Given guldkandidat avgör i andra

Brasilien

Det är viktigt att ha koll på poäng och målskillnad för att kunna väga in förutsättningarna när Copa Americas gruppspel ska avgöras. Det har givetvis vi på Dagens Spel men det spelas högintressanta matcher även i ATP-tennisen och framförallt damernas fotbolls-VM! Vi lyfter fram ett spelvärt odds och scenario i Frankrike-Brasilien. Hemmafansens guldkandidat lär få bekänna färg mot de skickliga brasilianskorna men med rätt tålamod bör väl Frankrike ordna segern? Lycka till!

Argentina vidare trots allt?

Qatar inledde Copa America med 2-2 mot Paraguay och var därefter nära poäng även mot starka Colombia. De hårt favorittippade sydamerikanerna spräckte dock dödläget i slutminuterna och fick därmed utdelning på det övertag man haft matchen igenom. Vi får ändå berömma Qatar som återigen gjorde en bra laginsats och länge höll ”Los Cafeteros” stången. Framtunga Argentina har trots sina offensiva superstjärnor bara mäktat med ett mål och är med en poäng på två matcher illa ute. Mot Paraguay senast var man jättefavorit men får efter en krampaktig insats vara nöjt med 1-1. Här är det enbart vinst som gäller för Argentina då oavgjort knappast räcker för avancemang, medan krysset däremot kan räcka för Qatar.

Vi måste tro att klasskillnaden här tar ut sin rätt men någon rejäl överkörning ser vi inte framför oss. Bästa spelet finner vi i målspelet 2-3 mål som betalar drygt dubbla insatsen; resultaten 1-1, 1-2, 0-2 och 0-3 känns alla väldigt rimliga. Vi gillar alternativet 2-3 mål (under rubriken ”Multi Goals FT”) till goda 2.05* i odds.

Kryssläge i gruppavslutningen

Efter två spelade gruppspelsomgångar i Copa America är Colombia tillsammans med Chile (grupp C) turneringens enda fullpoängare. Colombia är redan klar gruppetta och har därmed mest ära och heder på spel här. Laget har ännu inte släppt in något mål men var nära en oväntad poängförlust senast mot Qatar då 1-0-målet dröjde till slutminuterna. En väldigt rättvis seger för ett dominant Colombia. Paraguay har kryssat sig fram till andra plats i gruppen. En bra insats senast mot ett stelt Argentina gav välförtjänt 1-1 och ännu en oavgjord match mot Colombia innebär goda möjligheter till avancemang – vinst så är saken klar. Paraguay har alltså mer att spela för och Colombia kan tänkas rotera lite i startelvan. Vi tror dock att Colombia gärna håller förlustnollan intakt och inte ger bort något gratis på plan.

Med tanke på det starka motståndet så tror vi att Paraguay är nöjt med en poäng och kryssoddset 3.25* duger gott.

Guldkandidat stöter på viss patrull?

Värdnationen Frankrike gjorde jobbet i gruppspelet. Inledde väldigt övertygande mot Sydkorea innan man sedan behövde ett par straffar för att avgöra mot Norge och Nigeria. Det var ändå rättvisa segrar och hade laget varit skarpare hade åtminstone Nigeria besegrats enklare. Vi hittar inte särskilt mycket att klaga på gällande Frankrike hittills – men nu är det slutspel och skarpt läge och den som kan sin damfotbollshistoria vet att Frankrike då brukar vika ner sig. Mästerskapen under 10-talet har gång på gång slutat med besvikelser. Nu spelar man på hemmaplan och visst ger det fördelar – men det drar samtidigt upp pressen ytterligare…

Dessutom har ju ett läskigt slutspelsträd tornat upp sig. ”Alla” ser fram emot drömkvartsfinalen mot USA – men allra först måste ju Frankrike ta sig förbi Brasilien i åttondelen. Som vi och många andra konstaterat är ju Brasilien ett landslag på nedgång men visst kunde Frankrike fått det enklare i en åttondelsfinal. Brasilien visade ju i gruppspelet att det fortfarande finns kvalitéer: Marta och Cristiane börjar onekligen bli till åren och har svårt att orka 90 minuter men gjorde ändå sex mål ihop i gruppspelet. ”Brassorna” var under press inför avslutningen mot Italien men vann den matchen och enstaka aktioner av absolut världsklass kan fortfarande straffa vilket motstånd som helst, inklusive Frankrike.

Över 90 minuter ska Frankrike onekligen vara starkare men vi ger ändå Brasilien bra chans att åtminstone orka utmana i en halvlek. Vi gillar lösningen X/1 i spelformen ”Halvtid/Fulltid” till oddset 3.70*, vilket alltså innebär oavgjort halvtid och sedan franskt avgörande i andra halvlek. Spelvärd lösning!

Jättefynd om Tomic är på tårna

Sista veckan innan Wimbledon och sista chansen att hitta gräsformen på allvar för en bunt spelare. I turkiska Antalya är exempelvis Bernard Tomic på plats, en av tourens märkligare spelare som som vi ju konstaterat tidigare. I Franska öppna gick vi emot och som väntat lade han sig platt där. Grussäsongen var usel för Tomic och efter ett litet lyft förra säsongen har nu mest ägnat sig åt att se ointresserad ut igen. Trist att se – för Tomic kan ju massor. Nu handlar det om gräs, ett underlag som Tomic passar bra på. Några trötta gräsinsatser hittills denna säsong men även om det inte finns några garantier när det handlar om den lynnige Tomic räknar vi ändå med att han skärper koncentrationen några snäpp nu – att vinna ett par mather innan Wimbledon skulle göra gott.

Den italienske veteranen Andras Seppi gjorde det bra i Halle förra veckan där han vann två kvalrundor och även vann i första rundan. Det var dock ganska klent motstånd och sedan flög han mot landsmannen Berrettini. Veckan innan åkte han ut mot De Minaur. 35-årige Seppi är en vettig grässpelare men har ju överlag tappat och visst sjunger han  på sista versen, även om han håller igång karriären hyggligt.

Detta handlar väldigt mycket om vilken typ av Tomic vi får se – om han ”tar i” har Tomic jättebra chans att slå Seppi. När vi får 2.80* lockar det att hoppas på en laddad Tomic – då är detta ett kanonspel!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.