Mahrez frälser Algeriet!

Champions League

Fredagen ger oss finalen i de Afrikanska mästerskapen. Algeriet har sett bra ut hela vägen och är i våra ögon ett tryggare lag än Senegal – senast klev Riyad Mahrez fram med besked och vi blir inte direkt förvånade om Mahrez frälser Algeriet igen. I övrigt fokuserar vi på tennisfesten i Båstad där det på fredagen vankas kvartsfinaler. I ett par oddsmässigt jämna matcher håller vi Nicolas Jarry och Roberto Carballes Baena som givna val! 

Mahrez frälser Algeriet 

Senegal mot Algeriet är ingen oväntad final i de Afrikanska mästerskapen: det var definitivt två av lagen som nämndes i snacket på förhand. Lagen möttes även i gruppspelet och den gången drog Algeriet längst. Var det bättre laget och även om Senegal var nära kvitteringen i slutet var Algeriets 1-0-seger icket orättvis. I slutspelet har Algeriet sedan bjudit på dramatik. Tvingades till straffar i kvarten mot Elfenbenskusten men att nordafrikanerna till slut stod som segrare var rättvist. Sedan steppade Manchester City-esset Riyad Mahrez upp i semifinalen mot Nigeria: matchen var på väg mot förlängning då Mahrez slog in en underbar frispark som fick Algeriet att explodera. Rättvis finalplats! 

Även Senegal gick en rysare till semifinal, mot Tunisien. Det krävdes förlängning och ett tunisiskt självmål för att Senegal skulle lösa finalbiljetten. Hade innan dess slagit beskedliga duon Uganda och Benin i slutspelet och det var inga 1-0-segrar att direkt hylla. Senegal har haft en del problem med effektiviteten – har bland annat bränt tre straffar – och fixstjärnan Sadio Mané har inte riktigt levererat. I gruppspelsmötet mot Algeriet hade Senegal svårt att vaska fram heta chanser och det lär inte direkt bli enklare i finalen. 

”På pappret” ser Senegal kanske lite läckrare ut men vi håller Algeriet som ett mer rejält lag – och vi blir inte direkt förvånade om Mahrez frälser Algeriet igen. Vi väljer Algeriet inklusive förlängning/straffar till 1.90*! 

Jarry gillas i Båstad 

Vi har ett gott öga till chilenaren Nicolas Jarry, som under det senaste året fått sitt genombrott och etablerat sig på en hög nivå. Rankas just nu ”bara” som 64:a i världen men vi kan lätt se Jarry närma sig topp-30 och kanske ännu bättre. Har en stor serve och ett offensivt spel med både tyngd och variation. Det kan bli lite väl ”vilt” ibland men när Jarry får det att funka är han både effektiv och underhållande. Har haft rätt luriga uppgifter här i Båstad i form av Laaksonen och lillebror Ymer men Jarry har löst det utan att tappa set. 

I fredagens kvartsfinal står Jeremy Chardy för motståndet, den franske veteranen som håller igång ganska bra. Har precis som Jarry en tung serve och den var nyckeln till att Garin, en annan vass chilenare, besegrades i förra rundan. Innan dess besegrades Carreno-Busta så visst är Chardy i god form. Trivs ju dock allra bäst på snabbare underlag och här vädrar vi problem för Chardy. 

Det är två spelare som liknar varandra en del men vi tycker att Jarry är lite tuffare, lite rappare. Vi håller Jarry som matchens favorit och när vi får 1.95* blir det enkelt att välja honom! 

Stabilt val i spanska duellen 

Att spanjorerna trivs i Båstad är ingen hemlighet och på fredagen gör Roberto Carballes Baena och Albert Ramos-Vinolas upp i en av kvartsfinalerna. Det är Ramos-Vinolas som är den mer meriterade spelaren men det börjar bli länge sedan han levererade fullt ut. Har som bäst varit rankad som nummer 17 i världen men ligger numera och skvalpar kring 100-strecket. Har vunnit en del matcher på gruset under 2019 men vid en närmare ”kik” så är de tunga segrarna lätträknade. Småskrällde mot sin spanske veterankompis Verdasco i onsdags – men Verdasco kom inte alls upp i nivå där. 

Roberto Carballes Baena är en typisk grusgnuggare som höjt sin nivå några snäpp. Rankas som nummer 77 i världen och vi ser kapacitet till viss klättring. Har nu under 2019 tagit två grustitlar på Challenger-touren och har nu slagit Munar och Dzumhur, två farliga spelare, på bra sätt här i Båstad. Att nu möta Ramos-Vinolas framkallar goda minnen för Carballes Baena: det var just honom Carballes Baena besegrade i finalen i Quito ifjol, då Carballes Baena tog karriärens hittills enda ATP-titel. 

Det var länge sedan vi såg Ramos-Vinolas vara som bäst och i denna kvartsfinal ska Carballes Baenas stabila grusspel kunna räcka till ganska bekväm seger. Oddsen sitter tätt men vi är klart tryggare med att Carballes Baena gör en solid insats. Spelas till 1.86*!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.