Fullspäckad dag i Wimbledon

Nadal vinner i London

På söndag väntar vilodag i Wimbledon och lite ”luft” i spelprogrammet lär välkomnas av de flesta spelarna. Under lördagen spelas ett koppel spännande matcher och vi tar ställning till fyndodds i ett par av dem. Federer lär för sin del gå vidare men någon total ”överkörning” behöver det inte bli. Allsvenskan bjuder upp till fest igen och vi rekommenderar spel där, liksom i Sveriges bronsmatch i VM!

Målsnålt i väst

IFK Göteborg har överraskat på många under våren men de senaste omgångarna har segrarna varit lätträknade. Motståndarna har säkerligen läst in sig på lagets spel och det kräver mer av spelarna. Försvarsspelet har övertygat över hela planen men nu saknas flera offensiva kuggar som visat hög nivå under våren. Nygren såldes, Vibe är avstängd och Lagemyr kommer bli borta länge med knäskada.

Även gästande Gif Sundsvall har sålt en nyckelanfallare i EMil Hallenius. Han har varit en av seriens bästa på sin position och som lagkapten monumentalt viktig. Inget roligt tapp med tanke på hur blekt laget har sett ut hittills under säsongen. Förväntningarna blev höga efter Sundsvalls positiva 2018 och den nya verkligheten är svår att acceptera.

Här lär inte gästerna tacka nej till en pinne och allt talar för en tämligen tät och målsnål match. Under 2,5 mål är mycket troligt spelas till oddset 1.74*.

Ingen svensk medalj

Det blev en tung, tung förlust för de svenska damerna när man släppte in matchens enda mål i förlängningen mot Nederländerna. Den första timmen var Sverige annars det bättre laget och då borde man ha petat in en boll eller två. Krafterna tröt sedan och man orkade inte forcera tillräckligt efter baklängesmålet. Laget har höjt sig på slutet men nu väntar stenhårt motstånd i bronsmatchen.

Ja, England har varit ett av VM:s absolut bästa lag och i semifinalen var man en straffmiss ifrån förlängning mot guldfavoriten USA. Med White i spetsen gav man det klassiga, amerikanska försvaret en hel del jobb. Nu är det något enklare emot och inför turneringen var det få som höll blågult lika högt som engelskorna.

Vår känsla är att det är England som har mest energi inför bronsmatchen och tyvärr lutar det åt svensk förlust. Ettan är vårt val i matchen till fullt godkända 1.74* i odds.

Kukushkin effektiv igen?!

Jan-Lennard Struff fortsätter att ta kliv och smyga uppåt på rankingen: är 33:a och lär klättra ytterligare. Vann tre rundor i Franska öppna och har tagit med sig formen in på gräset. Svarade för ett par bra matcher i Stuttgart och Halle och har nu kört över Albot samt tagit ner Fritz här i Wimbledon. Starkt att slå Fritz, Struff var den mer offensive spelaren och det gav resultat. Struff spelar klassiskt serve- och volleyspel på gräset. Det kräver självförtroende och det har definitivt dagens Struff.

Annan typ av uppgift på lördagen dock, då kazaken Mikhail Kukushkin står för motståndet. En 31-årig ”gnuggare” som hållit sig topp-100 i många år men aldrig hittat det stora lyftet. Har i alla fall varit uppe på karriärens bästa ranking under 2019 (39:a som bäst) och nu går han för karriärens största Grand Slam-framgång: har aldrig varit förbi tredje rundan. Efter en jättelätt förstarunda förväntades Kukushkin rycka mot servekanonen Isner senast. Trots att Isner landade på 34 ess vann Kukushkin ganska enkelt till slut. 6-4 i fjärde och sedan 6-1 i femte. Tog tillvara på de få chanser som dök upp i Isners serve och den effektiviteten imponerade. Svarade för flera fina passeringar.

Nu väntar mer formstarkt motstånd men matchbilden kommer bli liknande och vi kan lätt se Kukushkin hänga med bra och göra detta till en lång match mot en Struff som inte kan beskrivas som tourens mest stabila pjäs. Vi väljer Kukushkin med +1,5 i sethandikapp till 2.15* – kazaken tar minst två set!

Federer får bekänna färg

Efter en väldigt snäll lottning stiger svårighetsgraden rejält för Roger Federer på lördagen. 37-åringen går ju för karriärens nionde Wimbledon-titel men vi tycker absolut inte att Federer varit ”där” ännu. Vann gräsgenrepet i Halle men fick jobba jättehårt i ett par matcher. Här i Wimbledon inledde han med att tappa set mot Harris. Gick sedan enkelt men mötte en halvskadad spelare. Slog sedan hemmaspelaren Clarke, rankad 169:a i världen, men tvingades till tiebreak i andra set. Lätta segrar till slut men allt annat hade ju varit sensationellt och nu går nivån upp lite obehagligt mycket.

Fransmannen Lucas Pouille är ju i fint slag och har ett spel som passar ganska bra på gräs. Har varit i kvartsfinal i Wimbledon (2016) och vann titeln i Stuttgart häromåret. Ett par bra grässegrar även denna sommar och övertygande start på årets Wimbledon: 3-0 mot landsmannen Gasquet och Barrere. Starkt att köra över Gasquet – och mot Barrere släppte Pouille inte till en enda breakboll. Rankas som nummer 28:a i världen och den rankingen tycker vi gott och väl att Pouille förtjänar.

Att ta ner Federer över fem set i Wimbledon ska ändå vara för svårt – men riktigt lika ”omöjligt” som när Federer var som allra bäst på underlaget är det ändå inte. Småläskigt för Federer och vi tvivlar på att han stänger detta i tre snabba set. Att Pouille åtminstone hänger med till ett tiebreak eller två räknar vi med – spelet blir Ö 32,5 game i matchen till 1.83*.

Schwartzman biter ifrån

Matteo Berrettini är mycket lätt att gilla. Den 23-årige italienaren har slagit sig in topp-20 på rankingen och ingen som har koll på tourens ”young guns” kan vara förvånad – ännu mer att vänta från Berrettini framöver. Någon typisk sydeuropé är Berrettini inte, som tennisspelare betraktad. Nästan två meter lång och med rejält tryck passar han väldigt bra på snabba underlag och denna sommar har han minst sagt fått full utväxling på gräset: tog titeln i Stuttgart och nådde semi i Halle. Fick slita en del mot Bedene i första rundan här, innan det gick enklare mot veteranen Baghdatis. Berrettini är utan tvekan äkta vara – men på lördagen kommer han få slita.

Diego Schwartzman är en annan spelare att verkligen tycka om. Den lille argentinaren mäter bara 170 centimeter men är urstark i både kropp och skalle. Har sannerligen inte de bästa förutsättningarna för att leverera på gräs vilket han heller inte har gjort genom åren – men denna sommar har varit klart bättre. Slog Cilic i Queens och har nu vunnit lätt mot Ebden och Koepfer här i Wimbledon. Inga tyngre skalper men trots allt två dugliga grässpelare. Schwartzman håller nere misstagen och är en smart spelare.

Vi tycker att Berrettinis favoritskap har sprungit iväg något här. Schwartzman kommer vara redo om/när Berrettini dippar några snäpp och vi har svårt att se krigaren Schwartzman låta sig köras över. Vi vädrar lång match och tar Schwartzman med +1,5 i sethandikapp till oddset 2.05. Går detta distansen ut kommer vi gilla läget för skräll: 3-2 i set till Schwartzman till 8.25 är kul att testa!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.