Federer spelvärd underdog i supermötet

Nadal vinner i London

De har mötts hela 39 gånger men faktiskt inte sedan 2008 här i Wimbledon. Nu går Roger Federer och Rafael Nadal återigen in på centrecourten tillsammans och vi tror på favoritfall! I den andra semifinalen bör Djokovic enkelt avfärda sensationen Bautista-Agut och förutom den favoritpengen lyfter vi redan idag fram ett allsvenskt fynd. Lycka till med spelen!

Djokovic glider vidare

På den ena sidan av Wimbledon-trädet går Federer och Nadal upp i en jätteduell – på den andra sidan glider Novak Djokovic vidare. Världsettan har onekligen haft en ovanligt enkel resa på vägen fram till semifinal – och att nu ställas mot Roberto Bautista-Agut i semin är förstås en drömlottning, annat går inte att säga. Senast fick Djokovic jobba en del från start mot Goffin men efter att ha löst första set var det sedan raksträcka. Den regerande mästaren ser mycket trygg ut.

För Bautista-Agut är detta karriärens första Grand Slam-semi. Någon jätteskräll är det dock inte: spanjoren passar ganska bra på gräset och såg tidigt ut att kunna gå långt, då andra tyngre namn föll bort. Körde över Paire och gjorde sedan jobbet mot överraskningen Pella i kvarten. Gott om stabila dagsverken av Bautista-Agut, en spelare med hög lägstanivå, men nu gör svårighetsgraden ett jättehopp.

Bautista-Agut har faktiskt 2-0 i matcher mot Djokovic under 2019 men de segrarna har kommit då Djokovic ganska uppenbart haft sämre perioder. Att ens störa Djokovic på den här scenen blir någonting helt annat och nej, vi har svårt att se Bautista-Agut ens vara nära. Djokovic vill förstås städa av detta och vi räknar med raka spåret till final: vi tar Djokovic med -7,5 i gamehandikapp till 1.95*.

Federer vårt val i drömmatchen!

Precis som i Franska öppna dundrar Roger Federer och Rafael Nadal samman i semifinalen i Wimbledon – givetvis rena rama drömmen för alla tennisälskare. På gruset i Paris var Nadal som väntat för bra men nu handlar det om gräs i Federers ”vardagsrum”. Vi tycker att Federers formkurva är mycket lovande. Behövde inte visa så mycket i början av turneringen men har sedan övertygat.

Krossen av Berrettini var en mäktig uppvisning där 37-åringen snarare såg ut som 27. Började sedan slarvigt mot Nishikori och lyckades inte rädda första set – men sedan var det inget snack. Vi håller fortfarande Federers toppnivå som världens högsta på detta underlag och rent fysiskt ser han fin ut.

Även Rafael Nadal ser ruskigt bra ut. Wimbledon brukar ju kunna gå lite hur som helst för gruskungen men denna gång har han varit skärpt och koncentrerad från första stund. Senast räknade vi med att Nadal verkligen skulle få bekänna färg mot jätteservaren Querrey men icket, Nadal tyglade honom mycket väl. Nadals egen serve fungerar riktigt bra och den hårt prövade kroppen har fått en behaglig resa fram till semifinalen.

I första Wimbledon-mötet sedan den episka finalen 2008 (då Nadal vann) blir vårt val ändå Federer, som har aggressiviteten för att styra detta. Federer går på offensiven; i Paris nyligen lyckades han nyligen störa Nadal rätt bra och här på gräset kommer det förstås att bita ännu bättre. Fler växlar i Federer och vi tar gärna spel på honom som icke-favorit till sköna 2.20*!

Generöst hemmaodds på Friends

Den allsvenska rundan drar inte igång förrän på lördag men vi vill snacka upp ett intressant möte redan nu. Regerande mästarlaget AIK tar emot ett Elfsborg som krigar för att klamra sig fast på tabellens öve halva och vi tycker oss se klasskillnad mellan lagen.  

Medan AIK ofta spelar kontrollerat med full avsikt – och emellanåt blir lite för uddlöst – så känns Elfsborg helt enkelt för tunt på många sätt. Hemma på konstgräset är man svårslaget men på vanligt gräs har laget förlorat samtliga tre matcher med totalt 2-9 i målskillnad. Senast var man klart underlägset Helsingborg trots stor hemmaplansfördel – 1-1 där var löjligt bra betalt.

Normalt en toppchans för AIK och anledningen till det tämligen höga oddset är givetvis lagets täta spelschema. Man föll i Champions League-kvalet i Armenien i veckan och har en viktig retur på onsdag. Truppbredden är dock god och med sex pinnar upp till serieledande Malmö FF är det bara seger som räknas nu.

Det är läge att utnyttja oddset då vi inte har någon som helst känsla för att mediokra Elfsborg – utan nyckelspelarna Cibicki och Levi – ska kunna störa. Ettan rekommenderas varmt till fina 1.74*.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.