Djurgården levererar i Kalmar

Premier League

Toppkonkurrenterna är i form men det är Djurgården också – på måndagen räknar vi med att Djurgården levererar borta mot ett Kalmar som börjar få krisstämpel på sig. Ett annat problemlag är Elfsborg: får jättesvårt att stå emot ett Hammarby i målform. Måndagens tennisdrag är en spännande comebackvinnare: Jack Sock har inte spelat match på ett halvår men hög kapacitet finns och oddset lockar! 

Djurgården levererar 

Kalmar börjar se ut som ett riktigt problemlag. Laget har inte vunnit sedan början av maj och har torskat tre raka sedan semestern. Ingen rolig förlust i Eskilstuna förra helgen, en förlust som på allvar drog in Kalmar i bottenstriden. Den allt mer ifrågasatte Magnus Pehrsson får inte fart på Kalmars offensiv och att ingen KFF-spelare gjort fler än två mål säger en hel del om trubbigheten. 

Då är det helt annat tryck i Djurgården. Poängtappet i Eskilstuna sved förvisso men det är enda plumpen på lång tid. Visserligen ”bara” kryss även förra helgen – men då hette ju motståndet Malmö FF. Djurgården gjorde det riktigt bra i seriefinalen och skulle något lag vunnit tycker vi det var Djurgråden. Konkurrenterna i toppen visar form men inget snack om att dagens DIF har alla möjligheter att hänga med. Nu är tanken att Kalmar ska besegras igen. I hemmamötet för tre veckor sedan fick Djurgården vänta i 87 minuter på avgörandet – men ack så rättvist det var när Djurgården till slut avgjorde matchen. Det var för övrigt lagets femte raka seger mot Kalmar. 

Vi har väldigt svårt att se Kalmar bryta trenden och ta revansch, trots hemmaplan. Gästerna nöjer sig bara med ”trean” och vi räknar med att Djurgården levererar. Spelas till 2.25*! 

Hammarby knäcker Elfsborg 

Hammarby jagar uppåt. Det blev ett par poängtapp för mycket under våren men nu sätter vi positiv trend. Slog Falkenberg med tennissiffror (6-2) och följde upp med ett sent, störtskönt 3-2-mål uppe i Sundsvall. Kjartansson petade in avgörandet – nu har han stuckit men det gör vi ingen stor grej av, Hammarby-offensiven kandiderar till att vara seriens bredaste. Det blir lätt att räkna med ett inspirerat och dominant Bajen även på söndagen. 

Däremot är det svårare att förvänta sig stordåd av Elfsborg. Började ju säsongen piggt och såg ut att vara på väg mot någonting klart bättre än förra säsongen, som var slätstruken och ovanligt trist. Nu är Elfsborg på väg att ”trilla dit” igen. Avslutade våren med negativ trend och har inte alls sett bra ut sedan vilan. Fick vara klart tacksamt över poängen hemma mot Helsingborg innan man förra helgen lade sig platt här i huvudstaden: prestationen i 0-3-torsken mot AIK var faktiskt usel. 

Liknande svårighetsgrad på måndagen och vi tvivlar hårt på att ett pressat Elfsborg fått ordning på det bräckliga torpet. Hammarby kör vidare och vi tar hemmasegern med -1,5 i hcp till 2.32*. En bra deal! 

Lockodds på Sock 

I mitten av januari åkte Jack Sock ur Australian Open – sedan dess har han inte spelat tennis. Amerikanen har haft ett halvårslångt skadeuppehåll och det tror vi faktiskt har gjort honom riktigt gott. Förra säsongen var ju extremt tung för Sock, åtminstone som singelspelare. I dubbeln visade Sock hur mycket tennis han besitter: vann både Wimbledon och US Open. Nu ska han få ordning på singelkarriären och för bara två år sedan var Sock faktiskt topp-10 på rankingen. Nu krävs en jätteresa för att nå tillbaka dit men kan Sock hålla sig hel kommer han förstås snabbt att börja klättra. 

Ganska tuff lottning i första rundan i Atlanta nu, då Sock ställs mot Miomir Kecmanovic. Den snart 20-årige serben har slagit sig in topp-100 under året och där kommer han bli kvar i många år, det är vi övertygade om. Nu är det ändå något osäker status. Spelade väldigt mycket grästennis under sommaren och kanske blev det lite för mycket: tvingades ju bryta i Wimbledon på grund av skada. 

Givetvis är det viss osäkerhet kring Sock men han har planerat denna comeback länge – vi räknar med att han är redo och då är 2.65* ett lockande odds mot en Kecmanovic som ju också kommer till start med vissa frågetecken kring sig. Sock testas! 

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.