Superfinal i Wimbledon!

Nadal vinner i London

I Afrikanska mästerskapen gör Nigeria och Algeriet upp om en finalplats. Vi har som bekant gillat laget genom hela turneringen och nu får vi riktigt smaskiga odds på att man vinner sin semifinal. Vi bjuder även på en vass vinnare i Allsvenskan men dagens höjdare är givetvis finalen i Wimbledon. Som väntat är Novak Djokovic favorit men vi tycker det är jämnare än oddsen visar!

Briljant Federer betalar bra!

Vi läste de båda semifinalerna rätt: Novak Djokovic körde över Bautista-Agut medan Roger Federer vann en redan klassisk semifinal mot Nadal. Därmed väntar alltså drömfinal på söndagen och vi måste kika på Federer-oddset. Den åttafaldige Wimbledon-mästaren såg strålande ut mot Nadal. Undantaget var andra set som Federer så smått slängde bort men i övrigt var han klinisk. Vägrade att bli passiv och tog ner Nadal i flera långa, briljanta dueller. Federers variation är mycket imponerande och så många olika dimensioner finns i hans spel. Att plocka ner Djokovic i längre baslinjedueller kan om möjligt vara ännu tuffare – vi kan tänka oss att Federer söker nätet mer här i finalen.

Djokovic har en titel att försvara här och visst är han en ytterst värdig finalist – men det går inte att blunda för vilken ”gratislottning” serben faktiskt har haft. Några av de värsta konkurrenterna på hans sida försvann direkt och Djokovic har gällt som dunderfavorit i varenda match här i Wimbledon. Humbert, Goffin och Bautista-Agut har besegrats från åttondelen och framåt och enklare lottning går inte att begära. Djokovic är fräsch och mycket trygg men att nu tvingas upp så här pass mycket i nivå kan vara lite läskigt, helt klart.

Djokovic slog Federer i Wimbledon-finalerna 2014 och 2015 men vi tycker faktiskt att Federer är ganska tydligt starkare nu jämfört med vid de tillfällena. Kunde han slå Nadal på det sätt han gjorde kan han absolut lösa Djokovic också – till rådande odds blir Federer till 2.60* faktiskt ett enkelt val!

Algeriet gillas igen

Vi gick på Algeriet i kvartsfinalen mot Elfenbenskusten. Det krävdes straffar men att Algeriet till slut stod som segrare var utan tvekan rättvist. Borde ha stängt matchen under ordinarie tid men vid ledning 1-0 brändes bland annat en straff. Överlag har Algeriet imponerat, med bara ett insläppt mål på fem spelade matcher och en Riyad Mahrez-ledd offensiv. Att man tvingades till 120 minuters spel och åkte på ett par skador i torsdags skapar en del fysiska utmaningar inför semifinalen men vi räknar med att Algeriet kommer vara redo vid avspark.

Nigerias väg till semifinal har inte gjort något större avtryck på oss. Torskade mot Madagaskar i gruppspelet och missade därmed gruppsegern. Slutspelsträdet har ändå blivit okej. Slog ett bräckligt Kamerun med 3-2 i åttondelen innan ett begränsat Sydafrika löstes med 2-1 i kvarten. Ingen särskilt övertygande seger: det krävdes ett hörnmål i 89:e minuten av Udinese-backen Troost-Ekong för att säkra segern i en match där Nigeria hade svårt att skapa chanser. I Musa, Ighalo och Owobi har Nigeria utan tvekan farliga fartspelare men vi upplever inte Nigeria som något särskilt stabilt bygge.

Några större marginaler blir det knappast men det är mer kontroll över Algeriet och vi säger bra chans att tygla Nigerias stjärnor och avgöra matchen. Algeriet till 2.45* är ett bra val!

Segerlösa sviten förlängs

Östersunds 1-1 borta mot Sirius var lagets åttonde allsvenska match i följd utan seger, och det är inte svårt att identifiera lagets största problem för dagen. ÖFK har nämligen inte gjort fler än ett mål i någon av nämnda åtta matcher och inför söndagen har man dessutom sålt Alhaji Gero, målskytten mot Sirius. Till matchen mot Norrköping faller dessutom backarna Isherwood och Sonko Sundberg bort p.g.a. avstängning.

IFK Norrköpings 0-1 mot Sirius för ett par veckor sen är lagets enda plump i protokollet på två månader. I övrigt har man spelat oavgjort borta mot Hammarby och vunnit resterande sju matcher, där AIK och Häcken sticker ut bland motstånden. Norrköping var i torsdags till Irland för Europa League-kval och vann mycket rättvist med 2-0, en utflykt vi inte tror ska ha behövt kosta mycket krafter. Med fyra poäng upp till den sista Europaplatsen är det såklart viktigt med seger här.

Vi tycker det råder klasskillnad mellan dessa båda för dagen och tror Norrköping likt förra säsongen lämnar Östersund med tre poäng. Oddset 2.20* spelas utan tveksamheter!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.