Kul torsdag – rygga oss spelexperter!

Brasilien

Den här torsdagen går inte av för hackor då vi har gott om matcher att sätta tänderna i. I Copa America fortsätter vi att hylla vår förhandsidé och i damernas VM gillar vi läget i en spännande måste match. I grästennisen kan en legendar få en stenhård ”fight” medan en annan toppspelare ses med toppchans. Rygga oss spelexperter och dryga ut Speedybet-kontot!


Uruguay numret större

Uruguay fick en enkel resa mot Ecuador. Nicolas Lodeiro gav vackert ”La Celeste” ledningen redan efter fem minuter, och när Ecuador 20 minuter senare fick en man utvisad blev det lite av en promenad i parken för Uruguay – till slut 4-0. En seger mot Japan och man säkrar en kvartsfinalplats. Det är ett oerhört oerfaret japanskt lag på plats i Brasilien, där ett uttalat mål med turneringen är att ge unga spelare erfarenhet inför hemma-OS 2020. Just bristen på erfarenhet syntes i förlusten mot Chile där siffrorna rann iväg till hela 0-4. Fullt så stor var inte skillnaden mellan lagen men helt klart är detta Japan inte av samma kaliber som fjolårets VM-lag. Ja, visst finns det kunnande hos Japan men vi spelexperter ger Uruguay fördel på nästan varenda punkt! Det är väldigt svårt att se det unga och lite naiva japanska laget rubba högklassiga Uruguay!

Här har vi spelexperter grävt fram ett riktigt bra odds på den roliga spelformen ”Half time/Full time & Ö/U 2.5” där vi spelar alternativet ”1/1 och över 2.5”. Med andra ord blir det klirr i kistan om Uruguay leder i halvtid och vinner + att det blir minst tre mål i matchen. Spelet ger fina 2.20* i odds.

Federer får bekänna färg

Roger Federer är igång på gräset igen, det underlag som ju verkligen definierat tidernas främste: åtta Wimbledon-titlar säger ju faktiskt allt. Som vanligt värmer Federer nu upp i Halle, en turnering schweizaren vunnit nio gånger. Slog Millman i första rundan men kliniskt var det inte. Stabil insats av Millman men Federer hade ändå lite överraskande svårt att komma åt motståndarens serve. Att Federer är något trögstartad på underlaget har vi dock sett på senare år – och när han denna säsong dessutom spelat grustennis för första gången på några år kan den perfekta gräsformen nog dröja.

Nu väntar Jo-Wilfried Tsonga i andra rundan – och få spelare har slagit Federer fler gånger än vad Tsonga gjort. Det är ”bara” 11-6 i segrar för Federer och visst är den explosive Tsonga en jättetuff motståndare. Nu är Tsonga dessutom uppåt igen efter skadeproblem och tapp på rankingen. Pressade ursvåre grässpelaren Raonic till tiebreak i avgörande set i Stuttgart förra veckan och inledde här i Halle med att besegra formstarke Paire i två raka. Har hållit serven i 35 av 36 servegame hittills denna grässäsong, nästan uteslutande utan problem, och visst är Tsonga en effektiv grässpelare. Servar jättebra och kan spela flackt och aggressivt.

Vi spelexperter har jättesvårt att se Federer få någon enkel resa här. Visst är han matchens givna favorit men Tsonga kommer få många enkla servegame och kan åtminstone hänga med till ett tiebreak eller två. Tsonga med +3,5 i gamehandikapp till 1.76* menar vi är jättestarkt!

Kapable Anderson gör jobbet

Kevin Anderson är tillbaka i spel efter att ha missat hela grussäsongen på grund av skada. Gruset är ju dock Andersons sämsta underlag – nu handlar det om grässpel och då tillhör sydafrikanen det yppersta eliten. Veteranen har ju de senaste åren upplevt något av karriärens ”andra andning”, med final i såväl US Open 2017 och Wimbledon förra sommaren. Anderson har alltså många poäng att försvara i Wimbledon om några veckor och det gäller att hitta formen snarast. Började här i Queens med att slå småfarlige hemmaspelaren Norrie med 2-1 i set. Fick slita men växte under matchens gång. I avslutande set var Anderson hundraprocentig när förstaserven satt och efter matchen var Anderson positiv, helt utan skadekänningar.

Nu väntar Gilles Simon, en annan av tourens veteraner. Den 34-årige fransosen har fortfarande en respektabel ranking (38:a) men vi har svårt att se honom lyfta nämnvärt under karriärens slutskede. Grussäsongen var svag och avslutades med rent usel insats i Franska öppna, blev krossad av Caruso. Att Simon räcker till mot de bästa är numera ytterst sällsynt och gräset är inte mer än okej för Simon. Ingen övertygande start på årets grässäsong: klar förlust mot Auger-Aliassime i Stuttgart förra veckan och rejäl kamp mot 212-rankade doldisen Ward i första rundan här i Queens: behövde tiebreak i avgörande för att stänga butiken.

Kul att Kevin Anderson är igång igen och efter den något trevande starten senast räknar vi med en bättre Anderson från start här. Simon får det extremt svårt att komma åt Andersons serve och detta ska vara en klockren uppgift för store Anderson. 2-0 i set till 2.05* är taget!

Fyndvinnare i VM!

Kamerun hade svårt att skapa chanser mot ett kontrollerat spelande Kanada men stod upp klart godkänt. Därefter var det klart bättre fart framåt mot mer offensivt lagda Holland. Riktigt starkt att spela jämnt med regerande europamästarinnorna där och vi tror att man kommer att ge Nya Zeeland en svettig dag på jobbet. Nya Zeeland har ju mött samma lag i gruppen men inte alls stått upp lika bra. Mot holländskorna fick man ströchanser – men var illa ute mest hela tiden – och senast var man rejält tillbakatryckt av Kanada.

Nya Zeeland har hela tiden ansetts klart bättre och det är inte konstigt då det skiljde hela 27 placeringar inför mästerskapet. Det är dock ingen tvekan om vilket lag som har sett vassast ut hittills i VM och även om Nya Zeeland lär dra nytta av större bollinnehav nu så köper vi inte lagets tydliga favoritskap.

Med noll poäng på kontot är det bara seger som gäller för båda lagen för att kunna ta sig vidare. Därmed känns krysset svalt och det är läge att plocka ena sidan. Då vi som sagt tvekar inför NZ som favorit är det givet att plocka Kamerun-ettan till roliga 2.85* i odds.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.