Brasilien säkrar gruppsegern

Brasilien

Hemmanationen Brasilien har inlett Copa America helt okej. Nu väntar det på papperet svåraste motståndet hittills i Peru. Båda lagen är dock i stort sett vidare – och med all säkerhet med en pinne – så vi tror på delad pott. Alla nöjda och glada till riktigt kittlande odds! Idel fotboll denna lördag och vi hittar både målsnåla och mer öppna scenarion. Lycka till med spelen!

Knappast någon kross?

Tyskland kliver in i slutspelet – som inleds på lördagen – efter ett ”på pappret” klockrent gruppspel: Full pott och 6-0 i målskillnad. Vi menar dock att tyskorna fortfarande har en del att bevisa. 1-0 mot Kina var inte alls någon övertygande prestation – och samma segersiffror mot Spanien kunde rentav beskrivas som turligt. Att man sedan avslutade med 4-0 mot Sydafrika var inte mycket att snacka upp, även om det var positivt att Popp och Magull fick spräcka sina målnollor. Tyskland är ett lag med kapacitet att växa och man har ju hamnat på den ”enkla” halvan av slutspelsträdet men som sagt, än så länge har den gamla stormakten inte visat någon medaljnivå.

Nigeria fick svettas i ett par dagar. Avslutade gruppspelet med att hålla siffrorna nere mot Frankrike: förlorade bara med 0-1 och det kom att visa sig helt avgörande då målskillnaden räckte för att gå vidare som grupptrea, med ett litet måls marginal. En fin framgång för Nigeria och svenske förbundskaptenen Dennerby, som gjort ett bra jobb med organisationen. Nigeria är fysiskt starkt och har definitivt en del farliga spelare. Att på allvar komma åt Tyskland blir givetvis ändå jättesvårt men någon skrattmatch kan tyskorna knappast räkna med. De måste vara inställda på kamp och kommer få svårt att direkt rada upp målchanser.

Att Tyskland förr eller senare tar ledningen är givetvis högst troligt – men därifrån räknar vi snarare med tysk kontroll än fortsatt ”körning”. Under 2,5 mål blir inte i närheten av favorit men att det stannar på 1-0 eller 2-0 ligger nära till hands enligt vår analys!

Enkelt val i åttondelen

Efter ett stundtals odramatiskt gruppspel stiger VM-temperaturen. Under lördagen drar som sagt åttondelsfinalerna igång och vi adresserade redan igår ett givet slutspelsdrag.

Att Norge tog sig vidare som grupptvåa bakom Frankrike var helt och hållet enligt förhandstipsen. Grunden lades direkt då man fick snabb utdelning mot Nigeria och vann med 3-0. Det följdes av knapp förlust mot Frankrike och knapp seger mot Sydkorea. Avslutningen mot Sydkorea var föga imponerade spelmässigt men Norge hade bra koll på förutsättningarna och läget. Att esset Graham Hansen utgick där var oroväckande men hon ska vara redo här.

Det lär behövas – vi håller nämligen Australien högt. VM inleddes surt då man tappade och föll mot Italien, efter avgörande i 95:e. Det var ändå en ganska bra prestation och sedan visade ju Australien på flera sätt styrka när 0-2 vändes till 3-2 mot Brasilien. Matchen avgjordes dråpligt men annars hade nog Australien avgjort ändå, var tydligt starkare. Avslutade med 4-1 mot Jamaica efter att fyra mål av Sam Kerr, lagets storstjärna. Viktig islossning för en av världens bästa strikers! Med Kerr igång blir Australien svårstoppat här – och kanske är det nu Norge verkligen kommer att lida av offensiva storstjärnan Ada Hegerbergs ”landslagsnobb”.

Visst respekteras Norge ändå men inför VM höll vi Australien tydligt högre i rankingen och vi kan inte påstå att Norge har närmat sig. Nej, Australien till 2.30* är ett enkelt val – ett av de absolut bästa oddsen denna midsommar!

Målrikt Copa-möte

Inför den avslutande omgången i ”brassegruppen” står Bolivia utan poäng efter klara förluster mot Peru och Brasilien. Mot Peru låg man under med knappa 1-2 fram till övertid, men det var större skillnad än så mellan lagen och Bolivia har som väntat haft svårt att hävda sig. Hoppet lever dock kvar då man vid seger här har hyggliga chanser att ta sig vidare som grupptrea. Venezuela har sett desto mer solida ut och har ju faktiskt inte släppt in ett enda mål hittills, även om man haft lite flyt och räddats av VAR vid inte mindre än fem tillfällen! Framåt skapade man en del mot Peru men framförallt är det defensiven som imponerat så här långt.

Här är det vinst som gäller för båda lagen, även om en pinne kan tänkas räcka för Venezuela. Det blev hela elva mål över två matcher när lagen möttes i VM-kvalet och när nu båda måste gå för segern så tror vi återigen på nätrassel. Vi gillar dubbla pengarna på att båda lagen gör mål. Spelförslaget blir därmed ”Båda lagen gör mål” till 2.00* i odds.

Delad pott i gruppfinalen

Efter två spelade matcher leder Brasilien Grupp A på målskillnad före Peru. Båda lagen har besegrat Bolivia med klara siffror och kryssat mot Venezuela. Peru hamnade senast i underläge mot Bolivia men anfallstalismanen Paolo Guerrero kvitterade just före halvtid och i andra halvlek var det inget snack – Peru var klassen bättre och vann mycket välförtjänt med 3-1. Brasilien fick överraskande nog bara 0-0 mot Venezuela. Brassarna ägde som väntat mycket boll och fick hela tre mål bortdömda, men noterades för ett ynka avslut på mål. Helt klart saknar man den kreativa gnistan som skadade Neymar hade bidragit med.

För att vara helt säkra på avancemang behöver båda lagen åtminstone en poäng vardera i denna avslutande gruppspelsmatch. Ja, det bör gå vägen ändå men delad pott skulle dessutom innebära att Brasilien med all sannolikhet vinner gruppen. Oavgjort till höga oddset 4.40* framstår som ett riktigt bra spel.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.