Finaltips!

Brasilien

Vi har följt såväl Copa America som damernas VM med lupp. Nu ska mästarna utses och vi tar utan tvekan på oss favoritkepsen på båda arenorna! Vi har hittat ett spel även i Gold Cup-avgörandet och lyfter fram ett underspel i nyligen comebackande Allsvenskan – förutom alla finaltips!

Peru numret för litet

Efter mycket blod, svett och tårar är den alltid så passionerade Copa America framme vid ett avgörande. Att värdnationen Brasilien skulle vara ett av två finallag hade vi på känn, men att Peru skulle nå hit för första gången på 44 år var en överraskning – trots att vi sen fjolårets VM-turnering har ett gott öga till ”Los Incas”.

Brasilien har stundtals sett bra ut i offensiven och gjort tio mål på fem matcher, men framförallt är det bakåt man imponerat allra mest. Alisson som stått samtliga matcher har frånsett straffläggningen mot Paraguay inte släppt en enda boll bakom sig. Brassarna är nu storfavoriter att för femte gången på fem hemmaturneringar spela hem titeln – borta bra men hemma bäst…

Peru har i sin tur hållit nollan i tre av fem matcher, men när det brast så brast det ordentligt och det var just Brasilien som i gruppspelet krossade Peru med hela 5-0. Det var Perus sämsta insats i turneringen samtidigt som det var Brasiliens bästa. Perus 3-0 på Chile i semifinalen imponerade stort, även om siffrorna inte alls speglade matchbilden. Stort målvaktsspel, hög effektivitet och missad chilensk straff låg bakom resultatet.

Vi har svårt att se Brasilien bränna här och tror man vinner finalen med åtminstone två bollar. Valet faller därför på Brasilien -1.5 till 2.0* gånger pengarna.

Stenhård finalfight

Bara timmar efter att Copa America nått sitt slut så är det dags för nästa stora finalmatch. CONCACAF Gold Cup har fått sin drömfinal då turneringsgiganterna USA och Mexiko gör upp i Chicago. USA har på 2000-talet vunnit mästerskapet fem gånger på tio försök, jämfört med fyra för Mexiko.

Hemmanationen USA släppte i semifinalen mot Jamaica in sitt första mål i turneringen, men storstjärnan Pulisic låg med två mål bakom 3-1-segern. Spiken i kistan kom dock först i slutminuterna och ett tappert Jamaica bjöd bra motstånd.

Mexiko har till skillnad från USA inte vunnit samtliga fem matcher under ordinarie tid. Faktum är att man tvingats till förlängning i både kvarten och semin. Straffsegern mot Costa Rica följdes upp av förlängningsvinst mot skrällaget Haiti. Föga imponerande, även om Mexiko var klart bättre än Haiti och borde avgjort tidigare.

Vi har inte imponerats av favorittippade Mexiko och tror att USA kommer utmana hårt. Visst luktar det en tredje raka förlängning för Mexiko och vi gillar oddset 3.10* på oavgjort.

Givet finaltips i VM!

Nu ska världsmästaren utses och det är knappas några skrällag i final. USA sågs av många – bland annat oss – som favorit inför VM medan Nederländerna tog hem EM för två år sedan. Meriter saknas inte och det finns massvis med kunnande på planen men vi har inga problem att förutse utgången.

USA hamnade trots en övertygande gruppseger på den svåra halvan av slutspelsträdet. I kvartsfinalen besegrades hemmanationen – och den största utmanaren – medan man till slut slog ut starka England i semin. För Nederländerna har det på papperet varit en enklare väg fram till finalen. Man var dock riktigt illa ute mot såväl Japan som Sverige och förutom en vass halvtimme i respektive match har spelet hackat.

Rejäl bättring krävs om Nederländerna ska kunna störa USA här och vi tror att den lilla klasskillnaden märks redan ifrån start. Lägg därtill att det finns gott om amerikanskor på bänken som kan komma in och förändra matchbilden vid behov.

USA -1 (asian) innebär insatsen tillbaka vid uddamålsseger och full vinst om laget vinner med två mål eller fler; det upplägget gillas till oddset 1.69*.

Vi har analysen klar!

Med två av Allsvenskans bästa målvakter – kanske de två bästa rentav – finns det anledning att tro på få mål när Häcken gästar IFK Norrköping på söndagen. Visst finns det många offensivt skickliga spelare i lagen men risken (chansen!) är uppenbar att lagen tar ut varandra.

Med Rasmus Lindgren tillbaka i gästernas backlinje räknar vi med en stabil Häckendefensiv. Dessutom har IFK Norrköping många gånger haft svårt att luckra upp ödmjuka bortaförsvar här hemma på Östgötaporten.

Målsnitten imponerar inte hittills och här hemma har bara två av sex Norrköpingsmatcher gått över 2,5 mål hittills. Häcken har exakt samma siffror när det gäller bortaplan och man brukar ha förtvivlat svårt att ta poäng mot just Norrköping. Att vi får så pass bra odds på under 2,5 mål beror på att båda lagen har ett rykte om sig som offensivt lagda och ”frejdiga” lag.

Här står viktiga poäng på spel och båda tränarna vet hur viktigt det är att ligga rätt i positionerna. Respekten för varandra kan definitivt innebära få klara mållägen och det lutar åt att det blir max två nätkänningar. Under 2,5 mål spelas till goda 1.92* i odds.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.