Dagens bästa spel hittas i Sverige

Malmö FF spelas i seriefinalen

Wimbledon går in i den andra fasen efter en vecka med massor av skrällar – för en gångs skull många även på herrsidan. Det finns gott om tänkbara spel och vi väljer ut de tre hetaste. Dagens bästa spel hittar vi dock i Allsvenskan där Djurgården ska ha toppchans när man gästar AFC Eskilstuna. Häng med!

Stark bortafavorit i Allsvenskan

De börjar bli kritiskt i botten för AFC Eskilstuna. Som nykomling hade man räknat med att få kriga där nere men nu måste vinsterna komma. På hemmaplan har resultaten varit hyggliga men totalt sett ser det tunt ut – inte minst i offensiven. Nu stöter man dessutom på ett av Allsvenskans allra bästa lag just nu.

I senaste omgången visade Djurgården styrka när man mycket rättvist manövrerade ut normalt svårslagna Kalmar. Det skapades en rad finfina lägen medan försvaret stod upp strålande när man sattes prov. Med en numera friskare trupp finns det mycket kapacitet och det är hård konkurrens om flera positioner.

Att spela på konstgräs gillar gästerna starkt och vi utser Djurgården till dagens bästa spel. Vi får oväntat höga 1.71* på den här björnstarka favoriten!

Raka spåret för Querrey

Sam Querrey tillhör de spelare som imponerat mest på vägen fram till åttondelsfinalerna. Efter att ha avstått hela den europeisiska grussäsongen var Querrey tillbaka i spel på gräset i Eastbourne veckan innan Wimbledon, där han slog sig fram till final och lämnade ett klart lovande formbesked.

Under Wimbledons första vecka såg han mycket bekväm ut. Thiem var en extremt tuff lottning i första rundan men Querrey höll serven matchen igenom och vann enkelt till slut. Sedan 3-0 i set mot både Rublev och Millman. Tvingades till ett par tiebreaks mot Millman senast men var kylig. Querrey har hållit 48 av 49 servegame och har nått över 20 ess i varje match. I Wimbledon har han varit långt framme förr (semifinal 2017 som bäst) och visst är han en av de tydligaste gräsexperterna på touren.

Nu har Querrey en kanonlottning i åttondelsfinalen, i form av landsmannen Tennys Sandgren. Givetvis jättestarkt av Sandgren att nå så här långt. Den stora segern kom i andra rundan, i en lång rysare mot Simon. I femte set servade Simon för matchen men Sandgren hittade breaket och vann till slut med 8-6. Sedan 3-0 i set mot Fognini – bra insats men italienaren hade en av sina sämre dagar och för Sandgren räckte det långt med att hålla misstagen nere.

Detta blir någonting helt annat för Sandgren. Det är inga utpräglade grässpelare han slagit hittills men på måndagen väntar en av de bästa – gör Querrey en liknande prestation som hittills kan vi inte se Sandgren komma åt. Enkel resa för Querrey och vi tar 3-0 i set till 2.10*!

Nishikori sätter tvärstopp

Japanen Kei Nishikori är egentligen ingen tydlig grässpelare. Nådde dock kvarten här i Wimbledon förra året och nu har han toppchans att upprepa det. Har slagit sig fram till åttondelen hur lätt som helst, tre raka 3-0-segrar. På dessa tre matcher har Nishikori bara fått ihop åtta serveess, anmärkningsvärt lite, men Nishikori spelar smart grästennis. Tvingar motståndarna till ”ett slag extra” och är offensiv vid rätt lägen. Returnerade strålande mot Johnson senast – den normalt sett starke servaren Johnson fick knappt ett enda enkelt servegame.

Mikhail Kukushkin tillhör de stora skrällarna hittills. Efter en enkel förstarunda har kazaken hittat skrällar mot Isner och Struff. Har tyglat de båda storservarna föredömligt. Fick Isner att göra massor med misstag och tog tillvara på de lägen som dök upp. Liknande mot Struff senast: Kukushkin noterades för blott 23 egna misstag medan Struff noterades för 55! Kukushkin är verkligen ingen typisk grässpelare men har hållit hög procent på serven och stabiliteten har alltså räckt hittills.

Efter att ha mött några ”enkelspåriga” storservare väntar dock raka motsatsen för Kukushkin på måndagen. Här blir det snarare han själv som kommer tvingas hitta vinnare och slå igenom motståndaren – det klarar han enkelt inte. Kanonuppgift för Nishikori som kommer att bryta Kukushkin flera gånger. Vi tar Nishikori med -6,5 i gamehandikapp till 1.90*!

Lurigt för Pliskova

Gräsexperterna är inte lika tydliga på damsidan som på herrsidan – men att Karolina Pliskova passar bra på underlaget är ju givet. Den långa världstrean har det tyngsta spelet av toppspelarna och när hon har en bra dag med serven biter den förstås strålande.

Genom åren har dock Pliskova radat upp misslyckanden i Wimbledon och det har inte varit klockrent på vägen fram till denna åttondelsfinal heller. Tvingades rädda setbollar mot Zhu i första rundan och tappade set mot Hsieh senast.

Nu väntar landsmaninnan Karolina Muchova i åttondelen, en spelare på kraftig frammarsch. Slog sig in topp-100 för första gången denna i våras och är nu 68:a – och efter Wimbledon blir det förstås ännu bättre. Har nu i tur och ordning slagit ut Krunic, Brengle och Kontaveit utan att tappa set – absolut ingen enkel lottning men Muchova har spelat med stort självförtroende.

Hon har slagit gott om vinnare och mot Kontaveit senast höll hon nere misstagen mycket bra. Att nu få söka skräll mot världstrean och landsmaninnan Pliskova är förstås en skön utmaning för Muchova.

”Äckligare” för Pliskova som alltså floppat förr och har ett litet Grand Slam-komplex: har aldrig lyft någon av de tyngsta bucklorna och har alltså framförallt vikt ner sig här i Wimbledon. Vi räknar definitivt med att Muchova gör match av detta. Muchova med +5,5 i gamehandikapp till 1.80 ser starkt ut och raka skrällen till 6.25 är inte alls fel att testa.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.