Spelvärd midsommar!

Nadal vinner i London

Midsommarfirande, fint väder och en rad härliga sportevenemang igång – kan det bli bättre? Tennislirarna vässar Wimbledon-formen och vi lyfter fram en hyperfarlig underdog. Mycket fotboll i övrigt och utöver ett toppdrag i U21-EM klickar vi redan nu Midsommardagens bästa odds i dam-VM. De norska grannarna har en uppgift som är svårare än oddsen visar… Trevlig midsommar!

Formstark underdog

Borna Coric har en titel att försvara i Halle: slog ju faktiskt självaste Federer i finalen för ett år sedan. Nu har kroaten kommit en bit på vägen men segrarna mot Munar och Sousa har varit föga imponerande. Var nära att torska mot Sousa. Coric var heller inte som bäst i Hertogenbosch förra veckan, flög mot Mannarino, och innan dess avslutades ju grussäsongen med besvikelse i Franska öppna. Bortsett från segern här i Halle ifjol är gräsmeriterna få och någon utpräglad grässpelare är ju Coric inte, snarare tvärtom. Coric har en ganska ”het skalle” och på detta underlag har han inte råd att tappa fokus, vilket händer lite för ofta för den fortfarande unge kroaten.

Pierre-Hugues Herbert har vi hållit som en något underskattad spelare en längre tid. Tillhör den absoluta världseliten i dubbel där han tillsammans med Mahut vunnit fyra Grand Slam-titlar (en i varje turnering) men håller också igång en klart respektabel singelkarriär. Rankas som nummer 43 och bara under 2019 har Herbert tagit en rad meriterande segrar. Lovande start på grässäsongen nu. Skrällde så smått mot Monfils efter en solid insats och vände och vann mot gräsräven Stakhovsky. Herbert servar riktigt bra och volleyspelet är kanon, som den dubbelspecialist han är.

Visst finns det mer tennis i Coric men formen och underlaget talar för Herbert. Solid insats att vänta av Herbert och vi tycker att detta väger ganska jämnt – då plockas Herbert till 2.45*.

Imponerande trupp

Frankrike är ett av lagen som nämnts som guldkandidat i U21-EM och det finns onekligen massvis av talang i laget. Lyonduon Dembele och Tousart är redan toppspelare i Ligue 1 och mittlåset Upamecano/Konaté är redan viktiga kuggar för Emil Forsbergs Leipzig. Lilles härlige Bamba lär snart vara ett stort namn och i EM-premiären fick stjärnor som Mateta och Arsenals Guendouzi inte ens plats i elvan. Man besegrade där ett starkt England med 2-1 och nu luktar det gruppvinst.

Kroatien såg på förhand klart sämre ut på papperet och inledde mot Rumänien. Där stärkte man verkligen inte sina aktier för även om 1-4 var väl stora siffror så var det inget snack om att rumänerna var bättre. Framåt finns en del potential men det gick för sakta i omställningarna. Defensivt fick ”skotska” duon Benkovic (Celtic) och Katic (Rangers) svettiga 90 minuter i mittförsvaret och det lär inte bli lättare nu. Det mesta talar för att Kroatien måste vinna för att ha chans på avancemang. Även om man lyckas stå emot inledningsvis så måste man förr eller senare gasa framåt.

Fransmännen hugga direkt när tillfälle ges och vi tror att man straffar stundtals slarviga Kroatien på samma sätt som vi fick se Rumänien göra. Flermålsseger finns inom räckhåll och vi spelar asian-linan -1.5 till finfina 2.29*!

Nu ”ryker” norskorna

Efter ett stundtals odramatiskt gruppspel stiger nu VM-temperaturen: Under lördagen (obs!) drar åttondelsfinalerna igång och vi måste redan nu lyfta fram en sylvass slutspelsidé!

Att Norge tog sig vidare som grupptvåa bakom Frankrike var helt och hållet enligt förhandstipsen. Grunden lades direkt då man fick snabb utdelning mot Nigeria och vann med 3-0. Det följdes av knapp förlust mot Frankrike och knapp seger mot Sydkorea. Avslutningen mot Sydkorea var föga imponerade spelmässigt men Norge hade bra koll på förutsättningarna och läget. Att esset Graham Hansen utgick där var oroväckande men hon ska vara redo här.

Det lär behövas – vi håller nämligen Australien högt. VM inleddes surt då man tappade och föll mot Italien, efter avgörande i 95:e. Det var ändå en ganska bra prestation och sedan visade ju Australien på flera sätt styrka när 0-2 vändes till 3-2 mot Brasilien. Matchen avgjordes dråpligt men annars hade nog Australien avgjort ändå, var tydligt starkare. Avslutade med 4-1 mot Jamaica efter att fyra mål av Sam Kerr, lagets storstjärna. Viktig islossning för en av världens bästa strikers!

Med Kerr igång blir Australien svårstoppat här – och kanske är det nu Norge verkligen kommer att lida av offensiva storstjärnan Ada Hegerbergs ”landslagsnobb”. Visst respekteras Norge ändå men inför VM höll vi Australien tydligt högre i rankingen och vi kan inte påstå att Norge har närmat sig. Nej, Australien till 2.30* är ett enkelt val – ett av de absolut bästa oddsen denna midsommar!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.