Toppform och enkel vinst?

speltips

I Afrikanska mästerskapen bjuds vi på en kanonmatch när värdnationen Egypten möter Demokratiska Republiken Kongo. Det kryllar av klasspelare på planen och vi överspelet gillas till oväntat bra odds. För amerikanen Sam Querrey brukar gräset vara en framgångsfaktor och han är ett spännande namn inför Wimbledon. Nu är det meningen att han ska närma sig årets toppform och vi tror inte att gräs-missgynnade Lajovic räcker till. En av två vassa tennisidéer på onsdagen!

Serben tar chansen

Benoit Paire avslutade grussäsongen i gnistrande form. Vann titeln i Lyon och vann sedan tre rundor i Franska öppna, innan det tog stopp i en rysare mot Nishikori. Paire har klättrat på rankingen och det menar vi är ”rätt”, rankas nu som nummer 32 och det finns utrymme för ytterligare klättring. Vi har dock inga jätteförväntningar på Paire under den korta grässäsongen. Har bara gjort en grästurnering hittills, i Halle förra veckan då han flög mot Tsonga direkt. Givetvis ingen förlust att skämmas över men Paire servade för ojämnt – och hela Benoit Paire är ju en ganska ojämn figur. Tenderar att hamna i en svacka eller två mest varje match och på gräs kostar ju det.

Den serbiske veteranen Viktor Troicki rankas numera bara som nummer 193 i världen men är ju ett gammalt toppnamn. Som bäst har han varit rankad som 12:a men karriären har drabbats av ett par tuffa bakslag. Han ger dock inte upp och givetvis finns fortfarande en hel del tennis i 33-åringen. Gräset gillas och nu har Troicki verkligen varit flitig på underlaget: detta blir sommarens elfte gräsmatch. Nådde final i Challenger-turneringen i Surbiton efter ett par bra segrar och har nu vunnit tre matcher här i Antalya.

Vi gillar Paire men att Troicki har fått upp ångan på gräset är en tung faktor och här har serben bra chans att ta en av sina tyngre skalper på länge. Knappast någon särskilt stadig Paire att vänta och då tar Troicki chansen till 2.05*!

Querrey mot toppform?

Amerikanen Sam Querrey är tillbaka i spel efter ett par månaders frånvaro. Spelade inte alls på gruset i Europa men det hade ju ändå inte gått så bra – nu handlar det om gräs och då är ju Querrey betydligt mer konkurrenskraftig. I Wimbledon blev det kvartsfinal 2016 och semifinal 2017 och en Querrey i toppslag tillhör eliten på underlaget, med en av tourens mest effektiva servar. Nu har Querrey onekligen en del att bevisa formmässigt men i comebacken senast såg det i alla fall helt okej ut, 2-0 i set mot Kukushkin efter 15 serveess och ganska bra kontroll. Viktigt att nu få vinna ytterligare ett par matcher här i Eastbourne, veckan för Wimbledon.

På onsdagen har Querrey mycket bra chans att besegra Dusan Lajovic. Serben rankas som nummer 33 i världen vilket ju inger respekt – men inte många av de rankingpoängen har plockats på gräs… Ifjol gjorde han bara tre matcher på underlaget och i Wimbledon har han aldrig nått längre än andra rundan. Nu blir detta säsongens första gräsmatch för Lajovic och det är onekligen svårt att ha några större förväntningar, i synnerhet då han ställs mot en av de tunga gräsgubbarna. Det ska också sägas att Lajovic avslutade grussäsongen med vikande form.

Querrey har comebacken avklarad och på onsdagen räknar vi med en ännu starkare insats – då ska en Lajovic inte orka freda sig i säsongspremiären på gräs. 2-0 i set till Querrey ligger nära till hands och spelas till 1.86*.

Rubrik

Egypten är en av förhandsfavoriterna i Afrikanska mästerskapen. Som hemmanation är det inte mycket att säga om även om det finns flera lag av ungefär samma kaliber. Inledningen gick i dur då det blev en klart rättvis seger och lyckas man ta en trepoängare även nu så kan avancemanget redan säkras. Förutom superstjärnan Mo Salah finns en rad klasspelare i Egypten och man radade upp lägen i premiären mot Zimbabwe vars målvakt var skillnaden mellan 1-0 och en betydligt större vinst för Egypten.

Nu går dock svårighetsgraden upp när man ställs mot namnkunniga DR Kongo. Dessa måste ta poäng – och allra helst vinna – efter den något oväntade förlusten i den första omgången. Där fick man se sig besegrat med 2-0 av Uganda som faktiskt var det bättre laget matchen igenom. Defensiven övertygade inte alls och med spelare som Bolasie, Bakambu och Assombalonga bör vi få se målskyttet lossna snart.

Med hemmafansen i ryggen lär Egypten vilja a en ny ”trea” samtidigt som motståndarna behöver gå framåt. Afrikanska mästerskapen brukar bli målrikare efter en tät förstarunda och över 2,5 mål ger fina 2.15* i odds.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.