England motiverad VM-favorit

Brasilien

Härliga speldagar väntar i fotbollen då både Copa America, U21-EM och damernas VM går in i viktiga utslagningsfaser. Vi har inga problem att lokalisera de mest spelvärda lösningarna där en VM-favorit finns med i ”klassiga” England. Trots Norges positiva insats i åttondelen tror vi att motståndet blir alltför svårt i kvarten.

VM-favorit med få brister

De norska damerna har inte imponerat under de senaste åren och kom till VM utan storstjärnan Hegerberg. I kvalet slutade man dock före europamästarna Nederländerna så visst var motståndarna förvarnade. Gruppspelet sa inte mycket då man som väntat slutade tvåa bakom Frankrike, före beskedliga duon Nigeria och Sydkorea. Mot de sistnämnda var norskorna illa ute vid många tillfällen och det var ingen lovande gruppavslutning. Därmed var det en positiv överraskning att man med råge spelade jämnt med Australien i åttondelen. Det var faktiskt Norge som låg närmast segern innan man till slut behövde straffar för att avancera.

England har väl inte riktigt satts på prov än. Man hade lågt rankade Argentina och Skottland i gruppen tillsammans med Japan, som i mötet med England inte riktigt kom upp i önskad nivå. I åttondelsfinalen var det inget snack då England var huvudet högre än uppstickaren Kamerun hela matchen. Det var ingen överkörning men 3-0-vinsten var mycket stabil. Full pott och 8-1 i målskillnad är svårt att klaga på och Norge är knappast någon mardrömslottning i en kvartsfinal.

Visst har väl Norge närmat sig efter senaste insatsen men vi håller alltjämt England som VM-favorit. Man har klass i samtliga lagdelar och till oddset 2.05* tar vi gärna ställning för tvåan på England.

Rumänien kan producera på nytt

Tyskland hade en på pappret ganska tacksam grupp i U21-EM och tog tillvara på läget: stabil gruppseger. Grunden lades redan i premiären då Danmark besegrades enkelt, vilket följdes av tennissiffror (6-1) mot ett likblekt Serbien. 1-1-avslutningen mot Österrike var mindre övertygande, levde farligt i framförallt första halvlek, men till slut var gruppsegern och avancemanget ändå under kontroll. Tyskland har ett guld att försvara från 2017 men riktigt lika vass tycker vi ändå inte att denna upplaga är.

Rumänien är tveklöst det stora utropstecknet i turneringen! Rankades som jumbo i gruppen men Kroatien krossades direkt och sedan följde 4-2 mot England på midsommarafton, efter en av de häftigare avslutningarna på länge. Förutsättningarna inför slutomgången mot Frankrike var sedan sådana att krysset skulle ta båda lagen vidare och därmed var 0-0 föga oväntat. Rumänien har flera finfina spelare, med Ianis Hagi i spetsen. Har varit en omhuldad talang i flera år, son till superlegendaren Gheorghe som han är, och detta har blivit hans genombrott på den stora scenen.

Att Rumänien har gått hårt på Hagi och övriga nyckelspelare är ett litet orosmoln då spelschemat är väldigt tätt – men som Rumänien har sett ut är det ändå svårt att inte flagga för skräll. Till odds över fem gånger insatsen är Rumänien-skrällen spännande att testa. En starkare lösning är dock över 2,5 mål i matchen till oddset 1.66* – båda lagen har offensiva spelare i slag medan det inte sett fullt så övertygande ut bakåt.

Grym semi med givet spelval

Spanien var direkt på väg ur U21-EM. Började ju med förlust mot värdnationen Italien i en fin fotbollsmatch där Spanien var bra men där Italien var ännu bättre. Sedan lyckades dock Spanien avgöra sent mot Belgien och det i kombination med Italiens chockförlust mot Polen satte Spanien i slagläge inför slutomgången. Klara siffror krävdes mot Polen och visst: 5-0 efter en sällan skådad utspelning. Spelare som Ruiz, Ceballos och Oyarzabal är redan på väg att etablera sig i A-landslaget och nu känns detta Spanien väldigt svårstoppat.

Frankrike är förstås ett av de lag som kan bjuda upp till rejäl kamp men vi är måttligt imponerande av Frankrike-intrycket hittills. Att man hittade den sena vändningen mot England var starkt, samtidigt som det ska sägas att man fick hjälp av såväl ett rött kort som ett självmål. 1-0 mot Kroatien var sedan inget extra, innan man avslutade med väntade 0-0 mot Rumänien – det resultatet tog ju båda lagen vidare. Det vimlar av talang och ”färdiga” spelare även i Frankrikes trupp men man brukar ha det förtvivlat svårt att få ihop det på U21-nivå – och trots att man nu är framme i semifinal tycker vi fortfarande att Frankrike har en del att beivsa.

Nej, för oss är det inget snack: Spanien är det bättre laget och när vi bjuds 2.35* på spanjorerna är spelet självklart!

Stabila brassar gör sitt jobb

Kvartsfinaldags i Copa America och hemmafavoriten Brasilien förväntas gå vidare utan större dramatik. Brassarna imponerade inte nämnvärt i sina två inledande matcher och fick bara 0-0 mot Venezuela, men fick där tre mål bortdömda och nog borde man ändå haft sex poäng inför gruppfinalen mot Peru. Där lossnade det dock rejält, man gjorde ett par riktigt vackra mål och vann trots straffmiss med förkrossande 5-0. Paraguay tog bara två poäng i gruppspelet men hade tur med övriga resultat och tog sig vidare som grupptrea. Tappad tvåmålsledning mot Qatar imponerade inte, och förlusten senast mot ett slutspelsklart och väldigt reservbetonat Colombia var heller inget styrkebesked.

Brasilien har ännu inte släppt in något mål och vi tror Alisson Beckers målnolla förblir intakt mot ett uddlöst Paraguay. Håller man nollan så har vi väldigt svårt att se hur laget inte ska ha avgjort det här under ordinarie tid. Valet faller på Brasilien ”Att vinna och att hålla nollan” till 1.57* i odds.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.