Malmö FF vinner på Friends

odds

Fotbollssöndagen ger oss finalen i U21-EM där vi håller Spanien som givet starkare än Tyskland. I Gold Cup råder enorm klasskillnad när USA ställs mot lilla Curacao och visst är klara siffror att vänta. Sedan gillar vi Allsvenskan, där vi räknar med att Malmö FF vinner på Friends och hänger av AIK från guldstriden. 

Spanien-pojkarna lyfter bucklan 

I U21-EM för två år sedan blev det tyskt guld efter något överraskande finalseger mot Spanien. Nu är det samma finalpar som förra gången – och den här gången pallar Spanien för trycket! Vi är rejält imponerade av Spanien, som ju faktiskt började turneringen med förlust mot ett mycket bra Italien. Där och då såg det väldigt svårt ut men Spanien kunde jubla över Italiens skrällförlust mot Polen och fixade sedan gruppsegern. Avslutade med 5-0 mot Polen, en mäktig överkörning. I semifinalen mot Frankrike var det sedan inget snack. Vi lirade med Spanien och fick se en mycket, mycket övertygande 4-1-seger. 

Den nivån har Tyskland inte varit uppe på. Vann enkelt sin grupp men hade ingen riktigt värdig utmanare där. Slog sedan skrällgänget Rumänien i semifinalen men det var med ett nödrop. Låg under i paus och fick avgöra ganska billigt, på en sen frispark. Givetvis håller Tyskland bra klass och strikern Waldschmidt är stekhet – men mot detta Spanien tror vi helt enkelt inte att Tyskland hänger med. 

Ett Spanien med flera färdiga A-landslagsspelare tar revansch för finalförlusten 2017 – spelas bestämt till 1.95*. 

Malmö FF vinner på Friends 

AIK klev in i leken igen i tisdags och fick sämsta möjliga start på höstsäsongen: 0-2-förlust hemma mot IFK Norrköping. En kostsam förlust för ett AIK som sällan visade ”guldnivån” under vårsäsongen och som snart kommer att lägga en hel del fokus på Champions League-kvalet. Vi tvivlar hårt på att AIK kan hänga med i guldracet – och redan på söndagen kan man så smått vinka farväl till gudet. 

Det är ju serieledande Malmö FF som gästar och vid bortaseger är skåningarna hela nio poäng före. Säsongen började en aning trevande men Malmö kom snabbt igång och satte sedan igång en mäktig svit som fortfarande lever: elva raka utan förlust. Vi ser en helt annan beslutsamhet i årets MFF och har formen hos exempelvis Markus Rosenberg överlevt uppehållet, ja då kan MFF snart ha seglat iväg riktigt rejält i toppen. 

Givetvis respekteras AIK men veckans smäll sved och vi håller helt enkelt gästerna som ganska tydligt vassare. Malmö FF vinner på Friends – tvåan spelas till 2.45*. 

”Peking” spinner vidare 

IFK Norrköping tappade överraskande många poäng under vårsäsongen och släppte tidigt lucka upp till toppen. Innan uppehållet började det dock lossna och när man i tisdags omstartade borta mot AIK lämnade ”Peking” ett mycket lovande besked. Dubbla mål av Christoffer Nyman gav snygg 2-0-seger och kan man hålla Nyman het och hel har Norrköping seriens kanske bäste anfallare i honom. Nu är det bra kontakt ända upp till andraplatsen och vi räknar kallt med att Norrköping kommer bli en het faktor i medaljstriden. 

För Sirius blir detta första matchen efter uppehållet och visst kunde man fått en enklare omstart. Våren var godkänd för Sirius, under Henrik Rydströms nya och småspännande ledning. Löste ett antal nyckelsegrar men sprack också ett par gånger. Att hålla sig undan bottenträsket är Sirius givna målsnättning – det bör gå men något större avancemang har vi svårt att se. 

IFK Norrköping har alltså redan lämnat ett gott formkvitto efter semestern och visst är det fin chans att straffa ett måhända något rostigt Sirius. Nyman kan visa vägen igen och vi tar IFK Norrköping med -1,5 i HCP till oddset 2.25*. 

Panama tystar reggaen 

Kvartsfinalerna i CONCACAF Gold Cup går in på dag två där Jamaica och Panama är först ut. Ingen av nationerna har vunnit turneringen men har två finalframträdanden vardera – de senaste två turneringarna för Jamaica. För fyra år sen skrällde ”Reggae Boyz” mot USA i semin för att därefter förlora mot Mexiko, medan det 2017 blev omvänd ordning och finalförlust mot USA. Jamaica var i årets turnering knapp gruppfavorit och gick också obesegrade i de tre matcherna, men utan att imponera nämnvärt. Vinst mot Honduras samt oavgjort mot El Salvador och lilla Curacao. 

Panama var helt överlägsna Trinidad och Tobago samt Guyana i gruppspelet. Avslutade sedan med gruppfinal mot USA och stod upp bra – den 0-1-förlusten var verkligen ingenting att skämmas över. Panama har en oerhört rutinerad trupp och dessutom med lite vassare klubbadresser än Jamaicas. Sedan spelade ju Panama VM förra sommaren, en erfarenhet som garanterat stärkte. 

Vi har imponerats mer av Panama i detta mästerskap och man har också två raka 2-0-segrar mot Jamaica. Vi säger goda chanser för en tredje här och spelar Panama till 2.55* i odds. 

USA manglar Curacao 

USA är regerande Gold Cup-mästare och har ju tillsammans med Mexiko dominerat denna turnering fullständigt sedan starten -91. Man inledde gruppspelet med två jättevinster mot svagt motstånd, innan man fick bekänna färg mot det betydligt bättre Panama där segern stannade vid 1-0. Nio poäng och 11-0 i målskillnad, helt enligt ritningarna. Truppen innehåller bland annat ett antal Europaproffs med Chelseas nyförvärv Christian Pulisic i spetsen. En bra blandning av yngre och mer erfarna pjäser. 

Curacao medverkar i mästerskapet för blott andra gången. Det lilla öriket debuterade för två år sen och blev då såväl utan poäng som mål. Därför var det en överraskning att man nu tog sig vidare som grupptvåa, före Honduras och El Salvador. Enda vinsten togs genom 1-0 mot Honduras, trots att Curacao där ”förlorade” avslutsstatistiken med hela 7-35! 

Här är det givet att gå på klara siffror för USA. Blåste alltså på rejält mot de sämre lagen i gruppspelet och det blir samma visa denna gång, klasskillnaden är enorm. Vi väljer USA med -2,5 i HCP till oddset 2.15*!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.