Wimbledon-rekar att rygga!

speltips

Äntligen dags för Wimbledon-tennisen! Våra tennisexperter fortsätter att visa mycket säker form och nu inleder vi tennisfesten med ett gäng lockande Wimbledon-rekar. Unge Kecmanovic är en stark vinnare och Mischa Zverev tar sig samman, exempelvis. I Allsvenskan räknar vi med bra action mellan Häcken och Hammarby, medan Kenya kan kriga sig till ett mycket nyttigt kryss i de Afrikanska mästerskapen.

Kecmanovic är äkta vara

Den 19-årige serben Miomir Kecmanovic börjar se riktigt intressant ut. Har slagit sig in topp-100 på rankingen och allt talar för att han blir kvar där i många, många år – och vi kan absolut se Kecmanovic som en framtida topp-10-spelare. Har spelat bra mest hela året och kommer nu från karriärens bästa vecka på ATP-touren: nådde final i gräsgenrepet i Antalya. Hade väl inte den tuffaste resan fram till finalen men likväl en snygg framgång.

Spanjoren Roberto Carballes Baena är några snäpp före på världsrankingen men någon stor grässpelare är han sannerligen inte. Denna sommar har han i alla fall plockat karriärens två första ATP-vinster på underlaget men det har inte varit några tyngre skalper och särskilt effektiv kommer Carballes Baena aldrig kunna bli på detta underlag. Grussäsongen var bra och formen finns definitivt där men att prestera i Wimbledon är någonting helt annat.

Har Kecmanovic bara återhämtat sig efter förra veckan ska han ses med kanonchans att smidigt kliva förbi Carballes Baena här. Serben tappar max ett set och vi spelar Kecmanovic med -1,5 i sethandikapp till 2.00*.

Underskatta inte Pospisil

Felix Auger-Aliassime mot Vasek Pospisil är ett möte mellan två kanadicker från olika generationer och visst är det lätt att säga toppchans för  unge Auger-Aliassime, vilket ju också med eftertryck avspeglas i oddsen.  Auger-Aliassime har rusat på rankingen och är nu 21:a, en ranking han bär upp bra. Har ATP-debuterat på gräs denna sommar och gjort det kanon, med finalplats i Stuttgart (förlust mot Berrettini) och semifinal i Queens (förlust mot Lopez). 18-åringen servar blytungt och kommer absolut bli en faktor på gräset i många år framöver.

Vi tycker ändå att hans tio år äldre landsman Vasek Pospisil förtjänat en del respekt här. Skador har i mångt och mycket förstört karriären för Pospisil, som i grund och botten har ett stort spel i sig. Har som bäst varit rankad 25:a i världen och gillar definitivt gräs. Spelade kvartsfinal i Wimbledon 2015 och vann dubbeln här 2014. Givetvis är det nu stort frågetecken för statusen efter långt uppehåll men Pospisil kan absolut spela effektiv grästennis och visst kan han hänga med bra i ett par set mot en  Auger-Aliassime som fortfarande kan bli lite hetsig och som har väldig mager erfarenhet av Grand Slam-tennis och fem set.

Vi tror knappast att  Auger-Aliassime får en fullt lika enkel resa som oddsen antyder. Spelet blir Pospisil med +2,5 i sethandikapp till oddset 2.15*. Det innebär alltså att vi vinner om Pospisil tar ett set. En bra deal!

Skärpning, Zverev!

Det är svårt att vara kallare än Mischa Zverev. Storebrodern till toppnamnet Alexander har slitit med formen väldigt länge nu. Avslutade 2018 uselt och så har det fortsatt under 2019, har åkt ut direkt i mest varenda tävling. 31-åringen har ramlat ner till plats 119 på rankingen och visst är det svårt att tro att karriären kommer att vända nämnvärt uppåt igen. I grund och botten kan ju dock Zverev vara en effektiv grässpelare, med klassiskt serve- och volleyspel. Så sent som förra sommaren vann han ATP-turneringen i Eastbourne på underlaget och tog set av Federer i Stuttgart.

Nu börjar Zverev mot Steve Darcis, belgaren som slitit med skadeproblem men inte ger sig. Spelade inte alls 2018 men har gjort en helt okej comeback denna säsong. Har spelat mycket på challengertouren och vunnit rätt många matcher – men de namnkunniga skalperna lyser onekligen med sin frånvaro. Kvalade billigt in till grästurneringen i Antalya förra veckan men var sedan chanslös mot begränsade Klahn i första rundan. Någon gräsgubbe är lille Darcis inte och fem set känns inte särskilt passande för den skadedrabbade 35-åringen.

Visst går det att tvivla på Mischa Zverev – men ska han verkligen vara underdog över fem set på gräs mot Darcis? Det tvivlar vi på. I grunden en rätt bra uppgift för tysken och när vi får 2.20* är det läge att hoppas att Zverev tar sig i kragen – då är detta en av måndagens vassare Wimbledon-rekar!

Segerjakt ger mål

Häckens vårsäsong var klart godkänd. Är bra med i klungan bakom Malmö FF och spelade ju dessutom hem cupen efter att ha krossat AFC Eskilstuna i finalen. I stormatcherna har dock Häcken mestadels landat på fel sida: uddamålsförluster mot Djurgården, AIK och IFK Göteborg. Nu rivstartas höstsäsongen med matcher mot Hammarby och sedan IFK Norrköping – otroligt viktigt för Häcken att sända rätt signaler och lösa bra resultat i de matcherna.

Hammarby är två pinnar bakom Häcken. Låg länge bättre till men på det svåra programmet innan uppehållet blev det bara två pinnar på tre omgångar, vilket innebar tappad mark. Ett Hammarby med höga ambitioner är alltså precis som Häcken pressat att starta höstsäsongen starkt, annars kan luckan uppåt snabbt växa.

Vi har sett flera underhållande matcher mellan dessa båda lag på senare år och räknar definitivt med bra action på måndagen. Det är skarpa offensiver som möts och det bör vara tre pinnar som gäller i bägge läger. Över 2,5 mål till 1.80* är en bra lösning här!

Kenya klarar kryss!

I de Afrikanska mästerskapen är gruppspelet på väg att rundas av. På tisdagen handlar det om slutomgång i C-gruppen där Kenya ställs mot Senegal, ett Senegal som torskade prestigemötet mot Algeriet senast. Kvitteringen var nära för Sadio Mané & Co men det stannade vid 0-1-förlust. Därmed kan Senegal inte vinna gruppen men tvåa lär man definitivt bli: krysset räcker på måndagen. Vi kan definitivt tänka oss ett Senegal som tar det ganska lugnt och sparar lite krut inför slutspelet.

För Kenya vore avancemang till åttondelsfinal en jätteframgång och efter att tidigare Djurgårdaren Olunga avgjort till 3-2 mot Tanzania senast finns chansen. Fyra av sex grupptreor går ju vidare – i bästa fall KAN nuvarande poängskörd räcka men löser Kenya en pinne på måndagen ser det riktigt, riktigt bra ut. Det är svårt att snacka upp Kenya men ett par klasspelare finns, med Tottenhams Wanyama i spetsen, och nu är det onekligen ett bra tillfälle att möta Senegal.

Kenya kommer att strida med näbbar och klor för att lösa en pinne – och vi ger löparnationen hygglig chans att lyckas mot ett Senegal som kan sakna desperationen för att avgöra. Krysset till 3.90* testas!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.