AIK håller tätt på lördagen

Malmö FF spelas i seriefinalen

AIK har mycket att tänka på för dagen men trots Champions League-kvalet har man inte råd att prioritera bort Allsvenskan – på lördagen räknar vi med att AIK håller tätt mot ett trist Helsingborg. Allsvenskt spel även med Häcken, som visar stigande form och inte bränner mot krisklubben GIF Sundsvall. I Båstad gladde Nicolas Jarry på fredagen – nytt spel med den läckre chilenaren på lördagen! 

AIK håller tätt 

AIK kom undan med blotta förskräckelsen i veckans Champions League-kval mot Ararat. Det löste sig men det var ingen prestation som direkt doftade Champions League-succé. Redan på onsdag ska man ner till Slovenien och tuffa Maribor för nästa runda och givetvis hamnar en hel del fokus på kvalspelet. Samtidigt jagar ju AIK uppåt i Allsvenskan och det är definitivt inte läge att slarva bort några poäng hemma på Friends på lördagen. Förra helgen gick det enkelt när Elfsborg besegrades och AIK har ju en trygg grund att stå på: har hållit nollan i sex av nio hemmamatcher. 

Vi räknar med ny nolla på lördagen, när Helsingborg gästar. Det går definitivt att prata om viss ”Henke-effekt” för HIF: sju poäng av nio möjliga sedan legendaren tog över. Samtidigt bör det snabbt konstateras att schemat varit tacksamt och att det inte bjudits på någon större fotboll. 1-0-segern hemma mot Sirius senast kom i en trist match där Helsingborg inte skapade särskilt mycket. Har tappat offensiva krafter under sommaren och ska försöka bygga upp någonting nytt, bland annat med värvningen Gero, men här och nu håller vi Helsingborg som tämligen ofarligt. 

Knappast någon sprudlande match att vänta mellan ett splittrat AIK och ett ”trist” Helsingborg – vi räknar ändå med bra kontroll för ett tryggt AIK och vi har faktiskt svårt att se Helsingborg måla. AIK håller tätt: U 0,5 mål av Helsingborg till 1.80* är ett bra spel! 

Enkelt för Häcken i jakten uppåt 

Häckens jakt uppåt i tabellen börjar kännas spännande och visst är man att ta på största allvar i medaljracet bakom Malmö FF. Senast dröjde utdelningen hemma mot Örebro men till slut stod man som 3-0-segrare vilket var talande siffror. Irandust, Jeremejeff och Paulinho hamnade alla i målprotokollet, tre spelare som Häcken verkligen vill ha igång. Till veckan väntar stimulerande Europa League-kval mot AZ Alkmaar men det blir onekligen svårvunnet och det vore onödigt att drälla bort poäng uppe i Sundsvall på lördagen. 

Det är ju ett kallt, pressat GIF Sundsvall som kommer till spel. Blytung förlust hemma mot Hammarby i måndags: två gjorda mål framåt var positivt men att ”Giffarna” till slut släppte in avgörandet på stopptid 

kändes ganska talande för klubbens situation. Är uppe i tio raka utan seger och att Hallenius stuckit har ju gjort laget trubbigt. GIF Sundsvall är en pressad klubb på flera sätt och just nu är det svårt att se laget ta tag i bitarna. 

Häcken har slagit GIF Sundsvall fem gånger i rad – vi säger riktigt stark chans till sjätte raka. Vi gillar Häckens offensiva trend och tycker det är läge att spänna bågen så smått här: vi plockar Häcken med -1,5 i HCP till oddset 2.80*! 

Jarry till final i Båstad! 

Vi lirade med Nicolas Jarry i fredagens kvartsfinal mot Chardy och fick se en riktig uppvisning. Chardy är en stark servare men formstarke Jarry kom åt honom gång på egen via fina returer. Sina egna servegame hade Jarry mestadels bra koll på och 2-0 i set var logiskt. Även i tidigare rundor mot luriga duon Laaksonen och Mikael Ymer har Jarry vunnit i raka set och att han nu är framme vid semifinal förvånar inte oss ett dugg. Jarry har sett fin ut mest hela säsongen och har en stor verktygslåda – med självförtroendet på plats är Jarry jättefarlig. 

I semifinalen väntar Federico Delbonis, den erfarne argentinaren som haft det tufft en längre tid men som vann challengern i Perugia förra veckan och som nu följer upp med sin bästa ATP-tävling på länge. Framförallt var segern mot Cuevas stark, en liten överraskning i våra ögon – men Cuevas stod sannerligen inte att känna igen där. Slog sedan Sousa komfortabelt i kvartsfinalen. 

Vi är ändå mer imponerade av Jarry och att chilenaren har passerat Delbonis på rankingen detta år tycker vi är ”rätt”. En vass Jarry även på lördagen känns givet – då är det fin chans mot den mer enkelspårige Delbonis. Jarry spelas igen, denna gång till 1.95*!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.