Nytt speltips på Colombia

Brasilien

Vi har lyckats väl med våra förhandsidéer i Copa America. Både Uruguay och Colombia har återkommit i våra speltips och nu ger vi de sistnämnda chansen på nytt. Chile är inget dåligt lag men denna upplagan imponerar inte. Det gör inte heller Argentina, vars kvartsfinal bör bli jämnare än oddsen visar. I övrigt går vi emot ”Henke” i den allsvenska comebacken och tar ställning i det stekheta mötet mellan VM-favoriterna. Häng med och ta rygg denna späckade spelfredag!

Giganternas kamp redan i kvarten!

Redan vid VM-lottningen ringade många in Frankrike-USA som en trolig kvartsfinal och visst har det blivit så: på fredagen möts lagen i vad många menar är den ”moraliska finalen”. Frankrike började turneringen med en kanoninsats mot Sydkorea, vilket direkt lade grunden till ett tryggt avancemang. I åttondelsfinalen mot Brasilien visade dock Frankrike inte någon guldnivå. Visst kan det sägas att Brasilien bjöd bra motstånd men Frankrikes prestation lämnade en del övrigt att önska och visst kändes man något tagna av stundens allvar. Det har vi ju sett förr, mest varenda mästerskap har slutat med franska besvikelser. Vi tvivlar på att värdnationen är redo att gå hela vägen den här gången heller.

Ett lag som däremot inte brukar duka under för trycket är USA: medalj i varenda världsmästerskap säger ju onekligen det mesta. Även denna upplaga kan gå hela vägen, inget snack om saken. Mötte ett bra Spanien i åttondelsfinalen men vann ändå rättvist och relativt säkert, även om det krävdes dubbla straffar för att USA och Rapinoe skulle få utdelning. Just veteranen Rapinoe är en av flera amerikanskor som älskar läget och har varit med förr – att slå detta USA i en slutspelsmatch är en rejäl utmaning, både mentalt och rent fotbollsmässigt.

Visst är Frankrike tillräckligt bra för att göra match av detta men vinnarkulturen finns hos USA och den är inte att leka med. Vi tycker också att det är lättare att singla ut potentiella matchvinnare hos USA – dags för Alex Morgan att göra avtryck nu, va?! USA till 2.25* blir vårt givna val.

”Henke” sensationellt tillbaka

Örebro hade förhoppningar om ett lyft i tabellen inför säsongen men det har inte lossnat. Målskyttet behöver bli bättre och framförallt så ser det stundtals rejäält svajigt ut i de bakre leden. Hemma på konstgräset tar man gärna tag i spelet och försöker etablera ett övertag men hittills har det varit lite för lättläst för motståndarna. Man har förlorat hela fyra av sina sex hemmamatcher i serien och det är givetvis under all kritik för ett normalt hemmastarkt lag. Notera dock att förlusterna bland annat har kommit mot vassa och konstgräsgillande lag som Norrköping, Djurgården och Hammarby och ÖSK:s hemmavinst togs faktiskt mot fjolårets mästare AIK.

Ibland är tränarbyten väntade och ersättaren kommer in som ett blankt papper med alla möjligheter. I Helsingborgs fall var vi dock många som höjde på ögonbrynen när Per-Ola Ljung fick lämna sin post. Så dåligt har det inte sett ut och HIF är trots allt nykomling i Allsvenskan. Ersättaren var dock ännu mer uppseendeväckande då det är Henrik Larsson som tagit över. ”Henke” lämnade ju sin förra sejour under stort rabalder och skilsmässan kändes evig; åtminstone när det gäller tränarsysslan. Nu står han dock där och i återkomsten hoppas Larsson få med landslagskaptenen Andreas Granqvist i backlinjen. Han har tränat utan större besvär och det lutar åt spel.

Två ganska jämna lag och trots ÖSK:s bleka hemmafacit menar vi att fördelen av att spela på Behrn Arenas konstgräs kan bli den tydligt avgörande faktorn. Örebro ska vara favorit och spelas med draw no bet (pengarna tillbaka vid kryss) till oddset 1.95*.

Trögt för Argentina på nytt

Venezuela går in i kvartsfinalspelet av Copa America som rejäl underdog, men faktum är att ”La Vinotinto” är ett av få lag som gick obesegrade genom gruppspelet – trots möte med hyggliga Peru och inte minst turneringsfavoriten Brasilien. Visst hade man lite flyt mot brassarna som fick tre mål bortdömda av VAR, men i övrigt försvarade man sig väldigt effektivt. Argentina fanns det som vanliga höga förväntningar på inför turneringen, men laget har inte alls levt upp till dessa. Segern senast mot Qatar är Argentinas enda så här långt och gruppavancemanget hängde länge i en skör tråd. Leo Messi står kvar på ett straffmål och ingen av de övriga offensiva stjärnorna har heller imponerat.

Venezuela och Argentina har mötts tre gånger de senaste tre åren, lite överraskande med övertag för Venezuela som inte förlorat någon av matcherna. Vi kan se laget stå upp riktigt bra igen och ta matchen till förlängning. Spel på oavgjort till oddset 3.80* rekommenderas.

Heja Colombia!

Colombia är ett lag vi verkligen gillar och höll högt inför årets Copa America. Vi inledde med att ta spel på laget i premiären mot Argentina, och man gjorde oss inte besvikna. Faktum är att Colombia är turneringens enda lag utan poängtapp och ”Los Cafeteros” har heller ännu inte behövt vittja det egna målnätet. Argentina, Paraguay och Qatar är lagen som samtliga har misslyckats med att få hål på Colombias robusta defensiv. Då gruppsegern var klar inför senaste matchen så tog man tillfället i akt att vila närapå hela laget, något man kan ha nytta av nu. Regerande mästarna Chile föll inte oväntat i gruppfinalen mot Uruguay och vi tycker inte att laget är riktigt på Colombias nivå. Arturo Vidal och Alexis Sanchez håller fortsatt bra i landslaget men i övrigt har man ingen spelare som skulle ta plats i Colombias elva.

Vi gillar som sagt Colombia rejält och tror att man lägger även Chile på rygg. Ettan är ett självklart speltips då vi får fina 2.20* gånger pengarna.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.