Givet finaltips i Båstad!

speltips

Nicolas Jarry har infriat vårt förtroende – på söndagen får han ett givet finaltips i Båstad! Mycket bra chans till karriärens första ATP-titel. I övrigt riktar vi återigen blicken mot Allsvenskan. IFK Norrköping jagar revansch på Östersund och det tror vi bestämt att man fixar, med marginal. Däremot håller vi IFK Göteborg som en bräcklig favorit. Formpilen börjar peka nedåt och det blir tufft att avgöra mot ett nytänt AFC Eskilstuna. 

Jarry ett givet finaltips i Båstad 

Vi har lyft fram chilenaren Nicolas Jarry under veckan i Båstad och vilken leverans han bjudit på! Fick jobba en del i de inledande rundorna men tog ändå ganska säkra segrar till slut – och sedan körde Jarry helt enkelt över Chardy i kvarten och Delbonis i semin. Vi lirade med Jarry i de matcherna och det var onekligen klockrena val. Nu kan Jarry ta karriärens första ATP-titel och visst gillar vi läget! 

Naturligtvis är Juan Ignacio Londero en motståndare att respektera. Precis som Jarry har argentinaren lyft på rankingen under 2019, bland annat tack vare Franska öppna där Londero vann tre rundor. 25-åringen är en utpräglad grusspelare och har sett bra ut här i Båstad. Lika övertygande som Jarry tycker vi ändå inte att Londero har varit – kunde mycket väl ha rykt mot såväl Dellien som Gasquet, innan semifinalen mot en småblek Ramos gick enklare. 

Vi tackar Jarry för de senaste segrarna och till 1.74* får Jarry ett starkt finaltips i Båstad – tar chansen att lyfta karriärens hittills tyngsta titel! 

Norrköping tar rejäl revansch 

Ska det bli medaljstrid till hösten måste IFK Norrköping genast börja visa stabilitet och stapla segrar. Något märklig rad efter sommaruppehållet: vassa segrar mot AIK och Häcken men samtidigt kostsamma förluster mot Sirius och Östersund. Förlusten uppe i Östersund förra helgen sved verkligen, då ”Peking” ju åkte dit på stopptid. Utöver Allsvenskan håller laget även igång i Europa League-kvalet, där man klarat första hindret (St Patricks) och ska ses med toppchans även i nästa runda (Liepaja). Det är alltså tätt på given men Norrköping har truppbredden för att hantera det och på söndagen räknar vi med ett piggt, fokuserat hemmalag när man får chansen till snabb revansch på Östersund. 

Östersund ska ha en del beröm. Det har ju varit turbulent i och kring klubben en längre tid och ”framgångssagan” har onekligen stannat upp. På planen håller Östersund ändå ihop ganska bra och mittenplaceringen i tabellen ser tämligen trygg ut. Samma spets finns ju dock inte längre i ÖFK och att nu stå emot ett retat IFK Norrköping… Nej, det ska bli för tufft. 

Vi tror hårt på revanschen för IFK Norrköping och den högkapabla hemmaoffensiven får fin utdelning här: vi plockar ”Peking” med -1,5 i hcp till oddset 2.65*. 

”Blåvitt” en tveksam favorit 

Många, ja nästan alla, placerade IFK Göteborg ovanligt långt ner i förhandstipsen i våras – det snackades rentav om nedflyttning. Mot den bakgrunden har ”Blåvitt” svarat för en alldeles strålande första halva av Allsvenskan. Ligger femma med bra hugg på tredjeplatsen. Riktigt bra gjort men visst har det börjat ta emot en del. Vi tycker inte att ”Blåvitt” övertygat sedan sommaruppehållet och förra helgen tappade man ju bittert segern borta mot Falkenberg. Det var rejält uppretat hos Göteborg efter matchen och nu kliver man in med revanschsug hemma mot AFC Eskilstuna på söndagen – men vi tror inte alls att det går så enkelt för ett något stressat hemmalag. 

AFC Eskilstuna har snudd på varit uträknat. Vann ju seriepremiären mot just detta IFK Göteborg – men resten av våren blev segerlös och luckan uppåt växte. Sommarvilan gjorde dock besvisligen AFC gott: två klart godkända kryss och en mycket efterlängtad seger är facit sedan dess. Vinsten kom mot Kalmar förra helgen, 3-1 hemma, och den betydde garanterat massor – dels poängmässigt, dels och kanske framförallt moralmässigt. 

Nu kommer AFC Eskilstuna till Göteborg med nyvunnet självförtroende och vi spekulerar i att det kan vara ett ganska bra tillfälle att gästa ”Blåvitt”. Svårt att lyfta fram heta matchvinnare hos Göteborg för dagen och det blir tufft att avgöra detta – vi plockar AFC Eskilstuna med +0.5 i hcp till 2.35*!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.