Federer i toppslag

Nadal vinner i London

Med Champions League-kvalet igång är vi givetvis på tårna även under onsdagen. Stor fokus dock även på Wimbledon-tennisen där legendarerna Federer och Nadal båda spelar kvartsfinal. Vi tror att den förstnämnde löser sin uppgift enkelt medan Nadal lär få kriga mer. Ta rygg på våra spel!

Tuffare nu, Nadal!

Rafael Nadal ser jättebra ut på Wimbledons gräs, inget snack om den saken. Det brukar vara antingen eller för Nadal i denna turnering: har ju åkt på några riktiga chockförluster genom åren men har också vunnit turneringen två gånger och så sent som ifjol nådde han semi. Nu har Nadal sett riktigt bra ut på vägen fram till kvarten. Slog farlige Kyrgios efter en mycket koncentrerad insats och gav inte formstarke Tsonga en suck  i rundan därpå. På måndagen var Sousa sedan ett beställningsjobb. Nadal har varit otrolig säker i egen serve och har slagit på sin smått läskiga beslutsamhet.

Ändå räknar vi inte bort Sam Querrey. Vi gillar verkligen Querrey som grässpelare. Efter några månaders frånvaro visade Querrey form i comebacken på gräset i Eastbourne och nu har han spunnit vidare. Ruskigt starkt att slå ut Thiem i mardrömslottningen i första rundan och sedan har det gått enkelt. Behövde ett par tiebreaks mot Sandgren senast men särskilt hotad var Querrey inte. Har hållit serven i 71 av 72 game, en smått enorm notering.

Nadal brukar kunna bli frustrerad mot storservare och även om Nadal nu ser riktigt vass kommer även han få problem att komma åt Querreys serve. Tre snabba set för Nadal har vi åtminstone väldigt svårt att se – spelet blir Ö 35,5 game i matchen till 1.86*.

Raka spåret för Roger

Trots att han lyfte bucklan i genrepet i Halle tyckte vi inte att Roger Federer såg som allra bäst ut där – och de inledande Wimbledon-rundorna var inga vettiga formbesked heller. Mot Pouille i tredje rundan växlade dock den åttafaldige Wimbledon-mästaren upp – och mot Berrettini i åttondelen var Federer mästerlig. Vissa trodde att den högintressante Berrettini skulle göra rejäl match av det men nej, nej: Federer var strålande och behövde bara 75 minuter för att vinna med 6-1, 6-2, 6-2. Federer noterades för FEM egna misstag, en smått overklig siffra. Roger är redo, inget snack om saken.

Då är Kei Nishikori chanslös. Japanen har aldrig nått så här långt i Wimbledon och har ju inte riktigt de klassiska gräsegenskaperna. Givetvis bra gjort att nu ha nått kvarten men samtidigt har resan varit tacksam. Kukushkin var en snäll lottning i åttondelen och det gick också relativt enkelt men någon större gräsmatch var det verkligen inte.

Visst är grundrespekten för Nishikori hög men på gräs kommer han inte vara nära en Federer med brant stigande formkurva. Vi går gärna på överkörningen här: 3-0 i set till Federer liras till 1.90*.

Hemmaplan avgör

Irländska Dundalk FC ångar på rejält hemma på ön där man med stormsteg är på väg mot femte ligatiteln på sex år. Dundalk är precis som förra säsongen det överlägset bästa laget och hemma på Oriel Park är man väldigt starka med raden 10-2-0. Dundalk hade inför krysset borta mot Derry senast åtta raka segrar i ligaspelet där man höll nollan i sju. Irländarna gjorde ingen succé i fjolårets Europakval men året före det skakade man om Rosenborg rejält, där norrmännen efter två matcher behövde förlängning för att ta sig vidare.

Riga FC är inte lika överlägset i den sämre rankade estländska ligan. Man tog förra året sin allra första ligatitel och trots att man leder serien även denna säsong så har man inte imponerat nämnvärt med fem förluster på 19 matcher. Rutin från Europaspel saknas och laget besitter heller inte mycket kvalitet.

Här tycker vi det är riktigt bra läge för det bättre och hemmagynnade Dundalk att skaffa sig ett utmärkt läge inför returmatchen. Till fina oddset 1.76* gillar vi ettan.

Klasskillnad

Jeunesse Esch är ett högst mediokert lag från Luxemburg som för första gången på många år slutade topp-3, men var långt ifrån att utmana om titeln. Trots spel i en av Europas sämre ligor så lyckades man inte vinna hälften av sina hemmamatcher. Jeunesse Esch tillhör ett av kvalets sämre lag och har dessutom nackdelen av att inte vara i säsong. Senaste tävlingsmatchen spelades för närmre två månader sen.

Tobol Kostanay är hemmahörande i den klart högre rankade kazakiska ligan där man tagit rejäla kliv. Laget ligger drygt halvvägs in på säsongen på samma poäng som Champions League-meriterade storlaget FC Astana, och dessutom med två matcher tillgodo. Tobol har vunnit sex av åtta bortamatcher och har några ganska vassa importer i truppen.

Här råder ingen tvekan om att gästerna är det klart bättre laget och då man till skillnad från Jeunesse dessutom har matchtempot uppe så lutar vi starkt åt bortaseger. Oddset 1.68* är bra nog för att motivera spel.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.