Nya idéer i Swedish Open

Nadal vinner i London

Det är inte ofta ATP-tennisen kommer till Sverige men nu är den här i och med årliga Swedish Open i Båstad. Efter måndagens inledande matcher kör vi vidare med nya idéer och har även hittat fina odds i såväl Champions League-kvalet som Superettan. Små och stora bollar i luften – häng med!

Trist Norge-historia i Båstad

Den 20-årige norrmannen Casper Ruud fortsätter att sakta men säkert ta positiva kliv. Är uppe som 65:a på rankingen och det är spelet på grus som lagt grunden till klättringen. Framförallt vann han ju två rundor i Franska öppna innan det tog stopp mot Federer – men Ruud imponerade en del även i den matchen. Ruud har ytterligare klättring i sig och här i Swedish Open gjorde han ett par fina matcher förra sommaren.

På tisdagen tycker vi ändå att Ruuds favoritskap blivit för stort när bosniern Damir Dzumhur står för motståndet. Dzumhur har rasat till plats 95 rankingen – men för bara ett år sedan var han faktiskt 23:a i världen. Avslutningen av 2018 var dock kall och 2019 har inte heller varit särskilt bra. Dzumhur har dock i flera år varit en ojämn spelare som kunnat torska när som helst – men också kunnat vinna nästan när som helst. Slog Wawrinka på gruset i våras och vi tycker att Dzumhur är en betydligt farligare spelare än vad rankingen just nu säger.

Visst är det Ruud som kommer till Båstad med störst självförtroende men vi väntar på att det ska lossna för Dzumhur och sett till ren kapacitet är det svårt att blunda för 3.10* på skrällen här. Dzumhur får chansen!

Svängig match att vänta

Hugo Dellien är en spelare som vi har lyft fram en del under våren och sommaren. 26-årigen från Bolivia är på väg mot karriärens bästa säsong och har visat upp en väldigt fin toppnivå. Har otroligt läckra händer och tog flera fina segrar på gruset i våras. Förra veckan blev det dock floppförlust direkt i Braunschweig och ett litet formfrågetecken kan sättas. Får Dellien det att funka kan han rentav vara en outsider till titeln i Båstad men tourens mest stabila pjäs är han ju inte.

Det är inte Ernests Gulbis heller. 30-åringen från Lettland spelade semifinal i Franska öppna 2+14 och rankades då som nummer 10 i världen men sedan dess har det snudd på varit ett enda långt mörker för Gulbis, som dragit med en liten ”bad boy-stämpel” och även haft skadeproblem. Synd, för i grunden är Gulbis en mycket vass och sevärd spelare.  Nu är det helt iskallt och Gulbis har åkt ut direkt i 16 av sina 17 senaste turneringar. Katastrofal form alltså – men vi vill ändå inte helt ”ge upp” Gulbis, sett till kapacitet.

Visst ser Dellien ut som en stark vinnare men litet formfrågetecken även på honom och detta handlar om två ganska lynniga spelare, som kan mycket men sällan står för de mest stabila insatserna. Vi räknar med att initiativet skiftar ett par gånger i denna match och därmed bör vi landa på Ö 21,5 game i matchen. Spelas till 1.83*!

Vi tar ställning i CL-kvalet

Returmöte i Champions League-kvalet där maltesiska Valletta FC förra veckan hämtade upp 0-2-underläge till slutresultatet 2-2. F91 Dudelange från Luxemburg – som gjorde succé i fjolårets Europaspel då man tog sig hela vägen till Europa Leagues gruppspel – var stor favorit inför matchen och var också det bättre laget över 90 minuter, men utan att nå upp till normal nivå. 

Till denna match är Valletta försvagat då Rowen Muscat, normalt startande landslagsman för Malta och viktig pjäs på Vallettas mittfält, åkte på rött kort i slutminuterna av första matchen. Någon likvärdig spelare på positionen har man inte i truppen. F91 Dudelange – som tog poäng mot spanska klasslaget Betis i förra säsongens gruppspel – har det bättre laget och måste dessutom med två insläppta hemmamål gå för segern.

Vi har svårt att köpa Vallettas relativt klara favoritskap här. Vi tycker tvärtom att gästerna borde stå som knapp favorit och tar gladeligen spel på de senaste fyra årens luxemburgska mästarlag F91 Dudelange. Oddset 2.85* är finfint på tvåan!

Större skillnad än fem poäng

Västerås SK var en nykomling vi trodde en del på inför säsongen. Truppen såg inte alls tokig ut och serien verkade öppen på förhand. Det sistnämnda stämmer verkligen men däremot har VSK inte kommit upp i den nivå vi trott. Här hemma har laget bara vunnit en match av åtta möjliga så det är onekligen svårt att åberopa någon stor hemmaplansfördel.

För Jönköpings Södra har comeback i Allsvenskan känts väldigt långt bort det senaste året men nu börjar det se intressant ut. Laget har med något undantag radat upp fina prestationer efter en svajig säsongsstart och man är i allra högsta grad med och slåss om andraplatsen bakom suveräna Varberg. J-Södra är faktiskt det enda laget som har lyckats besegra Varberg så här långt.

I tabellen skiljer det bara fem poäng men VSK har fått god utdelning och spelet stämmer inte särskilt bra. I J-Södra ser vi potential att på allvar utmana om avancemang och till 2.15* i odds är det läge att testa tvåan.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.