogärna fram i banan och känns bitvis en aning trög – knappast någon grässuccé att vänta denna sommar.

För kanadicken Denis Shapovalov börjar det bli dags att göra resultat igen. Fortfarande blott 20 år gammal men efter att ha stormat fram på rankingen och gjort flera vassa resultat de senaste åren har 2019 hittills varit tyngre. Grussäsongen var riktigt rutten. Flög direkt i Franska, mot Struff – och när Shapovalov förra veckan inledde sin grässäsong tog det direkt stopp mot samme Struff. Ändå en okej insats, tight match mot den formstarke tysken som trivs på gräs. Hur som helst skönt för Shapovalov att ha lämnat gruset bakom sig – gräs ska passa bättre för den tempostarke ynglingen som rankas som nummer 25 i världen. Inga större meriter alls på underlaget än så länge på seniornivå men man ska veta att Shapovalov vann Wimbledon som junior och vi ser absolut bra ”gräsutveckling” i honom.

Ingen rolig förstarunda för Del Potro i första gräsmatchen på nästan ett år och vi vädrar stora problem. Spännande Shapovalov-chans till en fin skalp som kan sätta fart på sommaren för hans del – vi gillar Shapovalov till 2.65*!

Trevlig gruppavslutning

Italien har säkrat avancemang i VM-fotbollen men avslutningen mot Brasilien är ändå jätteviktig då gruppsegern står på spel. Vinner Brasilien landar den här duon samt Australien (som ju slår Jamaica) samtliga på sex poäng och då blir det målskillnad som avgör placeringarna. Italien började med att avgöra i 95:e mot Australien för att sedan köra över Jamaica med 5-0. Hattrick av Girelli som spelar i Juventus – och just klubbadressen är ett intressant faktum. De italienska storklubbarna har ju på kort tid ökat satsningen rejält och det har bevisligen givit fin effekt även för landslaget, som raskt gått framåt. Den utveckligen lär fortsätta och Italien är redan nu att räkna med.

En nation som däremot stannat upp är ju Brasilien. Visst inger namn som Marta och Cristiane respekt – men att Brasilien fortfarande är så pass beroende av dessa veteraner är ändå oroväckande. Senast fixade just den duon 2-0-ledning mot Australien men att ”brassorna” tappade efter paus kändes varken oväntat eller orättvist, även om Australiens segermål blev omdiskuterat och onekligen var snöpligt för Brasilien. I premiären blev det ju dock klar seger, 3-0 mot Jamaica, och med det i bagaget kombinerat med läget i ett par andra grupper är avancemanget snudd på klart.

För att Brasilien ska kunna nå långt behöver man dock ett gynnsamt slutspelsträd och vi räknar med satsning mot tre poäng och gruppseger. För Italien räcker det med kryss men detta Italien trotsar landets fotbollstradition: är INTE något lag som bara lägger sig på försvar.

Vi håller båda lagen som tydligt starkare framåt än bakåt och räknar med att framförallt Brasiliens inställning till matchen bäddar för underhållning och mål. Givet speltips här då man kan spela över 2,5 mål till goda 1.80*!

Toppchans för Peru

Bolivia var som väntat utan chans i Copa Americas premiärmatch mot Brasilien. Man hade turligt 0-0 med sig in i halvtidsvilan, men i andra halvlek fick brassarna välförtjänt utdelning och slutresultatet 3-0 var inte i överkant. Bolivia har ett mediokert spelarmaterial och kan vara världens mest hemmabetonade landslag. Hemma på extrem höjd i La Paz har man exempelvis tagit 38 av de totalt 41 poäng man spelat in i de senaste tre VM-kvalen. Peru har också varit väldigt beroende av hemmaplan men har på senare åt presterat även på resande fot. Peruanerna kvalade för första gången på länge in till senaste VM-turneringen och gjorde där bra ifrån sig, och helt klart besitter man mer kvalitet än dagens motstånd. Efter 1-1 mot Venezuela, där Peru låg närmst segern, så är det bara vinst som gäller här.

Peru har haft plusstatistik på Bolivia länge nu och vi vädrar ingen storskräll. Peru på neutral plan till oddset 1.50* är ett sunt favoritspel.

Favoritvinst – men ingen nolla?

Värdnationen och turneringsfavoriten Brasilien spelade i fredagspremiären som väntat enkelt in tre poäng mot Bolivia. Brassarna hade ett gigantiskt bollinnehav matchen igenom och anföll i våg efter våg, men utdelningen lät vänta på sig till andra halvlek då Coutinho gjorde ett par tidiga mål – till slut kassaskåpssäkra 3-0. Nu står man av förklarliga skäl återigen som jättefavorit när Venezuela står för motståndet. Vi håller dock Venezuela aningen högre än Bolivia och man stod också upp bra mot Peru i lördagens tuffa 0-0-match. Venezuela har skrällt till sig poäng ett par gånger mot Brasilien de senaste tio åren, men nog måste det till en riktig fullträff för att man ska lyckas rubba ”Selecao” här.

Vi tror mycket på favoritsegern men väljer att skicka upp oddset rejält genom att spela på ”seger för Brasilien + att Venezuela gör mål”. Venezuela har det senaste året gjorde tre mål mot såväl USA som Argentina och kan mycket väl finna nätet här. Detta specialspel betalar roliga 3.20* i odds.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.