USA spänner VM-musklerna

Brasilien

Det finns mycket viktig tabell – och skadeinfo att ta hänsyn till i Copa America och vi gillar läget då det gynnar ”rätt” lag… I dam-VM synar vi en av VM:s bästa matcher hittills och vi hyser stort tvivel kring hur Spanien ska stå emot starka USA. Häng på våra fotbollsspel och spana även in den vassa tennislösningen!

För tufft för Spanien

Spanien gjorde ett bra gruppspel och tog sig väntat vidare utan bekymmer. Spanjorskorna har bekräftat det ”alla redan visste”: har tagit ytterligare kliv närmare världstoppen och den trenden kommer med all säkerhet att fortsätta framöver. Nu är det dock bara att konstatera att Spanien dragit den absoluta nitlotten: USA redan i åttondelen.

Världsmästarna USA ser ju jättebra ut. Nu ska man förstås inte dra några jätteväxlar av gruppspelet: det var ett bedrövligt Thailand, ett mediokert Chile och ett B-betonat Sverige som besegrades. 18-0 i målskillnad var förstås ändå vackert och den klassiska amerikanska intensiteten finns där även denna gång. USA har aldrig missat medalj i ett VM och även om slutspelsträdet nu är läskigt ser det onekligen lovande ut igen. Det vimlar av potentiella matchvinnare i laget och känslan är att vi inte sett det bästa av exempelvis storstjärnan Alex Morgan ännu.

Spanien är skickligt men när man ställs mot USA-pressen blir det jättesvårt att ”spela boll” – vi har otroligt svårt att se Spanien hitta vägar att vinna detta. Nej, USA dunkar på och gör processen kort: spelet blir USA med -1,5 i HCP till oddset 2.25*.

Stenhård drabbning

När Steve Johnson och Reilly Opelka möts i Wimbledon-genrepet Eastbourne är det inte direkt svårt att lista ut hur det kommer att se ut: väldigt mycket fokus på servandet och mängder med snabba, odramatiska game. Steve Johnson har haft problem under 2019 och tappat till plats 76 på rankingen. Att det gick tungt på gruset var dock ingen skräll – på snabbt gräs har Johnson klart bättre chans att hävda sig. Såg riktigt bra ut när han slog ut Kohlschreiber i Halle förra veckan, innan han tog stryk mot en förbättrad Zverev.

Här väntar landsmannen Reilly Opelka som sakta men säkert klättrar på rankingen, som väntat. Är nu 61:a och bättre kommer det att bli. 21-åringen är en profil med sina 211 centimeter och ett mycket tungt spel, där serven redan är en av tourens absolut svåraste att bryta. Har tagit flera bra segrar under 2019, bland annat ett par mäktiga servedueller mot Isner, och givetvis passar Opelka bra på gräset. Vann juniorklassen i Wimbledon 2015 och det är bara en tidsfråga innan han får till en bra träff på gräs på seniornivå.

Som sagt; det kommer att smälla här. Säsongens första match på gräs för Opelka och det ger Johnson en liten fördel men visst kommer Opelkas serve ändå att bita strålande. Att spelarna följs åt till ett tiebreak eller två (eller tre) blir mycket enkelt att spekulera i – vårt spel blir Ö 25,5 games till oddset 1.83*.

Uruguay tar revansch

Chile är efter 4-0 mot Japan och 2-1 mot Ecuador klart för kvartsfinal i Copa America. Odiskutabel seger i premiären om än ett par mål för stor, medan det var desto jämnare i en väldigt lågkvalitativ och chansfattig match mot Ecuador. Chiles två största stjärnor – Vidal och Sanchez – skadade sig båda under matchen, men Sanchez fullföljde ändå densamma. Högst oklart hur det blir med deras medverkan här då avancemanget redan är klart. Uruguay krossade Ecuador i premiären men fick överraskande sen bara 2-2 mot Japan, en match man dock dominerade rejält. Även Uruguay kan vi konstatera är klart för kvarten (har råd att förlora med sju mål även om övriga resultat går emot) och har därmed inte så mycket mer att spela för än Chile.

Uruguay är dock tveklöst det bättre laget och då vi är tveksamma till att Chiles stjärnduo kommer till start så blir valet givet. Det är stenhård konkurrens i Uruguays trupp och de reserver som får chansen kan absolut fylla ut tröjorna på bra sätt. Vi tror att ett revanschsuget Uruguay gör jobbet och spelar vinst till 2.10* gånger pengarna.

Japan vidare till högt odds?

Sista gruppspelsdagen i Copa America och förutsättningarna här är glasklara. Vinnaren är vidare till kvartsfinal som en av två grupptreor, medan båda lagen vid oavgjort är utslagna. Ecuador brukar sällan göra bra ifrån sig i denna turnering och har heller inte imponerat denna gång. Laget är poänglöst efter 0-4 mot Uruguay och 1-2 mot Chile. Utöver målet senast så har man över två matcher haft extremt svårt att skapa chanser, även om det tidiga röda i premiären såklart satte ner offensiven. Japan inledde även de med en svidande 0-4-förlust innan man knep en väldigt stark poäng mot Uruguay. Japanerna har vi som nämnt tidigare ett extremt ungt och oerfaret lag på plats i Brasilien, men det finns mycket spring i benen samt även hygglig kvalitet hos ”Samurai Blue”.

Japan har inte varit sämre än Ecuador och vi kan definitivt se framför oss att sydamerikanerna får det jobbigt här. Det för båda lagen värdelösa krysset ska verkligen inte behöva slå in och vi gillar väl höga 3.20* i odds på japansk seger.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.