Våra bästa Wimbledon-tips

Nadal vinner i London

Det vankas ett koppel högintressanta fotbollsmatcher i helgen men på torsdagen lägger vi allt fokus på att ge er våra allra bästa Wimbledon-tips. Matcherna går sannerligen inte av för hackor med Nadal-Kyrgios i spetsen. Vi har vänt på alla stenar och lyfter fram tre finfina odds!

Tsonga i kanonslag

Jo-Wilfried Tsonga har ärligt talat känts ”slut” ett par gånger. Har hunnit bli 34 år och har ju brottats med skadeproblem. Nu har han dock kommit in i grässäsongen i spännande slag. Explosive Tsonga har alltid passat fint på gräs (minst kvartsfinal fyra gånger i Wimbledon) och spelar nu riktigt, riktigt bra. I Stuttgart åkte han ut mot tunge Raonic i en jätterysare och i Halle hade han sedan Federer på gaffeln. Mötte i tisdags Tomic i första rundan. Nu ska det direkt sägas att Tomic hade en av sina bedrövliga dagar men Tsonga såg jättestabil ut. 21 ess och inte ens nära att tappa serve.

Nu har Tsonga en mycket tacksam lottning i form av Ricardas Berankis från Litauen. Berankis är en spelare som vunnit mycket på Challenger-nivå men som aldrig varit riktigt nära att etablera sig som en stabil ATP-spelare. Har aldrig tagit sig förbi andra rundan i en Grand Slam. Skrällde mot Shapovalov i tisdags men det måste sägas att Shapovalov är iskall och bjöd på massor med misstag. Givetvis en bra insats av Berankis men skrällen handlade mest om Shapovalovs underprestation.

Något sådant kan Berankis knappast räkna med här. Vi gillar verkligen Tsonga-intrycket och här tror vi på överkörning. Vi kan lätt se Tsonga hålla serven matchen igenom och siffrorna bör bli solklara. Förmodligen dagens bästa Wimbledon-tips: Tsonga spelas med -6,5 i gamehandikapp till tilltalande oddset 1.95*.

Bra uppgift för Fognini

Vi lyfte fram den italienske bolltrollaren Fabio Fognini i Franska öppna nyligen och det hade vi fog för. Fognini svarade för en kanonsäsong på gruset och såg bra ut även i Paris, där han vann tre rundor innan det tog stopp mot Zverev. Föll litegrann tillbaka i gamla synder där och tappade humöret – annars har ju Fognini skärpt till sig de senaste säsongerna och blivit bättre på att fokusera på rätt saker. Nu handlar det om gräs vilket inte är lika gynnsamt för världstian men någon dålig grässpelare är han inte. Har nått ett gäng tredjerundor i Wimbledon och visade fortsatt form då han i tisdags löste den läskiga förstarundan mot Tiafoe. Tappade surt fjärde set men bröt direkt i femte och var sedan stabil.

Nu har Fognini en på pappret bättre uppgift i form av Marton Fucsovics. Ungraren ligger kring 50-strecket på rankingen och det är ungefär där han hör hemma. Är en bra allroundspelare men utan någon tydlig spets. Gräsmeriterna är sparsamma och då han i tisdags slog kvalspelaren Novak var det första segern någonsin för Fucsovics i Wimbledons huvudturnering. Har ingen märkvärdig serve och känslan är definitivt att han kommer hamna i problem mot lurige Fognini.

Utan att direkt hylla Fognini som grässpelare gillar vi verkligen uppgiften här. Mot tyngre gräsexperter är Fognini lite för vek och passiv men detta motstånd ska han hantera väl. Fognini en sund favorit till 1.72*!

In ”under skinnet”, Kyrgios!

Inget större snack om saken: Nick Kyrgios mot Rafael Nadal är den givna höjdaren i Wimbledons andra runda. Vi snackade upp Kyrgios inför öppningsmatchen mot Thompson. Det gick inte lika enkelt som vi spekulerade i: formstarke Thompson gjorde en jättebra match och Kyrgios hamnade i några sedvanliga koncentrationssvårigheter. Efter att ha tappat fjärde set med 6-0 (!) steppade dock Kyrgios upp: 6-1 i femte och visst sammanfattar det Kyrgios väl. Han brukar behöva de största matcherna för att hålla fokus – och det får han ju nu. Har 3-3 i matcher mot Nadal och det senaste mötet vann Kyrgios, på hardcourt i våras.

Kyrgios vann ju också deras första möte, just här i Wimbledon 2014. En stor skräll som blev Kyrgios givna genombrott på den största scenen. Blytung torsk för Nadal den gången – och i Wimbledon har han ju mer eller mindre sensationellt åkt ut ett antal gånger. Har torskat mot Rosol, Darcis, Brown och Muller i tidiga skeden och visst är det bara att konstatera att gräset är Nadals ojämnaste underlag. Semifinal ifjol och två titlar (2008, 2010) men intrycket är ändå att Nadals kropp har något svårt att hantera explosiv grästennis.

Den excentriske Kyrgios kan lätt komma in ”under skinnet” på den något lättstötte Nadal och då blir detta jättesvårt att hantera för världstvåan. Kan Kyrgios slipa bort sina värsta cirkuskonster och hålla fokus tycker vi att detta är en spännande segerchans: till 3.85* vill vi vara med!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.