Kvalreturer i Champions League

Champions League

Det är härligt att grotta ner sig i alla spännande drabbningar i kvalet till Champions League. Vi följde förra veckans möten med stora ögon och har hittat ett par vassa vinklar inför onsdagens returer. Vi menar att rumänska Cluj fortsatt är överskattat medan vi lyfter fram Slovan Bratislava som en bra idé trots överraskande förlust senast. Vi har dessutom hittat en rolig tennisskräll!

Astana håller undan

Rumänska Cluj ska försöka vända 0-1-underläget ifrån förra veckans bortamatch i Kazakstan. Matchen var ganska jämn men FC Astana var mestadels spelförande och noterades också för 5-1 i avslut på mål. Clujs säsong har precis kickat igång och det blev den gångna helgen ingen lyckad premiärmatch då man bara nådde 1-1 hemma mot ej märkvärdiga Poli Iasi. Klart krampaktigt spel där. Rumänerna kan behöva ytterligare någon match innan man når optimalt matchtempo. Förra säsongen åkte man ut mot Malmö FF i CL-kvalet och därefter blev det jättefiasko och totalt 2-5 mot luxemburgska F91 Dudelange.

FC Astana har en liten fördel av att vara mitt uppe i säsong. Laget är en poäng från serieledning och mycket talar för en sjätte raka ligatitel. Föregående säsong tog man sig hela vägen till Europa Leagues gruppspel där man gjorde bra ifrån sig, spelade hem åtta poäng och var väldigt nära vidare avancemang.

Det skiljer inte mycket mellan dessa båda lag och när vi får hela 2.16* i odds på att FC Astana fixar sämst oavgjort blir valet enkelt. Vi tar FC Astana +0.5 under ”Asian Handicap Fulltid”.

Slovan studsar tillbaka

Sutjeska från Montenegro stod för en jätteskräll då man i första mötet grejade 1-1 i Bratislava. Montenegrinerna satte dit kvitteringsmålet i den 95:e minuten, ett mål som knappast kan anses ”rättvist”. Storfavoriten Slovan Bratislava hade nämligen skapat en hel uppsjö av chanser men antingen sköt man utanför eller så stod storspelande målvakten Vladan Giljen i vägen gång efter annan. Ett fantastiskt resultat på bortaplan för Sutjeska som återigen behöver ha marginalerna på sin sida för att ha chansen. Laget är ju inget extra och förra säsongen blev man mållösa i samtliga fyra Europakvalmatcher och åkte ut på första hindret i såväl CL- som EL-kvalet.

De slovakiska mästarna Slovan Bratislava är jämförelsevis ett storlag och har en klart mer slagkraftig trupp. Klubben var i hemlandet fullständigt överlägsen den gångna säsongen och satsar i år hårt på att vinna fler än de två dubbelmötena man vann i Europa ifjol. Det snackas rentav om gruppspel i Champions League och då är det givetvis långt ifrån godkänt om man inte vinner här.

Vi tror på retroaktiv utdelning för de klart starkare gästerna och tycker man ska ha goda chanser att leda det här redan i halvtid. Därefter bör man denna gång lyckas försvara ledningen och därmed vi gillar oddset 2.00* på 2/2 (se alternativet ”Halvtid/Fulltid”).

Trög Isner i fara

John Isners grässerve är som bekant mäktig – men i Wimbledon räckte den inte långt. Slog ut Ruud i första rundan men förlorade sedan som klar favorit mot Kukushkin. Visst, 34 ess – men så fort bollen kom i spel blev det kämpigt för Isner. Tappade serven flera gånger, noterades för mängder med misstag och såg ganska klumpig ut. Inte helt oväntat: den stora kroppen börjar bli till åren och innan Wimbledon var Isner borta från spel i flera månader. Isner är nu toppseedad på gräset i Newport men har en hel del att bevisa och vi kan lätt se tidigt fiasko på onsdagen.

Polacken Kamil Majchrzak börjar se ganska spännande ut. Har varit en talang att hålla ögonen på i ett par säsonger och under 2019 har det bitit bra: har klättrat 75 placeringar på rankingen och är nu nära, nära att slå sig in topp-100 för första gången. Majchrzak kvalade in till Wimbledon utan att tappa set på tre matcher och tog också några bra segrar i Ilkey dessförinnan. Visst trivs han på gräset och nu har han dessutom fått känna på banan här i Newport, två raka mot Gray i första rundan.

p>De polska benen är betydligt rappare och frågan är om Isners serve verkligen kan rädda honom här? Vi tvivlar på det och testar gärna Majchrzak till 2.70*!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.