Auger-Aliassime ångar på

ATP-slutspelet

För den inte så inbitne är Auger-Aliassime inte något välkänt tennisnamn men vi föreslår att ni lär er namnet. Kanadensaren har inte ens fyllt 19 år men har redan en imponerande verktygslåda. Vi tar rygg på kometen och har fastnat för ytterligare några lockande odds i Wimbledon. I Copa America gör Argentina och Chile upp om bronset och där lutar det starkt åt ett håll… Lycka till!

Servefest på gång!

På fredagen väntar den hittills tydligaste serveduellen i årets Wimbledon då unge Reilly Opelka ställs mot en Milos Raonic på uppgång. Att Opelka gör det bra på gräset är inte direkt förvånade. Vann juniortiteln här 2015 (finalslog Mikael Ymer) och det har bara varit en tidsfråga innan den 211 centimeter långe Opelka börjar göra gräsresultat på denna nivå, har alla förutsättningar. Det gick som väntat enkelt mot Stebe i första rundan men sedan kom en av karriärens hittills tyngsta skalper: tog ner Wawrinka över fem set. Såg ut som en förlorare i början av fjärde set men servade sig ur problemen och till slut var det Wawrinka som vek ner sig. Opelka vann 8-6 i femte. Ändå ingen supermatch av Opelka som inte gjorde sin allra bästa serveprestation och som brände rätt många nätattacker.

Vad Milos Raonic kan göra på gräset är välkänt. I Wimbledon har det blivit semifinal 2014, final 2016 och kvartsfinaler 2017 och 2018. Raonic har varit präglad av skador de senaste åren men har nu kommit tillbaka fint denna grässommar. Klev in i Wimbledon med lovande form och har nu gjort 3-0 mot både Gunneswaran och småfarlige Haase. 32 ess mot Haase senast och kanske har Raonic den grässerve vi gillar allra bäst.

Som sagt, det är minst sagt upplagt för hård servedominans här. Vi räknar definitivt med ett par tiebreaks och där är det ju i regel små marginaler – att matchen blir lång och går över 44,5 games spelas till 1.83*.

Vi ger gräsälskande Raonic bra chans att till slut lösa det då rutinen bör avgöra i ett inte allt otroligt femte set. 3-2 i set till Raonic är ett roligt komplement till höga 4.85*.

Kanonuppgift igen för supertalangen

Felix Auger-Aliassime är en av tourens mest spännande spelare, inte minst på gräs, och här i Wimbledon har han dessutom haft maxflyt med lottningen. Började mot en rostig Pospisil och ställdes sedan mot gräsrookien Moutet. Utan att på något sätt behövt vara som bäst har Auger-Aliassime tagit enkla segrar med 3-1 i set. Serven har inte bitit lika bra här i Wimbledon som i tidigare grästurneringar – där finns mer att plocka fram och då blir kanadicken förstås ännu farligare.

Nu har Auger-Aliassime återigen en mycket bra uppgift. Ugo Humbert är på intet sätt dålig men i en tredjerunda i en Grand Slam blir det ändå inte mycket ”lättare”. Humbert var på väg ur direkt då han föga oväntat hamnade i 0-2-underläge mot Monfils. Sedan fick dock Monfils problem och tvingades till slut bryta. Humbert slog sedan begränsade Granollers i andra rundan – Granollers vek ner sig i ett par avgörande lägen. Humbert trivs på hardcourt och servar bra men detta är hans första sommar på gräs. Har den senaste månaden torskat mot Troicki, Haase, Koepfer och Kecmanovic på underlaget – skrämmer icke.

Nej, toppchans för Auger-Aliassime att köra vidare och han gör det gärna så kvickt som möjligt – i nästa runda väntar Djokovic… Klara siffror på gång och vi tar Auger-Aliassime med -6,5 i gamehandikapp till fyndoddset 2.25*. Det handikappet har han täckt i matcherna hittills och det är hygglig chans igen.

Paire gillas igen

Vi har verkligen gillat Benoit Paire under våren. Avslutade ju grussäsongen kanon och kom in med spännande form på gräset. Rök direkt i turneringarna innan Wimbledon men var bra mot formstarke Tsonga. Paire fick i alla fall känna på underlaget och att det blev lite vila var nog inte fel efter massor med grustennis. Har nu tagit sig igenom Londero och Kecmanovic utan större problem – och senast behövdes bara två set innan Kecmanovic tvingades ge upp. Paire servar bra, är ganska skön vid nätet och slår många vinnare – de dagar den något instabile Paire håller nere misstagen är han jättefarlig.

Jiry Vesely är en spelare som stannat upp. Tjecken såg riktigt intressant ut för ett par, tre år sedan men rankas numera inte bättre än 124:a. Har inte visat några större tecken på skärpning under 2019. Gräset gillar han dock, har gjort det bra i Wimbledon förr, och nu är han onekligen i slag. Kvalade in i turneringen utan att tappa set och slog sedan Alexander Zverev med 3-1 i första rundan. Bra insats och givetvis en snygg skräll – men den som har koll på dagens Zverev blev ändå inte jätteöverraskad. Mötte sedan ”grusgubben” Cuevas i andra rundan och efter att ha tappat sitt första servegame gick det sedan ganska smidigt på vägen fram till 3-1-seger.

Visst respekteras en nytänd Vesely på gräset men vi har ändå inga problem att hålla Paire som ganska tydlig favorit. Har ett större register och måste gilla detta läge till att precis som i Franska öppna nå åttondelen. Paire gillas till 1.83* i odds!

Argentina stoppar Chiles medaljsvit

De två senaste turneringarnas finallag Argentina och Chile gör nu istället upp om bronspengen i Copa America. Detta efter Argentinas 0-2 mot Brasilien och Chiles 0-3 mot Peru. Att Argentina skulle få det tufft var vi helt inne på, men ”La Albiceleste” gjorde ändå en bra match och kom till många fler avslut än Brasilien. Utöver Agueros nick i ribban handlade det dock mest om halvchanser. Efter ett antal andraplatser på 2000-talet var det i år enbart titeln som gällde för Messi och Argentina, men här kan man hitta extra motivation då det ju var Chile som i finalerna -15 och -16 stod i vägen för blåvitrandiga gulddrömmar.

Chile trodde vi inte skulle räcka till i årets turnering, men man gjorde det i alla fall med beröm godkänt fram till semifinalen. Man var också det spelförande laget mot Peru och skapade flest chanser, men Peru var effektivt och hade en storspelande målvakt i Pedro Gallese. Efter två raka titlar är det såklart en besvikelse att nu spela om bronset, men tre medaljer i följd kan vara en extra morot.

Argentina har blivit bättre ju längre turneringen lidit och är säkerligen sugna på att sätta Chile på plats. Man har dessutom fördelen av en extra vilodag här. Vi tror på Argentina och tar ställning till oddset 1.80*.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.