Serena mot sin 24:e Grand Slam!

ATP-slutspelet

Lördagens sportsliga höjdpunkt är onekligen damernas Wimbledon-final. Vi har respekt för Simona Halep men rumänskan känns numret mindre inför finalen. Trots Serena Williams rutin kan kyliga Halep vinna viktiga bollar och vi väljer gamehandikapp på Williams. I Allsvenskan är vi inne på en stabil hemmafavorit samt ett bortalag som borde få en seger snart. Lycka till denna spellördag!

Serena svingar sig till pokalen

Hatten av för Serena Williams. De senaste åren har varit ansträngande för såväl Serena som hennes supportrar – hon har tävlat sparsamt och sällan kunnat göra sig själv rättvisa, det har varit uppenbart. 37 år gammal har de flesta nog räknat med att det kommer stanna på 23 Grand Slam-titlar. I inledningen av årets Wimbledon var det litegrann samma visa: de inledande segrarna skvallrade inte direkt om någon succé. Sedan har Williams dock sett allt bekvämare ut och bitvis varit uppe på en nivå som egentligen bara hon har. Överkörningen av Strycova i semin var mäktig. Serena ser ovanligt avslappnad ut och pratar också själv om hur pass tillfreds hon nu känner sig. Detta kan mycket väl vara karriärens sista stora final och visst är Serena redo att ta tillvara på tillfället!

Simona Halep är ingen överraskande finalmotståndare. Rumänskan rankades visserligen ”bara” som sjua i världen inför WImbledon men har ju varit uppe som etta och kommer nu att klättra fint igen. Som vi trodde satte hon tvärstopp för Svitolina i semifinalen och även i ett par andra segrar, inte minst mot Azarenka, har Halep sett riktigt stadig ut. Gör få misstag och är kanske svårast av alla på WTA-touren att ”slå igenom”.

Att stå emot tyngden från en formstark Serena Williams på snabbt Wimbledon-gräs är ju dock största möjliga utmaning för defensiven – och mot Serena har Halep hemsk statistik. Serena har vunnit nio av tio möten och som Williams nu ser ut och ”känns” ger vi ett mycket tydligt finaltips till favoriten. Valet blir Williams med -3,5 i gamehandikapp till 2.00*!

Äntligen utdelning?

AFC Eskilstuna kommer från två raka oavgjorda resultat. Senast grejade man lite turligt 1-1 hemma mot ett för dagen blekt Djurgården. Det var lagets blott andra gjorda mål på åtta matcher och det är inte svårt att förstå varför södermanlänningarna är kvar på allsvensk jumboplats. AFC:s hittills enda vinst kom i premiären och därefter har det bara blivit 5 av möjliga 39 poäng. Inte blir det lättare att vinna på lördagen då man har uppenbara mittbacksproblem. Jose Leon lämnade klubben häromveckan och nu är Felix Michel avstängd – båda har varit helt ordinarie.

Kalmar FF är ett annat lag som slitit hårt med målskyttet men har till skillnad från AFC varit svårslaget. Det har dock bara blivit två segrar och Kalmar behöver trepoängare för att distansera sig från bottenstriden. Mycket glädjande att Rasmus Elm lyckats spela 90 minuter i de senaste fyra matcherna och visst ska Kalmar FF med honom frisk kunna lyfta så smått framöver. Man har Romario avstängd och Piotr Johansson skadad medan AFC förutom nämnda avbräck fortfarande får klara sig utan vårens utropstecken Nalic.

Gästerna är det bättre laget och mot ett försvagat AFC tror vi att de tar en efterlängtad seger. Tvåan plockas till 2.25* gånger insatsen.

Uddlöst Elfsborg kammar noll

AIK skuggar Malmö FF och Djurgården i toppen av tabellen och i den allsvenska omstarten lyckades man ta poäng mot de förstnämnda. Det följdes upp av en stark seger nere i Kalmar innan det – något överraskande – blev förlust i veckans Champions League-kval. Där hade man dock inte domsluten på sin sida före paus (straffmål emot sig och även en utvisning) . Trots 2-1-förlust i Armenien ska man dock ha bra chans att vända i hemmareturen mot Ararat. Med täta matcher och några försvagningar är det tur att AIK har en högklassig bänk.

Det är inte vanligt att AIK:s täta defensiv luckras upp och där har gästande Elfsborg en svår utmaning på Friends. Notera att laget har förlorat hela sex raka bortamatcher mot AIK – och så mycket bättre chans än vanligt lär man inte ha nu. Joakim Nilsson har varit borta en tid men har nu även sålts. Lägg därtill att offensiva nycklarna Levi och Cibicki båda saknas här; den förstnämnde är fortsatt skadad medan Cibicki är avstängd. Elfsborg kommer ifrån en mycket svag insats där man med mycket tur lyckades spela 1-1 hemma mot Helsingborg.

Inget formintryck på Elfsborg som hade behövt ett perfekt truppläge för att kunna hota här. AIK har som sagt ett tätt spelschema och inte heller här är situationen optimal men vi ser en klart högre klass. Med den stora hemmaplansfördelen uppe på det så känns ettan mycket stark och den är ett givet val till oddset 1.72*.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.