Toppform på våra tennistips

ATP-slutspelet

Det har gått alldeles utmärkt för våra tennistips på slutet och nu har vi hittat en ny gräsvinnare i Halles ATP-turnering. I VM-fotbollen plockar vi ett småtufft handikapp medan vi tror på bra ”ös” i Copa America där Argentina är pressat efter premiärförlusten mot vassa Colombia. Häng med!

Zverev i fara på nytt?

Steve Johnson avslutade 2018 dystert och har fortsatt att slita i motvind under 2019. Att grussäsongen gick trögt var dock ingen större överraskning och att det nu handlar om gräs är efterlängtat för amerikanen, som kommer betydligt bättre till sin rätt när det går undan. Torskade gräspremiären mot Monfils förra veckan men det var en rysare där Johnson hade en matchboll. I måndags tog han en fin skalp här i Halle då Kohlschreiber besegrades i två raka (6-3, 6-3). En supersolid insats av Johnson, släppte in till en enda breakboll. Johnson har ett par grästitlar och är tveklöst en farligare grässpelare än vad nuvarande ranking (76:a) säger.

Nu väntar Alexander Zverev, som vi snyggt gick emot när han förra veckan inledde grässäsongen mot landsmannen Brown. En läskig motståndare, absolut – men givetvis en match som Zverev i grund och botten borde vunnit. Så blev det dock inte, förlust med 1-2 i set efter att Zverev inte tagit tillvara på sina lägen. 14 dubbelfel också värt att notera. Nu kommer han från seger mot Haase i första rundan men ingen särskilt övertygande insats det heller. Zverev har slitit med formen mest hela säsongen och får svårt att göra någon grässuccé denna sommar. Underlaget kräver självförtroende och pondus, vilket dagens Zverev inte riktigt har.

Johnson såg jättebra ut senast, som ett av våra tennistips, och även om motståndet är lite vassare på onsdagen så kommer en liknande prestation att räcka en bra bit även denna gång. Johnson till 3.10* är kul och framförallt så är Johnson med +1,5 i sethandikapp starkt till generösa 1.76*!

Skottland jagar slutspel

Argentina har hållit ihop bra och 35-åriga målvakten Correra har blivit en liten snackis men när man på onsdagen avslutar gruppspelet mot Skottland har vi ändå jättesvårt att se Argentina förvalta läget. Efter att hållit 0-0 mot Japan och sedan torskat mot England med blott 0-1 är ju ”allt som krävs” för avancemang att slå Skottland men nej. Argentina har visat upp en tapper defensiv och Correra har onekligen varit bra – men framåt har det hänt just ingenting och när Argentina nu ska försöka sätta mer offensivt fokus är risken stor att man avslöjas.

Skottland är utan poäng men har ändå bra chans att avancera. Fyra av sex grupptreor går ju vidare och vinner Skottland mot Argentina går det med stor sannolikhet vägen, i synnerhet om siffrorna blir klara. 1-2-förlusterna mot England och Japan har varit hyggligt hedersamma. Särskilt nära poäng har det inte varit men det ska samtidigt sägas att England och Japan gjorde bra prestationer (betydligt bättre än i respektive matcher mot Argentina) – inga konstigheter med de förlusterna.

Skottland håller bra nivå, med rutin, tyngd och hygglig spets. Kommer kunna sätta bra tryck på Argentina, ett Argentina som förr eller senare kan tvingas lämna större blottor än tidigare.

Skottland tar chansen och som sagt; klara segersiffror kan visa sig helt avgörande. Skottland med handikappet -1,5 till oddset 2.60* – det kittlar verkligen!

Gasen i botten ifrån start

Colombia varnade vi starkt för mot Argentina och laget gjorde oss inte besvikna. I en jämn match var det Colombia som var mest effektivt och de båda inhopparna Roger Martinez och Duvan Zapata satte en varsin strut. Drömläge därmed för Colombia att ta hem gruppen då man blir klar favorit mot såväl Paraguay som dagens motståndare Qatar. Det är dock ett Qatar som gjorde bra ifrån sig mot Paraguay och hämtade upp 0-2-underläge till slutresultatet 2-2. En poäng i nationens första Copa America-match någonsin och de regerande asiatiska mästarna har tagit stora kliv det senaste året. Starka Colombia är dock ännu ett hopp upp i svårighetsgrad och poäng här skulle vara en rejäl skräll.

Vi tror att Colombia trampar plattan i botten från start och leder matchen i halvtid. Därefter bör man utan större problem hålla ledningen matchen ut. Vi gillar spelet 1/1 på halvtid/fulltid-marknaden till 1.90* i odds.

Pressat Argentina tar viktig ”trea”

Argentina jagar sin första stora titel på 2000-talet men fick en blytung start på årets Copa America. Det blev 0-2 i baken mot Colombia i en tuff match där Argentina hade svårt att vaska fram de riktigt heta målchanserna. Colombia är dock det klart värsta motståndet i gruppen och Argentina har fortfarande väldigt goda möjligheter att ta sig vidare. Paraguay fick en drömstart i matchen mot Qatar då Oscar Cardozo bombade in 1-0 på straff redan i den fjärde minuten, men trots en utökad ledning så blev det till slut bara 2-2 och ett riktigt tungt poängtapp. Paraguay imponerade inte och har som vi ser det heller inte truppen för att gå långt i denna turnering.

Här är vi helt inne på att Argentina tar sig samman och plockar tre viktiga poäng. Defensiven är dock inte helt att lita på och vi hottar upp oddset till hela 3.25* genom att spela ”Argentina vinner och båda lagen gör mål”.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.